• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

Divineren

"Divineren? Wat is dat?” zeiden we tegen elkaar. Net als geomantie en hydromantie? Never heard of it. We zijn er in gedoken en kwamen er achter dat het niets anders is dan de oude kunsten van het voorspellen, waarzeggen en orakelen. Er zijn behoorlijk wat manieren om dit te doen. Zoals handlezen, pendelen, tarot, de manieren die de meeste van ons wel bekend in de oren klinkt. Maar er zijn ook wat minder bekende vormen waar wij jullie graag kennis mee laten maken. We schrijven er ook bij hoe je het kunt doen. Dan kan je het zelf eens proberen voor de lol, wie weet wat de tekenen je vertellen? Wij zijn natuurlijk benieuwd wat er voor je uitkomt!.

Geomantie

Vertaald uit het Grieks: Geo betekent aarde en manteia: waarzeggerij.

Misschien wel de oeroude voorganger van automatisch schrift. In een staat van trance werden er tekeningen in zand en aarde gemaakt die inzichten gaven over vragen die de mensen bezighield. Hieronder beschrijven we twee manieren. Alles wat je hier voor nodig hebt is een mooie gladde zand,- of aardeoppervlak en een stokje of een pen.

Bij de eerste manier zet je zonder bewust te tellen, punten in het zand met bijvoorbeeld een stokje. Je maakt 4 horizontale rijen onder elkaar. Deze rijen staan voor de 4 elementen; vuur, lucht, water en aarde. Iedere rij telt minimaal 1 (oneven, mannelijk, actief) en maximaal 2 (even, vrouwelijk, passief) punten. Op deze manier zijn er 16 verschillende figuren mogelijk die ieder weer een eigen betekenis hebben. De bekendste is de Fortuna Major: Veel geluk.

Maar je kunt ook met een vraagstelling je trance in gaan en jezelf overgeven aan de symbolen of zelfs letters die je door krijgt. Deze teken je dan met je stokje in het zand. Grote kans dat deze beelden later op je pad zullen komen waardoor je ze zal begrijpen. Vind je dit nou helemaal leuk, maak er dan ook eens een mooie krachtstok voor. Hang er bijvoorbeeld een veertje en je favoriete edelsteen aan. Own it!

Hydromantie

Hierbij wordt het krachtige element water gebruikt. Men keek in een grote of kleine poel met water om inzichten te krijgen. Dit kan door het water te gebruiken als een spiegel om in een trance te komen en zo visioenen en symbolen op te roepen. Maar je kunt ook een steentje in rustig water gooien en je vraag met ja of nee laten beantwoorden. Je telt dan de rimpels in het water die het steentje maakt. Een even aantal rimpels betekent “nee” en een oneven aantal rimpels betekent “ja”.

Aeromantie

Het voorspellen van het weer is een vorm van aeromantie. Het bestuderen van de lucht en de wolken geeft je een goed beeld van het weer dat er aan komt.

Maar ook de vogels kunnen ons iets vertellen. Zie je een zwerm vogels naar rechts vliegen dan is het een gunstig voorteken en het beloofd de boeren een goede oogst. Gaan de vogels naar links dan beloven ze je spiritueel inzicht.

Een makkelijke manier om zelf met lucht te voorspellen is met twee briefjes van hetzelfde formaat. Op de 1 zet je “ja” en op de ander zet je “nee”. Stel de vraag waarop je een antwoord wil krijgen en gooi de briefjes de lucht in. Het briefje dat de grond als eerste raakt is jouw antwoord.

Pyromantie

Vuur, een krachtig element. Betoverend, mysterisch, hypnotiserend zelfs. Als je antwoorden zoekt, kunnen deze vlammen je helpen in een staat van ontspanning te komen waarin je je hogere zelf, je gidsen en het universum kunt horen of voelen.

De vlammen kunnen je zelfs beelden laten zien waar je inzicht in kunt gebruiken. Je kunt ook patronen opwekken door rook te creëren en wat zout, laurierbladeren of mandarijnenschillen op het vuur te gooien. Dan ga je de rookpluimen lezen. Dus wij zeggen “Winter is coming”; pook dat vuurtje maar eens lekker op en maak het gezellig!

Divineren

Sorteren op: