• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

Kaarsenmagie

Een kaarsje branden; we doen het al om verschillende redenen. Je brandt een kaarsje als je iemand gezondheid of succes wenst. Of als je jarig bent, dan brandt je kaarsjes op de taart om vervolgens een wens te doen en ze in 1 keer uit te blazen. Je gebruikt hierbij kaarsenmagie.

Kaarsenmagie werd eigenlijk al gebruikt sinds het vuur uitgevonden is. Bij deze vorm van magie maak je gebruik van astrale krachten, ofwel krachten van de kosmos. Dit wordt ook witte magie genoemd.

En je kunt het dus gebruiken om wensen en verlangens te manifesteren. De transformerende kracht van het vuur kan je wens namelijk omzetten in de gewenste situatie of verlangen. Kaarslicht verzacht de stemming en helpt je focussen. De kaars geeft spirituele verlichting, levensenergie en vertegenwoordigt de kracht van de Zon. Het geeft meteen een spirituele, rustige, magische en gezellige sfeer. Staar eens een tijdje in het vuur, of naar een vlammetje. Je merkt vrij snel dat je in een meditatieve staat komt. Daarom is het perfect voor meditaties en visualisaties.

Maar hoe ga je dit doen? En wat is handig om te weten?

We geven eerst wat tips voor een ritueel. Maar voel je uiteraard vrij om zelf een ritueel te bedenken. Jij moet je tenslotte prettig voelen. Daarna zullen we bij een aantal kleuren vertellen welke je het beste bij welke wens kunt gebruiken.

De kleur van de kaars

Dit is erg belangrijk als je specifiek wilt manifesteren. Kleuren hebben namelijk hun eigen trilling en vibratie. Daar kan je dus goed gebruik van maken. Je kunt natuurlijk een kaars/kleur op gevoel uit kiezen. Dit is nooit fout, omdat je intentie altijd het 'zwaarst' telt.

Intentie opschrijven

Daarna kan je je intentie op de kaars schrijven. Dit kan met speciale kaarspennen. Maar het werkt ook prima als je je intentie op een briefje schrijft en deze onder of naast de kaars legt. Na het ritueel kan je het briefje desgewenst verbranden in de vlam.

Naast de intentie kan je ook dingen om je kaars leggen die jouw intentie versterken. Denk aan edelstenen, kruiden, bloemen of voorwerpen. Dit ligt er geheel aan wat je je op gaat focussen. Kies dit bewust en/of op gevoel.

Kaars aansteken

Bij een meditatie steek je de kaars aan als je begint. Maar je kunt de kaars ook aansteken op een moment dat betrekking heeft op je wens. Wil je bijvoorbeeld een goed cijfer halen voor een proefwerk? Steek de kaars dan aan als je gaat studeren.

Voor meditatie: je kunt de kaars in beide handen houden, op borsthoogte. Of mediteer je zittend, zet de kaars op de grond. Hoe dan ook, zorg dat je geaard bent. Beide voeten op de grond, of goed je billen op de grond.

Visualisatie of Affirmaties

Je kunt tijdens de meditatie 2 dingen doen: allebei of kies er 1.

Visualiseer hoe je wens eruit ziet als het in vervulling is gegaan. Wil je bijvoorbeeld meer geld manifesteren, stel dan je bankrekening voor. Geen rode cijfers, dik in de plus. De Law of Attraction kan je hier goed toepassen.

en/of

Herhaal je wens minstens 4 keer, geen limiet. Met affirmaties ga je je onderbewustzijn herprogrammeren. Hoe vaker je iets herhaalt, hoe meer je jezelf toelaat dit als waarheid aan te nemen. En als je echt ergens in gelooft, dan manifesteer je sneller (of beter). Wederom treedt hier de Law of Attraction in.

Uitblazen

Blaas de kaars vol zelfvertrouwen uit en vertrouw er dan ook op dat je wens het Universum ingestuurd is via het vuur of vlam van de kaars.

Je kunt daarna de kaars bewaren voor eenzelfde ritueel.

Tip:

De Maanfase kan een grote invloed hebben op je wens. Wil je bijvoorbeeld iets nieuws, of een nieuw begin van iets, spreek je wens dan uit onder een Nieuwe Maan. Wens je meer succes en groei? Gebruik dan de kracht van de Volle Maan! Check hier de Maankalender om te zien wanneer het Nieuwe of Volle Maan is.

Welke kleur kaars kun je waarvoor gebruiken?

Rood = kracht, fysieke energie. Gebruik voor moed bij tegenwerking en veranderingen. Bij wensen voor liefde, passie, zelfvertrouwen, gezondheid, potentie en wilskracht.

Oranje = Vruchtbaarheid, lichamelijk (persoonlijk) of voor bijv. een project. Voor wensen van gezondheid, vreugde, aantrekkingskracht, creativiteit en succes.

Geel = Leren en reizen. Voor wensen over intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht en inzicht.

Groen = Liefde! En alle andere soorten hartszaken. Maar ook voor wensen over geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk en voorspoed.

Blauw = 'de helende kleur' - voor wijsheid, onbegrensde mogelijkheden, vertrouwen, genezing, reinigen van de ziel, hoop, bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellende dromen, vriendschap, tegen angst en negatieve energie.

Paars = voor inspiratie, spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, wijsheid en kennis. Maar ook voor wensen voor zelfstandigheid en genezing.

Roze = voor de zachtere aspecten van de liefde en vriendelijkheid. Voor verzoening en harmonie. Bevorderend van goede slaap. Roze hoort ook bij liefde, vriendschap, vrede, romantiek, emoties, eer, trouw en vrouwelijkheid.

Bruin = wijsheid en bescherming. Een Aarde kleur, dus geschikt voor Aardemagie, dierenmagie. Maar ook voor wensen van vriendschap, gunsten, balans, concentratie. Voor je huis en tuin, verloren spullen en het aarden (gronden).

Wit = voor levenskracht en energie bij de start van iets nieuws. Geschikt voor Maanmagie (zie hierover bij tips!) - zuiver, reinheid, spirituele genezing, vrede, meditatie, fysieke genezing, spirituele kracht, bescherming en vreugde. Wit is eigenlijk heel toegankelijk, geschikt voor vele wensen.

Zilver = Kaars van de Godin - voor intuïtie, plotselinge inzichten (vooral in je dromen), telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht en stabiliteit

Goud = Kaars van de God - voor succes, voorspoed en erkenning. Ook voor grote ambities, geluk en rijkdom.

De betekenis van de vlam

Ook de vlam van de kaars kan je aanwijzingen geven.

Sterke vlam = er wordt kracht en energie naar de kaars toe getrokken. Je wens kan beter worden gemanifesteerd.

Zwakke vlam = er is een vorm van tegenwerking bij de meditatie. Misschien moet je het ritueel een paar keer herhalen of een andere (kleur) kaars gebruiken.

Dovende vlam = het gaat niet zoals het moet. Begin opnieuw: zorg dat je intentie, bedoeling en wens duidelijk en helder zijn. Zorg dat je goed geconcentreerd bent.

Elementen

Je kunt ook gebruik maken van de elementen water, vuur, lucht en aarde.

Aarde-wensen zijn materieel, groene en bruine kaarsen zijn hier geschikt voor.

Water-wensen zijn emotiewensen ("ik wil gelukkig worden"), witte en blauwe kaarsen zijn hier geschikt voor.

Lucht-wensen zijn fantasierijke droomwensen voor de toekomst, paarse en gele kaarsen zijn hier geschikt voor.

Vuur-wensen zijn voor je passie! Denk aan werk en liefderelaties etc. Rood en oranje zijn hier geschikt voor.

We hebben een paar heerlijke kaarsen in de webshop!

5 geurkaarsen van We Love the Planet die geheel natuurlijk zijn. De wax is sojawax en de kokosnoot is echt! Dus die mag in de groene container of, nog leuker, je gebruikt hem voor iets anders. Een leuk bakje om je edelstenen in de te bewaren bijvoorbeeld? :)

Bekijk ze hieronder; ze zijn heerlijk en gaan lang mee!