• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

7 november 2020

Me & Reiki

door Chantal Schellekens

Al als jong meisje merkte ik dat je energie kunt voelen, zien en misschien zelfs doorgeven. De stroom die door de voet van een lamp gaat, de pijnlijke plekken bij een ander op het lichaam, emoties die iemand niet bewust laat zien, de sfeer die er hangt als je een kamer met mensen binnen stapt, de geluidsgolven van een klankschaal die je over je lichaam voelt stromen, de trillingen die je boven mensen, planten en dieren uit ziet stijgen zoals je dat boven het wegdek ziet op een warme zomerse dag.

Deze energie voelde ik als jong meisje al. Maar het putte me uit. Ik kon me maar moeilijk afsluiten voor energie die niet bij mij hoorde.

En toen kwam de dag dat iemand mij over Reiki vertelde. Ik had haar een massage mogen geven en ze vroeg me, “kan jij magnetiseren, want jouw handen worden zo warm”? Ik vertelde haar dat ze niet de eerste was die dit aan me vroeg. Er is zelfs iemand geweest die zei dat hij het in mijn handen kon lezen. Ze vertelde me dat ze zelf bezig was met Reiki. Energie die anderen helpt ondersteunen daar waar het nodig is. Niet je “eigen” energie maar de universele energie die overal om ons heen te vinden is. Energie van de krachtbron. Ze spoorde me aan om hier eens een boek over te lezen.

Het eerste boek dat ik over Reiki las was; De kern van Reiki. Nou, dat was een feestje van herkenning kan ik je vertellen. De tranen rolde over mijn wangen. Nu was ik een stukje wijzer maar had nog nul ervaring. Laten we eerst maar eens beginnen om zelf een Reiki behandeling te onder gaan.

De lieve en warme Miranda van Pura Massage is de dame die mijn eerste behandeling heeft gegeven. Om zelf niet teleurgesteld te zijn als ik niets zou voelen, ben ik daar vanuit gegaan en gaan liggen. Boy oh boy, was I wrong!

Het allereerste wat ik voelde was Miranda die op mij in tunede. En toen haar warme handen. Oh, dus dit bedoelen anderen met warme handen. Ook mijn handen werden nu super warm. Bij alle posities op het hoofd voelde ik wel iets. Druk op mijn oren, tintelende lippen en tong, pulserende golven onder mijn hoofd door, en een enorme druk op mijn borst en keel. Moeite met ademen, alsof iemand daar was gaan zitten. Toen was mijn romp aan de beurt. Ik voelde de energie uit Miranda haar handen komen maar ook uit haar hart chakra. Ik weet niet eens of ze dit zelf ook zo voelde? En nu de armen en benen, de energie die ze daar in stopte stroomde direct door naar mijn romp. Ik weet nog dat ik dacht, dit gaat mijn vriend echt nooit geloven als ik hem dit vertel. Zo enorm bijzonder!! Ik ben Miranda erg dankbaar voor deze ervaring!

En wat nou als ik dit zelf ook zou kunnen? Volgens het boek is daar een inwijding voor nodig. Laten we dan maar eens gaan kijken of we dit ergens kunnen vinden en mogen leren. Er zijn veel goede opleiders op dit gebied maar mijn zoektocht bracht me bij Sandra van Succesvol in balans. Een inspirerende dame, vol leven en op en top spiritueel ondernemer. Zij laat zien dat die twee prima samen gaan! Lees ook vooral het interview dat we voor Ziel & Zoet met haar gedaan hebben. Leerzaam en inspirerend!

Op vrijdag 30 oktober ging ik naar Zevenaar. Een eindje van huis maar het bevredigen van mijn nieuwsgierigheid meer dan waard. De dame die deze dag begeleide en les gaf is Mary. Een dame klein van stuk maar groot van hart en een en al Brabantse gezelligheid!

Wat me gelijk opvalt aan Mary is dat ze aan het shinen is. Een brede witte rand licht op, om haar hoofd heen. Is dit haar aura? Ik denk het wel. Maar ik zie niet één al regenboog die je misschien verwacht bij een aura te zien?

Na een kennismakingsronde mogen we allemaal een tarot kaart trekken. En het blijft iedere keer verbazingwekkend hoe deze kaarten toch altijd perfect aansluiten bij een ieder die ze trekt. Die van mij is ook weer spot on en een herhaling van een boodschap die ik in korte tijd al een paar keer gekregen heb. Misschien een hint om er ook echt eens iets mee te doen

Na wat leerzame stof te hebben behandeld is het moment van de inwijding eindelijk daar. Deze kregen we allemaal om de beurt in een andere ruimte. Ik was de een na laatste dus je snapt hoe de spanning zich opbouwde in mijn lijf. Ik stelde me voor dat de ruimte voor de inwijding een beetje donker was. Toen ik aan de beurt was en de desbetreffende ruimte in liep, was het inderdaad een beetje donker en kreeg ik tintelingen all over my body! Wat een energie hangt er hier! Ik kreeg het er bloedheet van! Maar nu was het moment daar, de inwijding, een bijzonder en life-changing moment. Voor iedereen anders maar voor mij een ervaring die ik niet wilde missen.

Reiki is voor mij een fijne manier om mijn eigen energie in balans te brengen en te houden. Misschien wel te vergroten. En het zou mooi zijn als Reiki dat voor iedereen mag doen.

Reiki 2 staat ook zeker op mijn bucketlist. Misschien kan die er bij jullie ook wel op?

Ik hoop jullie in ieder geval enthousiast gemaakt te hebben met mijn verhaal!

Gun het jezelf om weer iets nieuws te mogen leren. Wat dan ook. Het verrijkt je Zoete Zieltje!

Graag wil ik iedereen die deze reis met en voor mij mogelijk heeft gemaakt bedanken! Het zijn de magische momenten die het leven tot een speeltuin maken!

Liefs,

Chantal

Disclaimer: Reiki is een prachtige aanvulling en ondersteuning op veel gebieden maar het kan nooit een vervanging zijn van de medische zorg van een arts. Dus mocht je echt iets mankeren, ga naar de dokter!

Me & Reiki

Sorteren op: