• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

18 december 2020

Shifting Gears: van 3D naar 5D

door Mandy

Nee, we hebben het hier niet over de 3D die in je de bioscoop ervaart. Het gaat hier over de beweging (shift) naar het collectieve bewustzijn.

Het is je misschien opgevallen dat er het afgelopen jaar heel veel aan het licht is gekomen. Het lijkt wel alsof alle skeletten uit de kast vielen, niets bleef meer in de doofpot. Verschillende systemen van corruptie, verdeling, dictatuur, propaganda, mindcontrol, onderdrukking, belangenverstrengeling, duistere praktijken en macht kwamen aan het licht. En dan zitten we ook nog eens wereldwijd in een lockdown. Niet gek. Er is de afgelopen jaren zoveel gebeurd, zowel energetisch als ‘gewoon op Aarde’. Misschien moesten we even op adem komen voordat de shift gaat komen, ons voorbereiden. De Corona crisis voedt ook veel angst en woede, terwijl dat hetgene is waar we juist overheen moeten groeien: we moeten kiezen voor liefde en harmonie.

Ego vs. Ego

We komen uit een tijdperk van Vissen. Het lentepunt beweegt 2000 jaar door een sterrenbeeld heen en daarin vond het proces van de wereld en mens plaats. De wereld zoals wij het nu kennen. Het is een wereld geweest waar het individu heel veel ruimte heeft gekregen, het Ego. Het Ego wordt vaak negatief beladen (egoïstisch) maar je hebt het Ego nodig om te beredeneren, jezelf veilig te stellen, voor jezelf durven opkomen.

Dat zijn zeker geen slechte dingen! Maar door deze ontwikkeling (lagere 3D trilling), is er ook ruimte gekomen voor macht, corruptie, de verheerlijking van status, grenzen van de wet opzoeken, onderdrukking. Allemaal om ervoor te zorgen dat een bepaald individu er beter uitkomt. Daarom is de Corona crisis ook zo eng voor sommigen: we zijn ineens afhankelijk van elkaar. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurd, is niet meer een ‘ver-van-mijn-bed-show’. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en ook alleen samen komen we eruit.

We zeggen ook wel eens: ‘het is 2020, dat is niet meer van deze tijd’. Deze uitspraak is onderdeel van de shift naar 5D: de Nieuwe Wereld van het Collectief.

Christendom

We gaan van Ik naar Wij. Hoe kunnen we bijdragen aan de wereld? Hoe kan ik werken/leven vanuit mijn hart?

De oude patronen zitten nog flink vastgeroest in ons, in het Ego. Kijk bijvoorbeeld naar het geloof. Veel mensen houden zich vast aan wat ongeveer 2000 jaar geleden is opgeschreven. Het is ook niet gek dat het Christendom ver heeft kunnen reiken in de afgelopen 2000 jaar. Wat mij betreft is de verkeerde kant van de Bijbel belicht en nageleefd. Maar goed, dat is weer een andere discussie. Maar het typeert wel het tijdperk waar we uitkomen. Wat betreft de Bijbel: de focus lag verkeerd en zo is er veel macht gewonnen in de wereld. Lijkt me niet de bedoeling; liefde en harmonie heeft namelijk niets met macht te maken.

En hoewel een geloof ook hele mooie dingen brengt, en een veilige haven voor je creëert; het zorgt er ook voor dat het moeilijk kan zijn om met de tijd mee te gaan. Je zit in een systeem, waarschijnlijk al generaties lang. Maak je geen zorgen: een God, Universum, of hoe je het wilt noemen, zal er altijd zijn. Maar ik voel sterk dat er een tijd aankomt waarin we op elkaar moeten gaan letten.

Oude patronen

Racisme, homo-haat, anti-semitisme of onderdrukking zijn voorbeelden van dingen die niet meer genegeerd kunnen worden. We leerden namelijk te oordelen, alles in hokjes te stoppen, alles in goed of slecht te verdelen. Verschillen werden niet gezien als aanvullingen maar als tegenstellingen en bedreigingen. Deze oude patronen passen niet in de 5D wereld, waar we naar het collectief gaan. Het past niet in de vrouwelijke energie die deze shift met zich mee gaat brengen. Het past niet meer bij het Ego.

Succes wordt niet meer gemeten aan de hand van geld, macht, prestaties of status. Succes wordt gemeten door zelfkennis, zelfreflectie, empathie en liefde.

The Age of Aquarius

Een aantal bronnen vertellen dat op 21 december 2020 de shift naar 5D daadwerkelijk gaat plaatsvinden. En daarmee treden we ook in het nieuwe tijdperk van Waterman, the Age of Aquarius.

Het klinkt mooi: we gaan naar een tijdperk waarbij we nog meer gaan groeien naar het verbinden van de Ego en de ziel. Yin en Yang worden herenigd. Een tijdperk van wijsheid en vernieuwing en mensen die in liefde naar elkaar toe groeien. Maar verwacht niet meteen een hele andere wereld na 21 december. Het moet groeien. Iets wat al eeuwen ingebakken zit, moet even wat langer in de antikal staan. Het zal me niet verbazen als er de komende tijd nog heel wat dingen aan het licht gaan komen. En dan bedoel ik niet de komende maanden, ik denk dan eerder aan jaren. Het wordt een uitdaging om op zoek te gaan naar liefdevolle en harmonieuze alternatieven.

Ascentie verschijnselen

Je kunt deze shift misschien gaan voelen, je ervaart dan ascentie verschijnselen of symptomen. Beter nog, het kan zijn dat je deze al een hele tijd voelt. Echter, de verschijnselen verschillen per persoon en op internet kan je vele (lange) lijsten vinden met ascentie verschijnselen. Maar ik denk dat het waardevoller is als je naar jezelf kijkt en gaat voelen. Wat is er anders? Denk ik ineens anders over iets? Waarom slaap ik zo onrustig de laatste tijd? Ik had het vroeger bijvoorbeeld altijd koud! Altijd koude handen, voeten en een elektrisch dekentje was geen overbodige luxe. De laatste tijd heb ik juist precies het tegenovergestelde… Toch apart.

Al met al word het me steeds duidelijker waarom 2020 zo'n apart jaar was. We worden voorbereid op nieuwe tijden. En daar kan ik alleen maar naar uitkijken!

Shifting Gears: van 3D naar 5D

Sorteren op: