• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

Vikings

Eind 2019 deed ik mee aan een workshop 'Je gids ontmoeten'. Nu wist ik al van kleins af aan dat ik een opa uit een vorig leven bij me heb. Hij komt uit Oostenrijk en heet Cornelius. Dus tijdens deze workshop ging ik er helemaal van uit om deze man tegen te komen, ergens in Oostenrijk.

Maar toen tijdens de geleide visualisatie gevraagd werd goed naar het landschap te kijken, bedacht ik me ineens: dit lijkt helemaal niet op Oostenrijk. Het is ruwer, kouder en echt bergen zijn het niet. Ik blijk in een fjord te staan. Vervolgens word er gevraagd om je een boot te visualiseren. Op deze boot zal je gids staan, werd gezegd. Dus ga maar eens dichterbij kijken. Tot mijn grote verbazing geen oud opa'tje uit Oostenrijk op een sloep, maar een heus longship met een Viking aan boord. Oh... Dat is iets heel anders...

De Viking blijkt mijn partner te zijn uit dat leven en hij nam me mee terug naar 'ons' dorp, waar de hele stad zowat uitliep. Een Viking leger die, zo blijkt later in een andere meditatie, altijd voor me klaar staat. Na de visualisatie kreeg ik wat meer info over deze Viking van een begeleider en mijn interesse was gewekt. Vooral omdat er 1001 puzzelstukjes in elkaar vielen. Ineens snapte ik die fascinatie voor Noorwegen, terwijl ik er nog nooit geweest ben (hopelijk deze zomer!). Ineens snapte ik waarom ik altijd heel enthousiast wordt als ik een speelgoed pijl en boog in m'n handen heb, of waarom ik een brok in m'n keel krijg als ik iets van Noorwegen op TV zie... en zo nog een paar dingen.

Goed, interesse gewekt. Dus ik ging wat vaker mediteren en kijken of ik contact kon maken met deze Viking. En dat lukte zeker. Ineens kwam zijn naam door en hij liet zien wat voor leven ik (met en zonder hem) had in die Vikingtijd.

Nu was ik zelf geen Viking, hij wel. Al werd mij wel geleerd om te vechten.

Maar dit kwam allemaal niet zomaar. Er zaten ook nog lessen in dat leven. Dingen die nu nog steeds hun nasleep hebben in mijn huidige leven.

Tijdens andere geleide meditaties (reïncarnatie therapie) heb ik hier veel mogen 'opruimen'.

Ik ben ook in het geloof van de Vikingen gedoken, met al hun goden. Ik voel dat ik in het vorige leven (ook) al wat minder van het geloof was, maar waar ik me nog steeds in kan vinden, is waar een Viking voor mag staan. Waar in het Christendom gevraagd wordt om te buigen voor je God, vraagt Odin, the Al-father, om juist te gaan staan. In het Odinisme wordt gevraagd om in je kracht te gaan staan en geloven ze niet dat je in zonde geboren wordt. Je wordt geboren om de beste versie van jezelf te zijn. Ze werden opgevoed om moedig en goed voorbereid te zijn. Ze willen je veranderen in a winner, not a sinner. Ik heb zelfs gelezen dat het een ongeschreven wet is dat ze positief moesten denken, anderen te helpen door ze te complimenteren, liefde en bedrijvigheid promotend. En het mooiste: don't look back, you're not going there. Vrouwen vochten mee in veldslagen (gelijkheid) en mochten gewoon scheiden van hun partner. De natuur en zijn dieren waren betekenisvol en heilig en elk dorp had wel een eigen Volva, een helderziende. En bang voor de dood? Waarom? Valhalla zal je ontvangen!

Ik denk dan: is dit niet waar we momenteel allemaal voor strijden? Gelijkheid, positiviteit, manifesteren, individueel groeien voor collectief belang?

Ik vond dit nogal wat. En het kan aan mij liggen... Maar ik heb ergens een sterk gevoel dat de Vikingen (en hun geloof) opkomen in de veranderende energie op deze Aarde. Het valt me op dat ze al weer een tijdje in de picture staan: series, films, spelletjes, zelfs een onderbroekenmerk heeft de geschiedenis van Ragnar Lothbrok ontdekt. En ik weet het: Vikingen waren ook van het plunderen, moorden en verkrachten. Dat ga ik ook niet goed praten. Maar de meesten waren geen plunderaars en simpelweg boeren, op zoek naar vruchtbaar land. Ik merk dan ook dat ik me soms stoor aan onwaarheden over Vikingen, zoals de bekende helm met hoorns er op. Dit hebben de Vikingen nooit gedragen, zoiets is nooit gevonden. Dus waar dat vandaan komt.... Waarschijnlijk heeft iemand ze zo getekend omdat ze als de Duivel werden gezien.

Hoe dan ook, ik heb mijn inner-Viking steeds meer omarmd en neem bovenstaande 'wetten' met me mee. Want ik geloof in de puurheid van de mens, zoals we bedoeld zijn. Man en vrouw gelijk, spiritueel en leven van wat de natuur en universum je te bieden heeft. En gaan staan voor wie je bent en waar je in geloofd. Geen plek voor jaloezie of venijn, nee, je helpt elkaar.

Ik ben blij met m'n Viking gids. Zo hard als hij was bij veldslagen, zo zacht was hij thuis. Een combinatie die ik graag leer van hem. En daar is hij tenslotte ook voor toch, om de weg te wijzen?

Wil je ervaren hoe Vikings hun runenstenen gebruikten? Ook daar heb ik me in verdiept! Je kunt HIER een runenstenen legging aanvragen!

Binnenkort komt er meer informatie over contact maken met je gids(en). Houd de website en social media in de gaten en wie weet kan ik jou helpen om je eigen gids te ontmoeten!

Door: Mandy

11 februari 2021

Vikings

Sorteren op: