• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

Reiki - balans tussen geest en lichaam

Het zijn drukke en bizarre tijden... Het kan een vol en druk hoofd geven, met als gevolg dat je je lichaam misschien wat gaat verwaarlozen (met alle klachten die daaruit voortvloeien). Reiki is een manier om wat balans in je leven te creëren, je bewust te zijn van lichaam en geest.

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het energie uitwisselen tussen therapeut en cliënt. Reiki wordt steeds populairder, dankzij het groeiend bewustzijn van de mens. We weten dat we van gezond eten een gezond lichaam krijgen. Maar steeds meer mensen weten nu ook dat we van gezonde en schone energie minder lichaamskwalen krijgen, of ze verdwijnen zelfs helemaal.

We zochten iemand die in Reiki gespecialiseerd is en kwamen uit bij Sandra van Lenthe. Zij is de oprichtster van het spiritueel opleidingscentrum ‘Succesvol in Balans’. Ze is een Trainer voor meer energie, bewustzijn en spirituele groei. En met succes! Dus wie is deze lichtwerker, deze Zoete Ziel? Tijd voor een gesprek!

Interview met Sandra van Lenthe

Sandra, hoe ben je in de wereld van Reiki gerold?

Sandra: Mijn vader had vroeger ooit reiki 1 gedaan, dus Reiki was niet helemaal vreemd. Op een gegeven moment, in 2014, had ik inmiddels 3 dochters. Alle 3 hoogbegaafd en hoogsensitief. En ik was heel goed in stress. Ik was erg inflexibel, ik zat erg in m'n hoofd. Ik probeerde mijn kinderen met mijn hoofd op te voeden, volgens de regeltjes. Dat werkt helemaal niet als je kinderen hoogbegaafd en hooggevoelig zijn en ik kreeg continu een spiegel voorgehouden. En toen dacht ik: dit moet veranderen. Dus ik ga iets doen om dingen anders aan te pakken en te gaan ontwikkelen.

Toen ben ik gaan Googlen, en bij “toeval” kwam ik op een reiki 1 cursus uit. En dat leek me zo leuk! Maar meteen er achteraan zei mijn brein: “ja maar dat is toch niks voor jou?! Dat is veel te zweverig en dat kan jij helemaal niet!” Maar het maakte genoeg indruk om het toch te gaan proberen. Dus ik met al mijn twijfels naar die cursus gegaan. Alles netjes gedaan, maar voordat er echt vertrouwen kwam in wat ik deed… Dat duurde wel even hoor. Ik gooide in het begin alles op toeval… Maar mijn kinderen vroegen altijd of ik mijn handen wilde opleggen als ze ergens pijn hadden. Dat is toch apart, het deed iets!

Daarna Reiki 2 gedaan, en ik merkte dat er dingen veranderen. Ik ging beter slapen, had meer rust in m’n hoofd en mijn kinderen waren zo enthousiast.

Sandra was na de Reiki 2 cursus zelf toch ook wel erg enthousiast geworden en besloot nog verder te gaan met Reiki. Maar in eerste instantie alleen voor zichzelf, niet met de intentie om er iets mee te gaan… Maar dat liep iets anders.

Sandra: Ik ben er echt ingerold, met al mijn scepsis en twijfels. En op een gegeven moment vond ik het allemaal zo magisch en liep ik op een pad waar ik niet terug kon. Soms kiest het pad jou! Ik had inmiddels een praktijk voor hooggevoelige moeders, een coachingpraktijk. Ik wilde doorgeven wat ik inmiddels geleerd had over hooggevoelige kinderen. En soms legde ik bij zo’n moeder mijn handen even op de schouders en dan was zo’n moeder helemaal verbaasd wat er gebeurde. Zij waren uiteindelijk ook mijn eerste cursisten, ze vroegen er zelf om!

In februari 2017 heeft Sandra haar eerste reiki cursus gegeven. Vanaf toen is het hard gegaan in drie jaar tijd en heeft ze zelfs mensen erbij moeten inhuren om de cursussen te geven en backoffice te organiseren, het groeit zo enorm hard.

Wat doe je nog meer naast de Reiki cursussen?

Sandra: ik heb ook een opleiding voor ontwikkelt tot Reiki Therapeut en de ‘Lichaam Reset’. Dat is weer een verdiepingsslag op de Therapeuten opleiding.

Sandra begint echt van oor tot oor te stralen als ze vertelt wat ze allemaal doet. Het besef dat ze dit allemaal zelf gedaan heeft, in een relatief korte tijd, is alleen maar magisch te noemen.

Er zijn verschillende soorten Reiki? Welke methode volg jij?:

Sandra: Wij hanteren de methode van Usui, wat mij betreft de basis, de kern. En bij afstandsinwijdingen geef ik ook aanvullende Reiki, zoals Kundalini Reiki, Purple Reiki, Gold Reiki. Dus dat zijn aanvullingen op de Usui Reiki en dat kunnen mensen online bestellen.

Hoe laad je weer op na een dag werken?

Sandra: Ja, het is natuurlijk wel intensief, energiewerk. Ik leer iedereen zijn energie beschermen maar als teacher heb je je energie juist helemaal open staan. En dat is super tof om te doen, maar als je dat een paar dagen in de week doet, dan is dat intensief. Na elke les verbreek ik de koorden met iedereen en neem tijd om terug in mijn eigen energie te komen. En gewoon even lief voor jezelf zijn, gaan wandelen bijvoorbeeld. Ik heb geen ritueel maar ik weet gewoon: ik moet nu even rust nemen.

Heb je een 'wonderverhaal' voor ons?

Sandra: Het zijn allemaal wondertjes, want je ziet iedereen zo veranderen. Ik heb een directeur van een bedrijf gehad die slaapmedicatie nodig had om te slapen en na Reiki 1 heeft hij nooit meer een pil aangeraakt.

Of een timmerman die elke dag hoofdpijn had en na de reiki 1 ervan af was. En die man was zo enthousiast, hij heeft daarna ook alles gevolgd bij mij. Je gunt het mensen zo, dat ze deze wonderen ervaren!

Als je Reiki 1 gaat doen, moet je eerst een inwijding doen. Wat houdt een inwijding in?

Sandra: Bij een inwijding zet je het energiekanaal open. Ik ga ervan uit dat iedereen een subtiele verbinding heeft met de Bron. Dus bij een Reiki 1 inwijding ga je het kanaal verder open zetten (zodat er meer energie doorheen kan) en je zorgt ervoor dat de energie ook daadwerkelijk door het lichaam kan stromen. Want je kunt een blokkade in je lichaam hebben en dan kan je de energie naar binnen sturen, maar het komt dan niet voorbij die blokkade. Dan blijft de energie hangen. Dat is denk ik het verschil tussen wat ik doe en wat andere reiki teachers doen: ik check dat altijd. En ik leer het mijn leerlingen ook om dat te doen.

Reiki is ook veel met symbolen werken toch?

Sandra: Ja, bij Reiki 2 leer je met symbolen werken, dat zijn er 3.

De eerste is om meer kracht aan een locatie in je lichaam te geven, reiki 1 is met name fysieke helingen en groei.

De tweede is om op emotioneel niveau te helen.

De derde is een afstandssymbool, zodat je mensen op afstand reiki kunt geven. En dan maakt het niet uit of iemand aan de andere kant van de wereld woont.

Bij Reiki 3A leer je nog het Master symbool. En als je een teacher wordt, krijg je er nog eentje bij.

Heb je de symbolen alleen nodig als je er professioneel mee aan de slag wilt?

Sandra: Nee, dat is voor iedereen. Het is een toevoeging. In principe kun je met de energie in je handen alles bereiken, alleen soms heb je extra tools die ervoor zorgen dat het sneller of makkelijker gaat. En zonder het symbool voor reiki op afstand, kan je dat ook niet doen. Zou jij nu op afstand iemand reiki geven en zelf er iets bij bedenken, dan kun je dat vergelijken met beveiligd en onbeveiligd internet. Je kunt dan ruis op de lijn krijgen. Zodra je het symbool van Reiki gebruikt, zit je op de buis van het Licht en weet je dat het veilig aankomt. En het komt dan ook effectiever aan bij de ontvanger.

Heb je een mooie tip voor onze lezers?

Sandra: De allerbeste tip die ik nu kan geven is: breng je ademhaling naar beneden, naar je onderbuik! Want als je veel in hoofd zit, gaat je ademhaling ook hoog zitten en andersom! En dan krijg je een omgekeerde Eiffeltoren. Waarom staat de brede kant op de grond? Omdat het zo stabiel staat. En wat doen wij als mensen? Wij doen heel veel energie naar het hoofd en het aarden is matig. En dan sta je wankel, een omgekeerde Eiffeltoren. Dus focus op je ademhaling en dan ga je ook meer in je lijf zitten. Hoe voelt mijn lichaam zich eigenlijk? Ga daar maar op letten!

Ben je ook geïnteresseerd in Reiki? Neem dan een kijkje op www.succesvolinbalans.nl! Zijn er geen plekjes meer voor een cursus? Laat jezelf dan op een wachtlijst zetten!

Sandra van Lenthe

Sorteren op: