• Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
 • Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Kreeft ♋

10 juli 2021

Op zaterdag 10 juli staan de Nieuwe Maan en Zon in Kreeft. Dat betekent dat de eigenschappen en energie van Kreeft voelbaar zijn. En kijk ook waar jij Kreeft in je geboortehoroscoop hebt staan. Staat je Maan of Zon in Kreeft, dan kan je deze energie extra voelen. Dus wat kan je deze keer verwachten?

Kreeft

Kreeft is het sterrenbeeld van diepe emoties en gevoelens, zij leven in de wateren van emoties. Ze hebben een rijk innerlijk leven maar uiten dat niet direct. Kreeft heeft een sterk geheugen en intuïtie en zijn continu hongerig naar nieuwe gevoelsindrukken. Elke gewone gebeurtenis kan emotioneel geladen worden en tot komedie of tragedie gemaakt worden. De Kreeft is een spons en absorbeert alle indrukken gulzig. Dit kan best overweldigend zijn en daarom schuwen Kreeften drama niet. Ze zoeken het of op of creëren het.

Kreeft is het Moederteken en zijn daarom erg zorgzaam, teder en mild. Veel van dit sterrenbeeld is verbonden aan het moederfiguur en de relatie met hun moeder(figuur) is erg bepalend in hun leven. Een niet goed verwerkte jeugd kan leiden tot heerszuchtigheid, dramatiek en een telkens van kleur veranderend karakter.

Kreeften kunnen grote steunpilaren zijn als je ze nodig hebt; ze lachen, huilen, lijden en genieten met je mee. Maar ze kunnen ook de woede van anderen op hun nek halen als blijkt dat mensen bedrogen uitkomen door hun uiterste subjectiviteit. Hun werkelijkheid is wat ze voelen, of dat feitelijk klopt maakt niet uit. Maar aan de andere kant zijn het wel de mensen die hun dromen najagen en ook waarmaken!! En als ze dat lukt, mag iedereen meegenieten! Ze kunnen dan ook ineens uitbarsten in een bui van plezier, vrolijkheid en geluk. Een mooie uitspraak van Kreeft is: als ik mijn dromen niet tot werkelijkheid kan brengen, dan maak ik van mijn werkelijkheid mijn droom.

Kreeften zijn huiselijk, willen graag een veilige thuishaven, zijn uiterst verlegen en kwetsbaar en komt alleen uit zijn schulp als hij zich volkomen veilig voelt. Ze hebben een sterke drang naar genegenheid, liefkozing en waardering. Ze zijn geboren toneelspelers en (zeer) muzikaal. Ze hebben een goed gevoel voor humor en hebben een oog voor gekke dingen.

Nieuwe Maan in Kreeft

Een Nieuwe Maan is donker omdat de Maan vanaf de achterkant belicht wordt (vanaf de Aarde gezien). Spiritueel en astrologisch betekent dit dat 'donkere' plekken belicht gaan worden. Denk aan bijvoorbeeld verborgen emoties, je schaduwkanten. Ook ben je door Kreeft ontvankelijk voor de emoties van anderen. En dat geeft best een frustrerende energie, die eigenlijk al een paar dagen goed voelbaar is. Moedeloos, futloos en het gevoel hebben iets te moeten doen, of opnieuw moeten beginnen. Kreeften zijn vanuit zichzelf niet zo daadkrachtig maar dan heb je Mars in Leeuw bijvoorbeeld die je wél aanzet tot actie. Dus dat kan een conflicterend gevoel opleveren.

Het kan voelen als "dust yourself off and try again" maar besef ook dat dit een verbetering is en een proces. Een transformatie waardoor je weer een stapje hoger op de trap komt en beter overzicht krijgt. Je kunt overprikkeld raken door van alles om je heen. De Maan zorgt dat je diep in je emoties gaat en als heerser over Kreeft zul je er dit keer moeilijk mee weg komen als je je gevoelens ontkent of niet hoort. We worden gedwongen om te kijken welke schaduwkanten zich laten zien deze dagen en erken ze! Voel ze tot diep in je botten. Als daarmee een bak ontlading over je heen komt, besef dan dat dit nodig is. Remember, de Kreeft lacht of huilt met je mee! Steun op deze energie net zoals je in moeders schoot troost zoekt. Ook al heb je geen bewust idee waar het allemaal over gaat, of wat je voelt, vertrouw het proces maar gerust. De ene dag zit je vol energie en de andere dag komt er niks uit je handen en dat is oké. Luister naar je lichaam als deze zegt: nu even niet!

Deze Nieuwe Maan brengt emotionele schommelingen en soms op het dramatische af. Negeer je de deze gevoelens, dan kun je lui, passief en moedeloos worden met een hoop zelfbeklag.

Dus vraag jezelf hardop af: Wat merk je? Wat voel je? Wat irriteert je? Waar droom je van? Deze vragen kunnen weerstand oproepen zoals woede, verdriet en machteloosheid en je wilt zo graag dat iemand je hand vasthoudt en het voor je oplost. Maar het zijn gevoelens die bij jou horen, jij mag ze voelen. Alleen jij kunt hier doorheen en je lessen eruit halen.

Kreeft heeft het graag fijn thuis en als jij momenteel voelt dan je aan het groeien of transformeren bent, dan wilt je huis met je mee groeien. Dus doe wat nodig is om het (weer) gezellig en vertrouwd te maken thuis. Nieuwe kaarsen, nieuwe kleur kussen, likje verf hier en daar of zelfs een muur eruit slopen, begin er maar aan! Heerlijk!

Fysieke ascentie symptomen

 • slecht slapen
 • rusteloosheid
 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • hartkloppingen

Door Kreeft kan je ook last krijgen van vocht vasthouden, je maag of een iets heftigere menstruatie met bijbehorende klachten. Kreeft is ook het teken van vruchtbaarheid en de nieuwe maan staat ook voor bevruchting. Dus happy weekend 😉

Een Nieuwe Maan staat altijd voor nieuwe kansen en hoe fijn dat je elke maand de kans krijgt om iets opnieuw te doen of uit te breiden. Zorg goed voor jezelf, ontlaad even en kom helemaal bij in deze vakantieperiode. De Leeuw staat al bijna op de stoep met al zijn nieuwe uitdagingen en acties. De Kreeft is een meester in gevoelens dus duik gewoon met hem mee! Besef dat je werkt aan jezelf.

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of nieuwe maan:

Chrysopraas - werkt bevorderend op de zintuigen. Stimuleert de geestelijke groei, vertrouwen, geborgenheid

Aventurijn - bevordert opgewektheid en ontspanning. Het verwezenlijken van je dromen

Opaliet - heeft een positieve werking op het geheugen, zorgt dat je op een heldere manier de dingen kunt benaderen, verlicht en werkt opbeurend.

Maansteen - zorgt voor balans in het hormonale stelsel, verbind je met het kosmische geheel waardoor je invoelingsvermogen en intuïtie versterkt worden.

Goldfluss - stimuleert je om je doelen en wensen te realiseren, geeft inzicht in je dromen.

Nieuwe Maan in Kreeft - juli

Sorteren op: