• Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
 • Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Leeuw ♌

8 augustus 2021

Het Leeuw seizoen is altijd prachtig want in deze periode valt ook altijd de Leeuwenpoort. Deze keer valt het ook nog eens samen met de Nieuwe Maan op 8-8.

Dus reken maar dat je deze energie flink kunt voelen. Laten we er in duiken!

Leeuwenpoort

De Leeuwenpoort draait om één van onze helderste sterren: Sirius. Door een bepaalde uitlijning van Sirius met de Zon en andere sterren, lijkt het alsof ze dichter bij Aarde staat. Sirius activeert daarmee een soort update voor ons. Die updates (ontvangen van lichtcodes) kan je heel goed merken door bijvoorbeeld een piep in je oren. Dus elke keer als je dat hoort, dan weet je dat je iets aan het down/uploaden bent (vooral lichtwerkers merken dit).

Nu wil ik wel iets nuanceren, want geen enkele ster of planeet valt elk jaar op dezelfde dag. Dus Sirius staat niet elk jaar strak op 8 augustus op dat punt. Dit jaar was dit rond 26 juli en daarom begonnen heel veel mensen rond die tijd de Leeuwenpoort energie al te merken. En net zoals een Volle Maan een langere uitwerking kan hebben, kan dat ook met deze ster. Je kunt dit dus tot ongeveer 12 augustus nog voelen. Desalniettemin staan we toch met elkaar op 8 augustus stil bij dit gebeuren want de energie is er wel degelijk.

De Leeuwenpoort geeft een uitgelezen kans om te creëren en manifesteren. De afgelopen week heb ik heel vaak hetzelfde voorbij zien komen: wij zijn op een planeet waar manifesteren mogelijk is. We kunnen dit benutten door creatief te zijn, te spelen en heel belangrijk: je intenties te zetten. Daar begint alles mee. De Law of Attraction kan door (en vanaf de start van) de Leeuwenpoort snel werken dus benut dat.

Nieuwe Maan in Leeuw

De Leeuwenpoort heeft alles met de Leeuw energie te maken: het verzorgen van je geestelijke Ik en de ontwikkeling daarvan. Leeuw ligt op de as met Waterman en samen hebben ze een belangrijk thema te brengen aan ons: het ontwikkelen van een zelfbewuste Ik in een groter plaatje, het zien en aanvaarden van anderen.

Een Nieuwe Maan draait altijd om een nieuw begin, een nieuwe cyclus. Nieuwe ronden, nieuwe kansen zeg ik altijd. De Leeuw herinnert je eraan dat je alle antwoorden dicht bij jezelf moet zoeken. Je wordt uitgedaagd om jezelf af te vragen: wat wil ik vernieuwen? En de Leeuwenpoort gaat dit een extra boost geven. Door een T-vierkant met Uranus en Saturnus kan de druk om (dingen) te veranderen nog meer toenemen. Je kunt hier inwendig onrustig van worden, zeker als je momenteel nog helemaal niet helder hebt wat je precies wilt vernieuwen. Als dat zo is, focus je dan op kleine stapjes. Je kunt bijvoorbeeld op papier een aantal wensen of dromen neerzetten, een visionboard maken en van daaruit verder werken. Dus het hoeft niet meteen groots maar belangrijk is wel dat je onder deze Nieuwe Maan en Leeuwenpoort intenties zet, hoe klein of groot ook. Dat maakt niet uit. Maar vraag jezelf af wat jou kan helpen om dichterbij je (levens)doel te komen. Deze Maan vraagt moed, inspanningen. ambitie en leiderschap. Maak praktische doelen en take action!

Leeuw ♌

De Leeuw is een vuurteken en dat betekent passie en actie. Dus wellicht voel je enorm de drang om voor je dromen te vechten en/of daar je focus volledig op te leggen. Sta stil bij wat momenteel in je leven speelt, of wie er een rol speelt in je leven? Still happy with that? Ja? Top, manifesteer verder! Zo niet, kijk dan waar je verandering aan kunt brengen.

Van de week was mijn schoonzus jarig, een echte Leeuw. We hadden het over werk-ethiek en ze bevestigde alles over de Leeuw: die houden niet van half werk, snappen niet dat mensen in kaders of hokjes denken en zijn echt van het aanpakken. De Leeuw houdt niet van gezever, gedoe, gesjoemel of vaagheid: zij gaan gewoon recht op hun doel af en geen gezeur. En het mooie van de Leeuw is: het lukt ze vaak ook nog! Want ze hebben een mentaliteit van "niets is onmogelijk" en ze zijn niet uit evenwicht te brengen. Dus met deze Nieuwe Maan kan je deze energie goed gebruiken!! Een Leeuw houdt niet van tegenspraak dus ga vooral niet duizend redenen bedenken waarom je iets niet moet doen. Maar ga voor die ene reden waarom je het wél moet doen. De Leeuw is dé creatieve schepper van grootste dingen, dat is ook waar de Leeuwenpoort voor staat. De enige valkuil van Leeuw is dat je niet moet vergeten dat andere mensen er ook nog zijn (tegenhanger Waterman!). En wordt niet onzeker als je niet meteen gezien of gehoord wordt. Werk aan je eigen proces!! Blijf geloven dat je het kan! Weiger niet te erkennen hoe belangrijk je gevoel is, ander speel je niets meer klaar.

Fysieke ascentie symptomen

 • slecht slapen
 • rusteloosheid
 • heftig of druk dromen
 • duizelig
 • hoofdpijn

Door de Leeuwenpoort kan je dus ook piepende oren hebben of heel erg moe zijn. Maar je kunt ook ineens uitbarsten in bergen energie want de Zon is heerser van Leeuw en staat voor vitaliteit.

Door de Leeuw kan je eventueel ook last krijgen van je rug en hartkloppingen. Let er wel op: met hartklachten nooit blijven lopen!

Instagram Live

Op 8 augustus gaan De Spirituele Druppel en Ziel en Zoet LIVE op instagram. We vertellen je alles over de Nieuwe Maan in Leeuw en we hebben een Leeuwenkracht meditatie/visualisatie. Laten we de energie van deze Nieuwe Maan en Poort goed combineren en voelen wat we ermee mogen doen! Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit om jullie digitaal te ontvangen!

Wanneer: zondag 8 augustus 2021

Waar: Instagram Live

Hoe laat: 20.00 uur

See u there!!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of nieuwe maan:

Bergkristal - werkt zuiverend, geeft vitaliteit, reinigt lichaam en geest, geeft volharding, helpt met geduld krijgen

Tijgeroog - een beschermende en inzichtgevende steen. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter.

Granaat - helpt te ontspannen en kan de hartslag verlagen.

♌-♒ Amazoniet - versterkt de wil, zet je weer in je eigen kracht

Lavendelkwarts - draait om verbinding, zeer spirituele en liefdevolle steen die emotionele rust geeft

Hemimorfiet - bevordert ontwikkeling op zowel spiritueel als persoonlijk niveau

Gabbro - maakt spirituele groei makkelijker en hij zorgt ervoor dat je sterker en meer aanwezig in het leven staat.

Nieuwe Maan in Leeuw - augustus

Sorteren op: