• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Maagd ♍︎

7 september 2021

De vakantie is voorbij en nu kan Maagd heerlijk haar energie uitoefenen! Orde brengen in de chaos, lijstjes maken, schoonmaken, enzovoorts. Niet voor niets valt deze periode in Maagd. Wat gaat de Nieuwe Maan je deze keer brengen?

Maagd

Een Nieuwe Maan is altijd het perfecte moment om nieuwe dingen te starten of ondernemen en laat dat nu ook een specialiteit zijn van Maagd. De Maagd is fijngevoelig en heeft een spitse persoonlijkheid. Ze werken in verwondering en dienstbaarheid. Ze hebben een afkeer tegen ongeregeldheden, chaos, vuil en verspilling van tijd en materie. Daarom is september altijd hét moment om opnieuw te beginnen. De scholen beginnen weer, het werk en alle andere dagelijkse routines. De Maagd wilt bijna letterlijk de bezem door het huis halen. Wat nou voorjaarsschoonmaak? Wat dacht je van de september-Maagd schoonmaak? Werkzaam zijn in de praktijk, daar houdt de Maagd van! En ondertussen brengt de Maagd de boodschap om nederig, bescheiden en dienstbaar te zijn - ordenend en zuiverend.

Ik heb het over letterlijk schoonmaken, even de bende van de zomer opruimen maar ook mentaal kan er opgeruimd worden. Je zintuigen kunnen op scherp staan; je ziet alles, je hoort alles en je voelt dingen haarfijn aan. Je kunt kritisch worden dankzij de Maagd - je ontleed, sorteert en rubriceert. De Maagd is wel altijd sceptisch maar heeft een heldere geest. Maar het zorgt ervoor dat je alles wilt uitpluizen! Je wilt alle antwoorden, hebt ook duizend vragen en je wilt bewijs. Dus duik de boeken in, start een studie of cursus: als je daar aan dacht, dan is dit het moment om te starten! Maar let op: verdwaal niet in alle details: je kunt ook teveel tot je nemen en dan verliezen alle acties en bezigheden zijn richting. Zorg dat je dan alles weer op een rijtje krijgt: de Maagd komt uiteindelijk wel terug bij de oorspronkelijke bedoeling.

Nieuwe Maan in Maagd

De Maan maakt een harmonische driehoek met Uranus en staat in het 9e Huis. Dat Huis gaat over de zin en betekenis van het leven en hier creëer je je denkkader en levensvisie. Het grote reizen begint hier, zowel letterlijk als figuurlijk. Dus: nieuwe maan = kans op een nieuw begin, Maagd helpt je dit te ordenen en Uranus zorgt ervoor dat je plotseling inzichten krijgt. Uranus kan als een heftige, plotselinge kracht onverwachte gebeurtenissen en radicale veranderingen teweeg brengen. De nasleep van de Volle Maan in Waterman werkt hierin door: kijk wederom naar patronen en denkbeelden die je hebt en beoordeel of die wel bij je passen (met het kritische oog van Maagd). En kijk gerust ook naar je relaties - voelen die goed aan? Geef jij je grenzen voldoende aan?

Een Nieuwe Maan staat letterlijk in de schaduw van de Zon dus je schaduwkanten kunnen omhoog komen, versterkt door de driehoek met Uranus. De inzichten vanuit je schaduwkant kunnen een verrijking zijn. Het betekent eigenlijk dat je je eigen wezenlijke, levende en unieke Ik tot expressie wilt brengen. Deze 'stem' of 'roep' vanuit je innerlijk weten wordt onder invloed van deze Maan en Uranus tot klinken gebracht. En dan maakt de Maan ook nog een verbinding met Lilith, de Zwarte Maan. Dus die schaduwkanten komen écht flink naar boven. Kom het onder ogen, het wilt gezien en getransformeerd worden.

Kortom, wat je nu ook wilt starten of beginnen: de Maan geeft het startsein, Uranus zorgt voor het 'doorschieten' naar het bewustzijn en de Maagd zorgt dat je geaard en kritisch blijft. Besef ook dat je het niet alleen hoeft te doen.

Fysieke ascentie symptomen

* slecht slapen

* rusteloosheid

* heftig of druk dromen

* duizeligheid

* hoofdpijn

* last van je linker oog

Door de Maagd kan je ook wat last krijgen van je darmen. De Maagd leeft graag gezond, dus let goed op wat je eet en drinkt. Kies in ieder geval voor gezonde voeding deze week! En laat je niet gek maken door eventuele dwangmatigheid ("ik MOET dit afmaken", "ik MOET dit doen" - je moet helemaal niks).

De Maagd geeft soms een dubbele energie. Enerzijds een hele opgeruimde energie en je krijgt echt zin om er weer tegenaan te gaan, vol goede moed. Aan de andere kant kun je je ook onrustig en zenuwachtig voelen, zeker als je niet zo goed weet wat je moet doen. Mijn tip: ga schrijven. Schrijf alles op, maak to-do lijstjes, hou een (dromen-)dagboek bij etc.

In ieder geval is deze Maan een mooi moment voor nieuwe dingen en/of projecten! Dus ik wens jullie alle succes en geloof in jezelf!!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of nieuwe maan:

In de Maagd bundel zitten de volgende stenen:

♍︎ Carneool - verhoogt de motivatie, creativiteit, vertrouwen en goed voor spijsvertering

♍︎ Agaat - beschermsteen voor moeder en kind (Maagd Maria), geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid

♍︎ Jaspis (landschap) - helpt je om door moeilijke tijden te komen. Zorgt dat je geaard blijft en helpt je bij acceptatie van aardse problemen en schept duidelijkheid

Stenen die ook kunnen helpen deze periode:

♍︎ Zebradoriet - werkt zowel aardend als spiritueel stimulerend. Zeer sterk in het opsporen van gaten en disbalans binnen de chakra's.

♅ Uranus - Jaspis Kamballa - helpt je om destructief gedrag en patronen te doorbreken

☽ Maan - Grijze Maansteen - zorgt er ook voor dat je open gaat staan voor impulsen en ingevingen (mooie combi met Uranus!)

Nieuwe Maan in Maagd - september

Sorteren op: