• Spiritueel platform
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Spiritueel platform
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Ram

12 april 2021

Een Nieuwe Maan betekent altijd een nieuwe start of fase. En met de zon én maan in Ram kan het behoorlijk gaan kriebelen bij je! (- lentekriebels!)

De Ram vertegenwoordigt avontuur, doorzettingsvermogen, nieuwe en frisse ideeën. Ze zien ook nergens gevaar in, ze wéten wat iets kan worden. Het kan dus zijn dat je ontzettende drang hebt om dingen te gaan doen. Sporten, poetsen (voorjaarsschoonmaak!), de natuur in, met mensen afspreken. Je wilt in ieder geval ACTIE!

Met vuur als zijn element voel je wellicht letterlijk en figuurlijk het vuur in je branden. Met de Ram energie ben jij nu klaar om aan te vallen. Vat de koe (of Ram - gniffel) bij de hoorns en go!

Deze energie kan ook met zich mee brengen dat je een grote wens naar onafhankelijkheid voelt. Je wilt meer vrijheid en met je enthousiasme wil je iedereen om mee trekken in je leuke, nieuwe spannende plannen!

De Ram is wel zeer direct: geen koetjes en kalfjes maar recht voor z'n raap. Je kunt onder deze Nieuwe Maan ineens dingen eruit gooien waar je normaal gesproken de woorden inslikt. Geeft niks, leg je hart maar op de tong. Wat je ook kunt ervaren, is dat je wat ongeduldig bent, impulsief, soms naïef en onstuimig.

Let wel op met die impulsiviteit! Hoewel het een mooie karaktertrek is, wat veel enthousiasme voortbrengt, kan het je ook een negatief gevoel geven. Bijvoorbeeld als je boos bent en je wilt wraak. Sowieso geen goed idee, het kan je echt in de problemen brengen. En alhoewel de Ram een ruzie hier of daar niet schuwt, geef ik je vast de waarschuwing mee.

Machteloosheid

Je kunt deze dagen wat onmacht gaan voelen. Je hebt het gevoel dat je stilstaat, de muren komen op je af en de verveling slaat toe. Je denkt: "ik móet NU iets gaan doen!" De Ram wilt alles nu en wel meteen en het ongeduld wat daarbij komt, kan je een gevoel van onmacht geven. We worden gevraagd om te kijken wat er diep van binnen gebeurd. Luister naar dat gevoel dat je íets wilt en het kan je boos maken. Waar komt dat vandaan? Nogmaals, de nieuwe maan is een tijd voor een nieuwe fase. Als je iets wilt, mag je het nu doen! Het kan klein als bijvoorbeeld een nieuwe manier om je boekhouding bij te houden of je kasten opnieuw inrichten. Maar het kan ook groot: een nieuwe (liefdes-)relatie beginnen of op zoek naar een nieuwe baan (of het beginnen daarvan). Laat in ieder geval geen kansen lopen omdat je bang bent voor verandering. Alles komt op z'n pootjes terecht als je met hart en passie ergens voor gaat!

Wat kan je fysiek gaan merken?

De standaard ascentie symptomen zoals:

* Hoofdpijn

* Duizeligheid

* Vermoeidheid

* Niet zo lekker voelen (grieperig)

* Slecht en/of onrustig slapen - heftig dromen

Door de Ram kan de hoofdpijn wat langer aanhouden en je kunt gaan piekeren.

Je spieren kunnen wat grieperig aanvoelen. De Ram is echter slecht in ziek zijn en dan koorts degene zijn die er toch voor zorgt dat éven rustig aan gaat doen.

Let wel: bij serieuze klachten - altijd naar de dokter en laat je testen!

Als je toch (tijdelijk) wat nieuws in bijvoorbeeld huis of kantoor wilt aanbrengen:

de kleur die goed samengaat met Ram is ROOD! Vuurrood! Ook prikkende planten zoals een cactus hoort bij Ram.

Check hieronder welke edelstenen bij Ram hoort en welke ondersteuning ze kunnen bieden.

♈︎ Jaspis - dé steen van Ram en alle soorten voldoen! De steen zorgt dat je geaard blijft en helpt je bij acceptatie van aardse problemen en schept duidelijkheid. Het helpt je om destructief gedrag en patronen te doorbreken.

♈︎ Amazoniet - versterkt de wil, zet je weer in je eigen kracht. Kan helpen bij stemmingswisselingen, negatieve energie, elektromagnetische straling, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma's, rouw, calciumtekort, weerstand.

Nieuwe Maan in Ram - april

Sorteren op: