• Spiritueel platform
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
 • Spiritueel platform
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Tweelingen ♊

Op donderdag 10 juni valt de Nieuwe Maan in Tweelingen en we krijgen wat extra's: er is een gedeeltelijke zonsverduistering! Als een Tweelingen zijnde voel ik de energie goed momenteel, dus wat kun je gaan verwachten deze Nieuwe Maan?

Tweelingen

Tweelingen heeft in de basis een zonnig, opgeruimd en jeugdig karakter. Het staat voor het ratio, het bewustzijn en ze hebben daardoor een levendige intelligentie. Ze nemen talrijke indrukken op, denken snel en buigen makkelijk mee. Ze weten zich altijd te schikken en passen zich snel aan. Ze zijn verbonden met alles en iedereen door hun wijde blik en beweeglijkheid. Ze vormen schakels tussen zichzelf en anderen, zijn de bemiddelaars. Ze zijn neutraal en vrijblijvend en gunnen dit een ander ook. Tweelingen ziet alleen de betrekkelijkheid van dingen en hangen daar ook geen waarde aan vast omdat ze weten dat waarheid zich steeds anders kleedt.

Ze fladderen wat af, zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar antwoorden. Ze vragen daarom eindeloos en brengen opgedane kennis ook over. Maar komt een antwoord niet snel genoeg of is het niet bevredigend, dan gaan ze op zoek naar de volgende vraag. Daardoor lijken ze oppervlakkig maar weten ze van veel dingen een beetje. Mijn oma zei altijd: ik ben niet nieuwsgierig, ik wil gewoon graag alles weten. Een lijfspreuk van een echte Tweelingen. Een Tweelingen discussieert graag maar prikkel je hun interesse niet genoeg, dan zijn ze eigenlijk al gestopt met luisteren.

Een Tweelingen is regelmatig in verwarring, wat kan leiden tot hevige emotionele uitbarstingen of depressies. Omdat een Tweelingen snel kan denken en zich kan aanpassen, is het belangrijk dat ze dicht bij hun zelf (en mening) blijven. Doen ze dat niet, zijn ze zichzelf kwijt, klagen ze over "teveel in het hoofd zitten" of "niet bij hun gevoel kunnen". Al gaan ze niet verder dan dat. Ze constateren het, krabben wat aan de oppervlakte van hun gevoel maar gaan vaak niet dieper dan dat, terwijl ze dat wél kunnen als ze daar de rust voor nemen. Die connectie kunnen ze maken als ze zich gaan herkennen in hun eigen gevoelsleven en beseffen dat de projectie een deel van hunzelf is. Ze zijn de spiegel van hun eigen denken.

Nieuwe Maan in Tweelingen

Dit luchtteken wordt zonnig en luchtig gebracht en daarmee ook dit seizoen. Maar vergis je niet, het kan best even pittig worden. Bij vorige Volle en Nieuwe Manen werd er gepraat over een transformatie, iets waar we allemaal in zitten momenteel. Maar een transformatie is een proces met daarin ook weer fases. We hebben plannen gemaakt, teruggekeken op ons leven en intenties gezet. En dan is het nu ineens de tijd om daar de vruchten van te plukken. En dat kan verwarrend zijn want we zijn nog gewend om in 'de schaduw' te zitten, plannen te maken en bewust worden van die transformatie. En nu moeten we het ineens gaan doen! Misschien heb je al gemerkt dat manifesteren momenteel heel snel gaat! Het is ook geen toeval dat alle Corona versoepelingen, net zoals vorig jaar, in juni valt. Want het is nu de tijd dat we meer mogen en dus kunnen! Dus plannen maken moet je blijven doen, maar een hoop plannen gaan nu ook daadwerkelijk gebeuren.

Door Neptunus kan dit wat chaotisch voelen en verwarrend (Tweelingen) en je kunt het gevoel krijgen dat je wilt vluchten. Letterlijk, op reis of in een fantasiewereld. Maar onder andere de zonsverduistering zegt ook: nee nee, vluchten kan niet meer. Jij hebt je intentie gezet, dit zijn je vruchten. De Tweelingen draait om communicatie en het is tijd dat het onbewuste bewust gaat worden. Dat kan gepaard gaan met oude pijn en trauma's die naar boven komen. Gebruik de Tweelingen energie om verbanden te leggen, bruggen te slaan en de twee te verbinden. En verbrand eventueel oude bruggen achter je. Je kunt niet meer terug (zonsverduistering).

Zonsverduistering

Op donderdag 10 juni, tussen 11:19 en 13:31 uur is er een gedeeltelijke zonsverduistering te zien, met zijn hoogtepunt rond 12:23. Het lijkt een heldere dag te worden dus je zult goed kunnen zien dat er een 'hapje' uit de Zon is (we zullen qua licht geen of amper verschil zien). Zet een goede zonnebril op en kijk door een ouderwetse CD heen als je die nog hebt. Te lang in de zon kijken is natuurlijk niet goed. Dus poppetje gezien - kastje dicht :)

Astrologisch en spiritueel gezien staat een zonsverduistering voor een kantelpunt in je leven. Een nieuwe fase van je transformatieproces (zie hierboven). Het oude mag losgelaten worden en je gaat weer kijken hoe je vooruit wilt. Wat wil jij, wat ga je doen? And than do it! Zoals ik eerder zei, manifesteren kan snel gaan, zeker als je het verleden los gelaten hebt en het verband ziet tussen onbewust en bewust.

Heb je ook echt de drang om iets te veranderen, let dan op je communicatie. Wil je iets nieuws beginnen? Vraag letterlijk om hulp! Merk je dat sommige mensen niet meer bij je passen, of niet goed zijn voor je? Geef dat dan toe aan jezelf en vertel het aan de ander. Dus praat, mail, app, bel, whatever it takes. Deze energie kan je overigens al eerder voelen en kan ook langer nawerken, ook als de verduistering al weg is. Zie het als een energiebaan die weer even moet herstellen.

Mercurius Retrograde

Mercurius staat dicht bij de Zon en dus ook dicht bij een Nieuwe Maan. Omdat Mercurius heerser is over Tweelingen, zijn de eigenschappen van dit dierenriemteken extra sterk. Maar Mercurius is nog tot 22 juni retrograde, wat eigenlijk betekent dat alles qua (materiële) communicatie kan storen of wegvallen. Wifi valt uit, post komt te laat, afspraken gaan niet door, je komt niet uit je woorden of je gaat lopen chagrijnen. Mercurius stampt eigenlijk even op de rem. Niet om te klieren maar zodat jij even tot rust komt en innerlijk gaat bekijken wat er allemaal speelt. Dus juist niet het vluchtige, fladderende van de Tweelingen. Ook zij moeten eraan geloven: we gaan weer naar binnen in onszelf. Dus wees niet overhaast (met beslissingen), denk er goed over na.

Fysieke ascentie symptomen

 • slecht slapen
 • rusteloosheid
 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • hartkloppingen

Door de Tweelingen kan je ook last krijgen van:

 • handen en armen
 • longen (benauwd)
 • zenuwen (zenuwachtige kriebels)
 • motoriek, let op dat je niet struikelt etc.

Een Tweelingen heeft veel frisse lucht nodig en kan slecht tegen donker. Dus halleluja dat de Zon schijnt en lekker weer is. Ga dus naar buiten en maakt de connectie met de natuur en het licht.

Wees in dit seizoen actief om je eigen strijdende partijen te verzoenen. Dit is ook een periode van verzoening en verbinding met alles en iedereen om je heen. Als dat allemaal goed gaat, ervaar je openheid, licht en geestigheid!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of nieuwe maan:

Tijgeroog - een beschermende en inzichtgevende steen. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter

Malachiet - versnelt de informatie verwerking en activeert de hersenen en het denken. Hij helpt bij trauma verwerking en bevordert de intuïtie.

Citrien - openheid, levenslust, levensmoed en vitaliteit. Stimuleert zelfexpressie en voorkomt faalangst en zwaarmoedigheid.

Sneeuwvlok Obsidiaan - bevordert communicatie, vooral met gidsen. Door deze volle Maan staat die communicatie nu extra open. Geef het met deze steen extra stimulans.

Nieuwe Maan in Tweelingen

Sorteren op: