• Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
 • Edelstenen en orakelkaarten
 • Check Astrologie
 • Volg Ziel & Zoet op social media
 • Rust nodig? Check de visualisaties!
 • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Nieuwe Maan in Vissen

13 maart 2021

De Nieuwe Maan van 13 maart staat dit keer in het sterrenbeeld Vissen. De winter loopt op zijn eind en Vissen is de kiemschoot voor een nieuwe cyclus die straks in Ram begint. Dit keer hebben ook Venus, Pluto en Neptunus invloed op ons, dus wat kunnen we dit weekend gaan verwachten?

Voorbereiding voor een nieuwe start

Een Nieuwe Maan staat vaak voor een nieuw begin, zo ook nu. Doordat zowel de zon als de maan in Vissen staan, gaan we de eigenschappen van dit sterrenbeeld allemaal voelen. En Vissen staat ook voor een nieuw begin, in de zin dat je in deze fase alles mag gaan loslaten om zo ruimte te maken voor nieuwe dingen. Het is een tijd om even terug te kijken. Hoe is alles gegaan? Ben je daar tevreden over?

Vissen is een moeilijk te beschrijven persoon omdat hij iedereen en tegelijkertijd niemand is. De mooiste uitspraak die bij dit sterrenbeeld past is: eindeloos veelzijdig en toch allesomvattend.

Creatieve Vissen

Tijdens deze Nieuwe Maan kan je dankzij Vissen én Neptunus enorm creatief en zelfs kunstzinnig worden. Laat je gedachten gewoon lekker alle kanten op gaan. Vissen kunnen overal in meegaan dankzij hun gevoeligheid, onbegrensdheid en tijdloosheid. Misschien valt het je op dat ideeën zomaar ineens binnenvallen. Klein nadeel van Vissen: ze hebben de grootste ideeën maar er komt niet altijd iets van terecht. Maar als je iets nieuws wilt beginnen onder een Nieuwe Maan, moet je wel even doorpakken. Dus krijg je een drang om te gaan schilderen bijvoorbeeld: meteen een canvas en schildersspullen gaan halen en begin. Of richt je huis opnieuw in, pak een gitaar en ga spelen.

Vissen zijn zeer fantasierijk en je kunt ze vaak in droom,- of muziekland vinden. Dit is ook hun manier van mediteren. Dus lukt dat niet, zet muziek op. Of droom even lekker weg - visioenen kunnen zo ook makkelijk ineens binnenkomen.

Het kan gebeuren dat je je wat verward voelt dit weekend: Vissen vergeten dingen snel en is altijd wel wat kwijt.

Venus, Neptunus en Pluto

Venus staat dicht bij de Maan en daardoor kunnen er romantische gevoelens behoorlijk aan de oppervlakte komen. Niet gek met een planeet die de liefde vertegenwoordigd. Anyway, een mooie tijd dus om verliefd te worden! Ook Neptunus, de heerser van Vissen overigens, staat dicht bij de Maan. Zoals hierboven vermeldt, zorgt deze planeet dus voor de bruisende, creatieve energie.

Pluto kan er voor zorgen dat je alles heel intens beleefd. Zeker met Vissen, wat analoog staat aan het collectieve onbewuste. De onzichtbare onbewustzijn kan aan je aandacht ontsnapt zijn maar dankzij Pluto komt dit boven borrelen. Schrik er niet van maar omarm het. Zo kan je ook beter dingen of jezelf transformeren.

Wat kan je fysiek gaan merken?:

De standaard ascentie symptomen zoals:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Niet zo lekker voelen

Door de Vissen kan je ook last krijgen van:

 • verminderde weerstand (dus denk aan verkoudheid en grieperig).
 • ophopingen van afvalstoffen dus goed drinken!!
 • je VOETEN!
 • slecht geaard zijn
 • lage energie en wat gedeprimeerd

De kleuren die goed samengaan met Vissen zijn voilet-paars en zeegroen. Misschien kan je deze kleuren in huis aanbrengen of ze gebruiken in een creatief spel.

Check hieronder welke edelstenen bij Vissen hoort en welke ondersteuning

ze kunnen bieden.

♓︎ Dé steen van Vissen is de alom bekende Amethist.

De Amethist helpt bij meditatie om de geest tot rust te brengen en een diepe innerlijke rust te vinden waardoor je de wijsheid in jezelf kan ontdekken. Amethist wordt ook als elixer gebruikt voor meer focus, alertheid en vrede. Amethist helpt tegen huidklachten en jeuk (in badwater). De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma's te verwerken.

♓︎ Een steen die kan helpen voor fantasie en intuïtie is Labradoriet.

Labradoriet geeft je meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Hij helpt je te om vergeten herinneringen naar boven te halen en de waarheid onder ogen te zien. Labradoriet werkt kalmerend en reguleert de stofwisseling

♓︎ Vissen zijn gevoelig voor verslavingen en hebben moeite met aarden. Een steen die je met beide dingen helpt, is zonder twijfel de zwarte Obsidiaan.

Zwarte obsidiaan is een krachtige verwijderaar van negatieve energieën uit jezelf en je omgeving. Het geeft je inzicht in de patronen die hebben geleid tot verslaving, zelfverwijt of andere onwenselijke gedragingen en helpt je te accepteren en te helen.

Scroll naar beneden voor deze edelstenen!

Nieuwe Maan in Vissen - maart

Sorteren op: