• Spiritueel platform
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Spiritueel platform
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

De Zon ☉

De Zon, wat zouden we zonder hem moeten! Hij geeft ons dagelijks licht en warmte. Het is daarom ook de 'dagkant' in de astrologie, de mannelijke energie of yang.

Het is hét element van vuur: de scheppingskracht, invloed en beweging. De Zon is het middelpunt in ons zonnestelsel, net zoals in je geboortehoroscoop! Daar is de Zon het middelpunt van je wezen en oorsprong van je levenskracht.

De Zon Astronomisch

De Zon is geen planeet maar een ster. Het is ook bekend als Siriusster: de ster met de grootste helderheid. De schitterende ster uit het sterrenbeeld 'Grote Hond'. De Zon is geen vast of vloeibaar lichaam - het bestaat volledig uit gassen. Bijna alle stoffen op Aarde, zijn ook in de Zon aangetroffen. De theorie bestaat dan ook dat de Aarde en de andere planeten zijn voortgekomen uit de Zon. Toen de Zon nog een nevelster was, zijn de planeten 'weggeslingerd' door de centrifugale kracht. Omdat de zon echter door zijn enorme massa tegelijkertijd een aantrekkingskracht uitoefent, zijn de planeten om de Zon blijven draaien.

De Zon Astrologisch

De Zon weerspiegelt de volledige innerlijke energievoorraad van de mens - de geest, ziel en het lichaam. De geest staat voor het licht van inzicht, de ziel voor de warmte van de liefde en het lichaam de levenskracht. De Zon vertegenwoordigt het Ego: het zelfbewustzijn. Het is het centrum van het bewuste deel van de menselijke psyche - je Ik-kracht. De psyche als geheel omvat alle bewuste als onbewuste levenskrachten en inhouden, inclusief het Ego. Het scheppende middelpunt van de totale psyche wordt het Zelf genoemd. Het Zelf wordt beschouwd als de mystieke oorsprong en creatieve bron van alle leven en komt overeen met het begrip God. Je totale Zelf kennen, of de oorsprong van het leven kennen, zou overeenkomen met God en dat is psychisch onmogelijk. Het Ego wortelt wel in het Zelf maar is er dus niet gelijk aan. De mens heeft voortdurend een verlangen naar volledigheid: je eigen identiteit vinden en bewust worden van de zin van je leven (-verbinden met de Goddelijke Oorsprong).

In je horoscoop geeft de Zon het pad aan dat je moet volgen om jezelf te worden en je van daaruit de waarheid en doel van je leven bewust wordt en laat verwerkelijken.

Het is je creatieve middelpunt, de kern van je persoonlijkheid. Hier vind je de aangeboren drang tot zelfexpressie, zelfverwerkelijking en zelfbewustzijn. Oftewel, hier ligt je eigen unieke Ik en je doelbewustheid en de wil om te leven. Het dierenriemteken waar de Zon in staat, is dus je sterrenbeeld. Dit teken laat zien hoe jij in het leven staat en hoe je dat pad gaat volgen.

Positie Zon in je horoscoop

De Zon staat sterk in Ram en Leeuw. Staat de Zon sterk in een horoscoop, dan maakt dat je wilskrachtig, creatief, zelfstandig en onafhankelijk. Deze mensen hebben uitstraling, autoriteit en bezitten eergevoel en zelfrespect. Ze proberen alle mogelijkheden te benutten en de al in hem aanwezige talenten te ontplooien.

De Zon staat zwak in Weegschaal en Waterman. Staat de Zon zwak in een horoscoop, dan maakt dat je onzeker, levensmoe en afhankelijk. Je kunt je minderwaardig voelen of egocentrisch zijn. Het zijn soms de strebertjes en zijn machtswellustig. Dit betekent niet dat alle Watermannen en Weegschalen dit zijn. Het betekent dat de Zon hier minder goed kan schijnen.

De plaats en aspectering van de Zon geven dus aan in hoeverre een persoon zich als een Ik kan handhaven, innerlijk stabiel is en hoe hij zichzelf tot expressie zal brengen. Andere planeten die door de Zon worden geaspecteerd (verbonden), krijgen extra energie en creatieve kracht - ze treden als het ware meer in het licht en staan meer op de voorgrond.

De Zon staat niet per se zwak of sterk in de andere sterrenbeelden. Daar liggen weer andere kwaliteiten :)

Hieronder vind je edelstenen die perfect bij de Zon passen!

Zon

Sorteren op: