• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN KREEFT ♋︎

29 juni 2022

De Nieuwe Maan in Kreeft: het betekent dat de Maan en Zon in conjunctie staan in dit gevoelige Teken. Het is een mooie aftrap van het Kreeft seizoen.

FEELINGS!

Kreeft is een Teken van het nachtbewustzijn, dat wil zeggen: feelings! Kreeft pikt alles op uit zijn omgeving en dat kan je nu dus vatbaarder maken voor andermans emoties, vibraties en sferen. Het is het Moederteken - degene die je troost biedt en ook nostalgische gevoelens komen naar boven. Aangezien een Nieuwe Maan altijd het sein geeft voor een nieuw begin, is dit een mooie gelegenheid om naar boven borrelende herinneringen aan te kijken. Je kunt dit intens beleven maar er ook voor willen wegrennen als deze Kreeft energie je niet echt bekend is (right, air signs?)

IT'S JUST EMOTIONS

De Maan staat vierkant op Jupiter: de planeet die overal graag een schepje bovenop doet. Het kan daarom moeite geven om gevoelens en energieën goed af te stemmen of hanteerbaar te krijgen. Je kunt grootmoedig en vrolijk zijn maar daarmee jezelf ook teveel 'opblazen' - met een beetje eigenwijsheid on the side. Dus let er op dat je niet roekeloos wordt, met geld gaat smijten of goede adviezen in de wind slaat.

Jupiter geeft daarentegen altijd een levensbeschouwelijke instelling, dus een mooi moment om jezelf onder de loep te nemen. Dat kan vruchtbaar zijn en je kunt er anderen mee stimuleren. Het kan dan ook een ondernemende energie meegeven - met positieve kijk.

De Maan maakt ook een vierkant met Chiron, wat kan leiden tot emotionele onzekerheid. Je gaat dan, zeker met Maan in Kreeft, op zoek naar mensen (en eventueel plaatsen) die warm zijn. Het kan daarmee wel zijn dat je de confrontatie aan moet gaan met je eigen emoties. Als je uit een gezin komt waar om warmte vragen niet echt kon, kan dit een lastig aspect zijn. Maar denk eraan: Chiron wilt je helen.

De conjunctie met Lilith kan je extra heldervoelend maken - iets wat Kreeft sowieso al is. Een lijntje naar boven is zo gemaakt als je wilt. Je wilt er graag zijn voor een ander; je kunt extra openstaan voor de emoties van anderen. Een prachtig iets! Maar verloochen jezelf niet.

Kortom, een gevoelige Nieuwe Maan die toestaat om jezelf én anderen te helen.

SLEEP? HAHAHA!

Kreeft heerst over o.a. je vochthuishouden, maag, borsten en baarmoeder. Dus drink wederom goed water, zeker met warm weer! Je kunt wat extra maagzuur ervaren. Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)


EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Kreeft bundel zitten de volgende stenen:

♋︎ Chrysopraas - werkt bevorderend op de zintuigen. Stimuleert de geestelijke groei, vertrouwen, geborgenheid. Gunstige werking bij liefdesverdriet en relatieproblemen.

♋︎ Aventurijn groen - zorgt voor blijdschap, optimisme en maakt je (weer) levenslustig. Hij geeft je zelfvertrouwen ten aan zien van nieuwe situaties waarin je je begeeft. Tevens helpt groene Aventurijn je om te gaan met de ups en downs die het leven met zich meedraagt. Groene Aventurijn is voor veel mensen een gelukssteen

♋︎ Maansteen - brengt troost, rust, kalmte en liefde. Heeft een positieve werking op overgevoelige kinderen en op de hormooncycli.

Nieuwe Maan in Kreeft - juni