• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN LEEUW ♌︎

28 juli 2022

De Nieuwe Maan van vandaag staat in het trotse, charmante en sterke Leeuw! Een Nieuwe Maan geeft nieuwe mogelijkheden, maar eerst tikt het eventueel wat schaduwkanten aan.

I'M SEXY AND I KNOW IT

Leeuw is een Vuurteken - krachtig en met flair. Niets is onmogelijk en bij Leeuw draait het om het Ik, het Ego. Wie ben ik? Nou, here I am! Van tegenspraak wordt de Leeuw niet echt vrolijk maar dit is wel de meest creatieve schepper onder alle dierenriemtekens. Bij je gevoelens komen kan lastig zijn onder een Leeuw Maan, ze kijken er eigenlijk een beetje op neer. Zo belangrijk om te erkennen dat emoties en gevoelens óók bij je horen, wat je Ego ook zegt.

DON'T BE AFRAID TO CATCH FEELS

Maar zoals altijd maakt de Maan natuurlijk wat aspecten met andere planeten. Dit keer staat de Nieuwe Maan lijnrecht tegenover Pluto. En dat kan behoorlijk wat onrust geven. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de onzekerheid die Pluto blootlegt en de zelfverzekerdheid van Leeuw. Wat doet Pluto precies: onbewuste en verdrongen inhouden dringen zich zo nu en dan op of beïnvloeden je gevoelsmatig. Je kunt ook de drang voelen om dieper te zoeken - naar dat wat verborgen is. Zowel bij jezelf als bij anderen. Je voelt je dan ook genoodzaakt iets te ondernemen als je ergens tegen aan loopt. Je wilt bijvoorbeeld mensen opvangen, helpen, emotioneel ondersteunen etc, terwijl je voor jezelf hard bent. Gooi er een vleugje Neptunus bij in dit aspect en je bent zelfs zeer ontvankelijk voor stromingen, sferen en energie in je omgeving. Het 'voelen' gaat een grote rol spelen deze Nieuwe Maan, wat conflicterend kan zijn. Het gevoel van: jeetje, wat moet ik hiermee? Zal ik er iets mee doen, zal ik er iets van zeggen, moet ik ingrijpen? etc. Je snapt dat dit onrustige energie kan geven. En dan staat Mercurius ook nog op gespannen voet met Uranus momenteel. Dat kan je extra prikkelbaar en ongeduldig maken. Dus leer hier vooral open te staan voor andermans ideeën of inbreng, iets wat voor Leeuw ook belangrijk is om te leren.

Jupiter gaat ook vanaf 28 juli retrograde draaien - eentje die niet zo heftig is als alle andere retrograde planeten, maar Jupiter gaat de komende tijd vragen of je nog op de goede zit! Dat mag je in alle rust gaan bekijken.

BUILDING A BRIDGE TO YOUR HEART

Leeuw heerst over het hart en de rug. Je kunt last krijgen van je rug als je overbelast bent in het dragen en regelen van allerlei levenszaken. Geef je lichaam en hart wat rust. In deze zomermaanden mag je gewoon even stoppen en opladen, maar wel fabulous op het strand - het blijft wel Leeuw natuurlijk ;) Goed drinken, blijf bewegen (vitaliteit = Leeuw) en mediteer als je dat fijn vindt.

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn.

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld

In de Leeuw bundel zitten de volgende stenen:

♌︎ Bergkristal - reguleert de energiestroom en geeft vitaliteit. Hij verlicht je van angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit.

♌︎ Granaat - vaak gebruikt als steen tegen futloosheid en vermoeidheid. Het versterkt het doorzettingsvermogen

♌︎ Tijgeroog - een beschermende en inzichtgevende steen. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter. Tijgeroog helpt je om overzicht te krijgen en informatie te integreren in je bewustzijn. Hij geeft je vertrouwen en moed en helpt je om interne conflicten op te lossen.

Nieuwe Maan in Leeuw - juli