• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN SCHORPIOEN ♏︎

25 oktober 2022

Dit keer is het niet zomaar een Nieuwe Maan - we hebben een zonsverduistering en hiermee start het Eclips Seizoen. De (gedeeltelijke zonsverduistering) is tussen 11:00 en 13:00 uur te zien is. Ga je kijken? Gebruik de juiste oogbescherming en kijkt nooit met het blote oog in de zon

STING

Schorpioen is het meest intense teken. Het teken dat vooral draait om transformatie, overgave, leven en dood. Deze Nieuwe Maan wilt dus dingen veranderen en die dingen komen diep vanuit je onbewuste. Kijk dus niet raar op als vergeten trauma’s, herinneringen en ervaringen ineens omhoog komen. Dit gebeurt omdat het aangekeken en losgelaten wilt worden. En degene die je daarbij gaat helpen: Scorpio!

TOTAL ECLIPSE OF THE HEART

Op astrologisch en spiritueel vlak is het Eclips Seizoen meestal een tijd van eindigen en beginnen en het ‘lot’ kan hier de touwtjes in handen nemen. Het geeft een energie die je kan helpen om je doelen bij te stellen, of beter af te stemmen. Hoe dan ook, het is nooit toevallig dat het eclips seizoen in de Schorpioen periode valt.

Schorpioen is het teken van diepgang, spiritualiteit, transformatie en no bullshit. Het is alles of niets en dat kan een beknellend gevoel geven: je zult een keuze moeten maken - en doe je dat niet, dan wordt het voor je gedaan. Het kan dus verandering brengen. Aan jou de taak om jezelf op waarde te schatten.

Maar deze veranderingen zijn altijd bedoeld om iets te verbeteren. Aan jou, aan een situatie of doel. Dus ervoor vrezen is absoluut niet nodig. Het beste is om alles te ondergaan, probeer dicht bij jezelf te blijven en geef zo weinig mogelijk weerstand. Normaal gesproken is een Nieuwe Maan ideaal om intenties te zetten om ze vervolgens te manifesteren. Echter, omdat dit een Maansverduistering betreft, is het aan te raden om dit niet te doen. Deze Nieuwe Maan heeft een hele andere energie en werkt, jawel, verduisterend. Laat het gewoon gebeuren en laat alles van binnenuit ontstaan.

HUMAN NATURE

De Maan maakt een paar aspecten: een conjunctie met Venus, vierkant met Pluto en een driehoek met Mars.

Het mooie van het aspect met de Maan en Venus is dat het rust geeft: je innerlijk leven kan in evenwicht zijn of in ieder geval snel herstelt worden. Zo kun je ook kalm een situatie bekijken. Ook hier zit veel creativiteit en je hebt een oog voor mooie, en zelfs luxe dingen. Het aspect met de Maan en Mars wijst op een grote daadkracht, energie en inzet. Je vrijheidsdrang is hier groot, in de zin dat wanneer we ons prettig willen voelen, je je daarin ook als vanzelfsprekend wilt laten gaan en voor jezelf wilt opkomen. Voel je je vervelend, dan kan je snel je stekels opzetten. In dit aspect vinden we ook dapperheid, moed maar soms ook wat roekeloosheid.

Pluto maakt je hier onrustig - onbewuste en verdrongen inhouden dringen zich zo nu en dan op of beïnvloedt je gevoelsmatig. Je kunt ook de drang voelen om dieper te zoeken - naar dat wat verborgen is. Stiekem komt dat best goed uit met deze Eclips... Je voelt je ook genoodzaakt iets te ondernemen als je ergens tegen aan loopt. Je wilt bijvoorbeeld mensen opvangen, helpen, emotioneel ondersteunen etc, terwijl je voor jezelf hard bent. Taboes en patronen doorbreken is voor jou geen punt - er zit dan ook iets provocatiefs in dit aspect. Dit aspect slingert je ook heen en weer tussen gevoelens van minder,- en meerderwaardigheid en dat maakt je rusteloos.

LET IT GOOOO

Schorpioen heerst over de blaas, geslachtsorganen en dikke darm. Let dus extra goed op je voedsel en drinken. De blaas en dikke darm heeft vooral te maken met ‘loslaten’ en de controle daarover. Dus krijg je hier last van, vraag je dan af: wat ben ik krampachtig aan het vasthouden?

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn.

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

Nieuwe Maan in Schorpioen - oktober