• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN STEENBOK ♑

2 januari 2022

Allereerst de allerbeste wensen voor 2022! We beginnen op 2 januari meteen met een Nieuwe Maan in Steenbok!

Nieuwe Maan in Steenbok

De Steenbok is een serieuze, harde werker die beschikt over een groot uithoudingsvermogen en geduld. Deze Maan kan een ambitieuze energie geven. Zeker als je kijkt naar de aspecten die de Maan maakt. Te beginnen met de harmonische connectie die ze maakt Uranus. Dit geeft een grote behoefte aan vrijheid en ontplooiing - en kansen hiervoor kunnen zich ook aandienen. Omdat Maan in Steenbok staat, en Uranus in Stier, kunnen deze kansen zich vooral plaatsvinden op werkgebied, financiën of je woning. Misschien heb je net een bod gedaan op een nieuw huis? Of heb je een sollicitatie lopen? Kansen staan er nu (ook financieel) gunstig voor. Deze combinatie geeft een enorme behoefte aan verandering en vernieuwing. Je wilt het gevestigde doorbreken en grenzen overschrijden - op een positieve en vruchtbare manier. Het kan daardoor zijn dat je interesse in occultisme en astrologie toeneemt, om op die manier je visie te verbreden. Als je eenmaal interesse ergens in hebt (in bijvoorbeeld werk of project), dan ga je er vol voor en wil je er ook hard voor werken. Ideeën kunnen dankzij Uranus als flitsen tot je komen. Niet elke idee hoeft goed te zijn, maar via brainstormen kan je een idee verfijnen en/of uitwerken. Op dit moment voel je je vooral thuis waar je jezelf kunt zijn. Dus zoek dat vooral ook op de werkvloer.

De Maan maakt echter ook een spanningsaspect met Chiron - de oude wonden planeet. Dit aspect kan je wat boos en onrustig maken, bedreigend zelfs. Doordat Chiron in Ram staat, kan je moeite hebben om voor jezelf op te komen. Je zoekt zekerheid, zelfstandigheid en je wilt graag je toekomst veilig stellen (Maan in Steenbok). Maar de Steenbok laat niet gauw zijn gevoelens zien en komt er ook moeilijk bij (Maan staat zwak in Steenbok). Dit versterkt het gevoel van passiviteit of dingen lukken niet zoals je wenst. Hier ligt dus de les om tóch aandacht te schenken aan je emoties en Chiron dwingt je om naar oud zeer of oude trauma's te kijken. En daarvoor zul je soms diep moeten graven. Het kan zijn dat dingen van buitenaf je enorm triggeren - en door de stand van de Maan en Pluto in Steenbok kunnen beslissen van de regering je irriteren.

Venus en Neptunus

Op het gebied van liefde kan je op zoek zijn naar de ideale partner en/liefde, ook als je al een relatie hebt. Je zoekt namelijk naar liefde op een hoger, spiritueel niveau. Leg de lat niet te hoog, anders kan je teleurstellingen ervaren als dingen mooier leken dan ze daadwerkelijk zijn. Dus houd je realiteitszin goed in de gaten. Maar doordat je met Neptunus zo lekker weg kan dromen, komt er ook een bak creativiteit los - die je weer kunt combineren met de hardwerkende Steenbok. Je zult de komende tijd aangename contacten kunnen maken.

Fysieke symptomen

Door Steenbok kunnen je huid, nagels en haar kwetsbaar zijn en als kappers, schoonheidsspecialisten en manicures dicht zijn, helpt dat ook niet natuurlijk. Dus kijk of je jezelf, of een ander goed kunt verzorgen. Maak lekker een mani/pedi avondje met je moeder, zus, partner, oma of vriendin. Steenbok heerst ook over het geraamte dus mocht je erg last krijgen van bijvoorbeeld het Maan/Chiron aspect, kunnen onderliggende klachten zich fysiek uiten in botbreuken, pijn in gewrichten of valpartijen waarbij je iets verrekt of kneust. Dus let een beetje op. En als er dan toch een ongelukje gebeurd, wat probeert je lichaam je dan te vertellen?

Deze energie is heerlijk om iets nieuws te beginnen. Welke intenties ga je zetten voor 2022? Waar heb je zin in? Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Ben je in het bezit van het Ziel en Zoet Maanboekje? Ga dan aan het werk met deze Nieuwe Maan en beantwoord de vragen in je boekje!

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Boogschutter bundel zitten de volgende stenen:

Onyx - helpt je om je focus en aandacht te houden bij waar je mee bezig bent. Hij schenkt je wilskracht en maakt je standvastig.

Granaat - steen tegen futloosheid en vermoeidheid. Het versterkt het doorzettingsvermogen.

Opaal - bevordert het zelf genezende vermogen en werkt zuiverend. De steen heeft een positieve werking op het geheugen.

Wat ook kan helpen:

Labradoriet - geeft zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Helpt om de waarheid onder ogen te zien.

Bergkristal - reguleert de energiestroom en geeft vitaliteit. Hij verlicht je van angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit.

Nieuwe Maan in Steenbok - januari