• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN STIER ♉︎

30 april 2022

We begonnen deze maand met een Nieuwe Maan en we eindigen er met eentje! We noemen deze 2e Nieuwe Maan dan ook wel een Zwarte Maan. De Nieuwe Maan in Stier luidt ook meteen het Eclips Seizoen in - vandaag is er een gedeeltelijke zonsverduistering. (in Nederland helaas niet te zien!) En zonsverduistering staat vaak voor een keerpunt en onverwachte gebeurtenissen.

STIER - TAKE IT SLOW

De Stier energie zal goed voelbaar zijn deze Nieuwe Maan. Het is op zich een vrij rustige energie alleen Stier houdt niet van verandering - en dat is niet handig met een zonsverduistering. Gelukkig geeft deze energie ook doorzettingsvermogen en geduld. Let er alleen op dat je niet dingen gaat ondernemen als je je toch al geïrriteerd voelt want dan kan dat geduld sneller op zijn. Koppigheid is dan niet uitgesloten.

De Maan maakt een korte oppositie met Pluto waardoor dingen wel intens en/of dwingend kunnen uitwerken. Pluto gaat ook nog eens retrograde deze dag, dus alle energie kan naar binnen slaan. Je kunt krachten in jezelf voelen waar je niet omheen kunt - alsof je in de greep wordt gehouden door iets. Dit kan vlagen van onzekerheid geven. Dingen die onderhuids borrelen (verborgen en verdrongen inhouden) willen naar boven komen en kunnen dus versterkt worden door de zonsverduistering. Zelfs het doorbreken van taboes is niet uitgesloten - er zit iets provocatiefs in dit aspect. Daarbij tikt Uranus even een conjunctie met de Maan aan, wat een extra drive aan veranderingen teweeg kan brengen. Deze energie komt eigenlijk een beetje overeen met wat de zonsverduistering ook doet. Alleen is het allemaal dubbelop 😁

NOT SO TOTAL ECLIPSE OF THE HEART

De Zonsverduistering gaat dus sowieso een rol spelen met deze Nieuwe Maan. Normaal zet je onder een Nieuwe Maan intenties voor de volgende maand maar nu mag je ook gaan bekijken waar je naar verlangd, waar je je focus op wilt gaan liggen. De behoefte aan rust, stilte en vrede kan nu groot zijn alhoewel een rusteloos gevoel je de neiging geeft om nieuwe dingen te gaan. Dit kan zeker gepaard gaan met oude emoties, zeer of trauma’s die verwerkt willen worden. Oftewel: een verduistering maakt donker en schijnt daarmee ‘licht’ op jouw schaduwkanten.

PLUTO - TERUG IN JE HOK!

Pluto gaat ook nog eens retrograde. Pluto is de planeet van dood en wedergeboorte, a.k.a. transformatie. Ik verwacht stiekem eigenlijk nog wel wat onthullingen in de media de komende tijd. Doordat Pluto nog steeds in Steenbok staat, kan dat op politiek of constitutioneel niveau zijn. Met een Pluto retrograde kunnen dingen zomaar van tafel geveegd worden of beter nog: er onder vandaan komen! In ieder geval, alles wat verborgen is, kan aan het licht komen. Dit kan hier en daar een ommezwaai geven. Pluto vergelijk ik altijd met een vulkaanuitbarsting: verwoest alles op z’n pad maar laat een mega vruchtbare grond achter. Het motto van deze planeet zou zomaar kunnen zijn: dust yourself off and try again.

Met deze Nieuwe Maan en zonsverduistering kun je wat Stier klachten krijgen, zeker als je hier al gevoelig voor bent. Denk aan trage schildklieren, keelpijn, stemproblemen of last van een stijve nek. Ook kun je teveel vocht vasthouden dus goed water drinken en eet niet meer dan je aankunt!

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Nieuwe Maan in Stier!

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Stier bundel zitten de volgende stenen:

♉︎ Lapis Lazuli - bevordert de creativiteit, objectiviteit, optimisme. Hij maakt eerlijk en oprecht en helpt je om op een waarheidsgetrouwe wijze te communiceren.

♉︎ Rozenkwarts - staat voor liefde en harmonie. Het bevordert relaties tussen geliefden en vriendschap, maar ook naar jezelf toe. Je zintuiglijke waarneming wordt versterkt en je fantasie wordt gestimuleerd. Je zult meer mededogen, empathie en compassie ervaren.

♉︎ Bergkristal - reguleert de energiestroom en geeft vitaliteit. Hij verlicht je van angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit. Hij versterkt de concentratie en bevordert het helder denken. Bergkristal maakt je onpartijdig en helpt je bij het oplossen van problemen, maakt je liefdevol en schenkt balans en harmonie.

Nieuwe Maan in Stier - april

Sorteren op: