• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN TWEELINGEN ♊︎

30 mei 2022

De Nieuwe Maan staat vandaag in Tweelingen - het teken van communicatie, verbinden, jeugdigheid en levendige intelligentie. Een Nieuwe Maan is altijd een mooie aangelegenheid om opnieuw te beginnen. Het Eclips seizoen is net achter de rug en Mercurius (heerser Tweelingen) is nog t/m 3 juni retrograde. Een periode van diepgaand, innerlijk schaduwwerk - en Tweelingen gaat het wat luchtiger maken.

WORK IT!

De Maan maakt twee mooie aspecten, met Mars en Jupiter. Met Mars vinden we een mooie energie om hard en met daadkracht te werken. Je kunt een grote vrijheidsdrang voelen als je je prettig wilt voelen. Mocht je je geprikkeld voelen, dan kun je je stekels opzetten.

Ondanks het harmonisch aspect, geeft Mars nog steeds een onbezonnen en ondoordachte energie. Dus het maakt dapper maar ook roekeloos. Dit maakt dat je bijvoorbeeld gezeur van je collega’s niet zo goed trekt. Kijk of je vandaag solistisch kunt werken, dan krijg je meer voor elkaar. Jupiter daarentegen brengt meer innerlijke harmonie en optimisme, het haalt de scherpe randjes van Mars eraf. Jupiter geeft je zelfvertrouwen en dat maakt dat je innerlijk schaduwwerk met liefde en begrip kunt doen. Hoe moeilijk dingen of situaties ook zijn, Jupiter blijft optimistisch.

WORK SMARTER, NOT HARDER

De Maan maakt hetzelfde aspect met Mars en Jupiter omdat deze planeten conjunct (gelijk) staan. Dus dit geeft nog eens een portie extra levenslust en veel energie! Het geeft de veerkracht om moeilijke of zware dingen aan te kunnen. Het optimisme van Jupiter koppelt zich hier aan de moed, dadendrang en ondernemingslust van Mars. Beide tekens staan ook nog eens in Ram (waar Mars over heerst) dus man man, dat kan een energieboost geven! Je hebt behoefte aan zelfstandigheid en vrijheid. Het gevaar is alleen wel dat het soms een beetje té veel is allemaal. Dus het kan ook ontevredenheid brengen, omdat je meer wilt dan je nu kunt bereiken of je neemt teveel risico. Dus let op overdrijving en put jezelf niet uit.

BREATHE!

Let op, er is nog steeds een Mercurius retrograde en die is ‘aan het afronden’. Soms geeft dat een piek in storingen of zelfs ruzies. Het is heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en tot 10 te tellen. Zeker met bovenstaande aspecten en de Nieuwe Maan in Tweelingen, kun je het letterlijk of figuurlijk benauwd krijgen. Dus neem je grenzen in acht en probeer vooral in die joviale energie van Tweelingen te tappen!

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Tweelingen bundel zitten de volgende stenen:

♊︎ Tijgeroog - een beschermende en inzichtgevende steen. Hij maakt je zelfbewuster en doelgerichter. Helpt je om overzicht te krijgen en informatie te integreren in je bewustzijn. Zeer geschikt ook voor studiedoeleinden. Hij geeft je vertrouwen en moed en helpt je om interne conflicten op te lossen.

♊︎ Malachiet - stimuleert de seksualiteit, de fantasie en het gevoelsleven. Malachiet versnelt de informatie verwerking en activeert de hersenen en het denken.

♊︎ Citrien - staat voor openheid, levenslust, levensmoed en vitaliteit. Stimuleert zelfexpressie en voorkomt faalangst en zwaarmoedigheid. Maar ook concentratie wordt verbetert. Geeft je zelfvertrouwen en stimuleert de zelfverwezenlijking. Citrien vermindert zelfdestructief gedrag.

Nieuwe Maan in Tweelingen - mei