• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN VISSEN ♓︎

2 maart 2022

De Maan en Zon staan vandaag allebei in de dromerige en fantasierijke Vissen. Het geeft een intuïtieve en spirituele energie!

DREAM ON DREAMER - VISSEN

Vissen zijn gevoelig, intuïtief, spiritueel, grenzeloos en tijdloos. Ze kunnen dingen heel goed aanvoelen en zich er volledig mee identificeren. Ze kunnen recht in your face zijn en vervolgens volledig van de radar verdwijnen. Dat maakt ze onberekenbaar en soms zelf onbetrouwbaar, omdat niet altijd weet wat je nu aan ze hebt. Het teken Vissen laat zich daarom moeilijk beschrijven.

CERES

De Maan maakt een aspect met Ceres, de verzorgde asteroïde, die momenteel in Tweelingen staat. Bij Tweelingen draait alles om communicatie en bewustzijn. Door het spanningsaspect kan je hierdoor wat moeilijk uiten maar misschien is dit meer een tijd van luisteren en observeren. Kijk hoe je anderen kunt ondersteunen door een helpende hand te bieden of een schouder om op te huilen - met de focus op groei en ontwikkeling. Het kan zijn dat je je soms wat ondergewaardeerd voelt, maar niets is minder waar.

YOU MUST BE MY LUCKY STAR

De Maan staat conjunct met Jupiter - de geluksplaneet. Dit kan je optimistisch maken en je kunt de warmte en gezelligheid van de Zon nu extra waarderen - kortom: even genieten, lachen. Met deze conjunctie kun je echter ook geneigd zijn om op zoek te gaan naar het zin van dingen, van gebeurtenissen. Door de Maan kan je interesse gewekt worden voor vreemde culturen, opvoedkundige vragen, etc. Het geeft wat geluk mee in de zin dat je, vooral op werkgebied, het ineens 'in vingers hebt' of een voorgevoel hebt over iets. Dit wordt nog eens extra versterkt door de invloed van Uranus, die zulke inzichten in een flits kan doorgeven. Ook dit aspect zorgt ervoor dat je voor mensen klaar wilt staan met raad en daad en grootmoedig wilt bijspringen.Let wel op: Jupiter is van de expansie, dus overdrijf niet. Denk dan weer aan Ceres en vergeet vooral niet te luisteren!

PLUTO YOU BAD BOY

Pluto staat morgen 3 maart conjunct met Mars én Venus. En alhoewel sommige mensen dit aspect vrezen, zeker met de huidige situatie in Oekraïne, is dat niet nodig. Het is maar net hoe je het interpreteert namelijk. Allereerst Venus en Pluto: Pluto wilt de onderste steen boven en zal met deze verbinding alles eisen in liefde en vriendschap. Het betekent dat relaties op scherp komen te staan met het gevaar deze ten gronde te richten. Hier kan, zelfs op charmante wijze, verteld worden hoe JIJ het wilt - en niet anders. Het kan jaloers en bezitterig maken in vriendschappen en liefde.

Mars en Pluto dan. Hier zit een bijna dwangmatige behoefte aan zelfmanifestatie, gepaard met een enorme wilskracht. Hier komen flinke krachten bij elkaar, waaronder veerkracht. Het kan het gevoel geven om de touwtjes (terug) in handen te willen nemen en doorgaans kunnen we met dit aspect goed voor onszelf opkomen, alleen dulden we dan ook weinig tegenspraak. Dit aspect wordt wel als destructief genoemd maar tot destructie hoeft het zeker niet te komen - mits we een uitlaatklep hebben voor alle inzet en ambitie. Dit aspect zorgt er voor dat je je schouders eronder zet en daarmee succes boekt! Het is een koppig aspect, dat wel - met veel eigenwijsheid erin. Maar als ik het op Oekraïne betrek: zij hebben dit aspect juist nodig om veranderingen door te zetten en dit aspect geeft wél dat doorzettingsvermogen!

Maar vergeet nooit: Pluto is géén straf, geen hel en verdoemenis. Pluto is transformatie en intensiveert. Dus aan de ene kant: nee, we hadden Pluto liever nu even niet erbij gehad, maar aan de andere kant: things need to change. En dan heb je Pluto nodig!

MOVE YOUR FEET

Door Vissen kunnen nu je voeten gevoelig zijn. Letterlijk, maar let er bijvoorbeeld ook op dat je geaard blijft. Zie aarden als een telefoonlijntje of wifi verbinding - als er geen connectie is, gebeurd er helemaal niets. Dus voeten op de grond en blijf helder nadenken. Laat je niet verrassen door de grenzeloze Vissen - anders kom je er teleurgesteld uit. Keep it simple, keep it down to earth.

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Nieuwe Maan in Vissen!

Heb je geen Maanboekje maar wil je deze keer wel meedoen? Dan kun je deze Maan ook digitaal ontvangen! Klik dan hier!

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld:

In de Vissen bundel zitten de volgende stenen:

♓︎ Amethist - bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Geeft ons rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en schept daarmee eerlijkheid en oprechtheid. Goed voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede.

♓︎ Aquamarijn - bevordert zelfexpressie, verscherpt waarneming, maakt volhardend, doelgericht en succesvol, brengt helderheid bij verwarring, bevordert ordelijkheid, geeft luchthartigheid en een vreugdevolle, ontspannen gevoel, zorgt voor afronden van zaken, gunstige werking op de ogen, brengt balans in hormoonstelsel, stimuleert groei bij kinderen

♓︎ Labradoriet - staat voor zelfreflectie, waarheid en intuïtie. De steen heeft een beschermende werking en bevordert spiritualiteit op alle niveaus. Labradoriet helpt om in contact te komen met je onderbewustzijn waardoor patronen en overtuigingen die een negatieve invloed hebben op je functioneren doorbroken kunnen worden.

Nieuwe Maan in Vissen - maart