• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

NIEUWE MAAN IN WATERMAN ♒︎

Op 1 februari starten we niet alleen een nieuwe maand, we beginnen het goed met de nieuwe maan in Waterman! Wat kun je gaan merken en welke aspecten met de Maan geven haar een extra energie?

WATERMAN - INTUÏTIEF EN ORIGINEEL

Waterman staat bekend om zijn originele ideeën. Zij kunnen de wereld bekijken en zien wat er aan schort. Maar ze constateren niet alleen, ze hebben ook de drang tot vernieuwen, doorbreken en openen. Dat dat soms niet zonder slag of stoot gaat, moge duidelijk zijn. De wereld heeft mensen nodig die opkomt voor onze rechten. Daarmee staan gelijkheid, democratie, broederschap en eerlijkheid ook hoog in het vaandel. Ze kunnen daarmee aardig trappen tegen systemen en reglementen. Geheerst door Uranus kunnen Watermannen zeer intuïtief zijn, met invallende flitsende gedachten. Dit kan ze ook paranormaal begaafd maken of behendig in alternatieve vormen.

GO HARD OR GO HOME

De Maan staat conjunct met Saturnus. Dit geeft een emotionele geslotenheid, waarbij je veel verantwoordelijkheid op je neemt met een grote perfectiedrang maar ondertussen durf je niet toe te geven aan spontaniteit of plezier. Je hebt de neiging je te wenden tot wat je kent en kunt overzien; toekomstplannen maken je dan ook onzeker en kwetsbaar (wat je overigens niet laat zien aan de buitenwereld). Je hebt wat remmingen, angsten en kwetsbare gevoelens te overwinnen en wellicht voel je je nu zelfs gedwongen om dat te doen. Dat komt voornamelijk doordat zowel de Zon, Maan als Saturnus een vierkant maken met Uranus. Dit geeft namelijk een soms moeilijk te beheersen provocatiedrang. Je voelt een drang naar verandering! Je gevoelens zijn daardoor gespannen waardoor je scherp, sarcastisch of overspannen kunt reageren. Je bent sneller geïrriteerd maar let op dat je niet een bord voor je hoofd houdt, anders kan je lelijk (en letterlijk!) je hoofd stoten. Let op misstapjes, waar je loopt, zeker als je je gespannen voelt.

In je omgeving kun je het gevoel krijgen dat dingen móeten veranderen en dat kan af,- of verbrekende impulsen geven. Dit kan zeker voorkomen in je omgeving waarvan je misschien voelt dat je het niet meer bij je past of andersom. Oude structuren en patronen willen dan ook doorbroken worden. Dit kan wat schokkerige reacties teweeg brengen, zowel letterlijk (ik merk dat ik soms ineens stotter) als figuurlijk (verbaal). Door het Saturnus - Uranus aspect zitten we nog steeds in een tijd waar (technische) complicaties kunnen optreden en je je wéér moet aanpassen als de vaatwasser ermee ophoudt.

FYSIEK

Door Waterman kunnen je onderbenen gevoelig zijn; je kuit, schenen en enkels. Zeker in combinatie met die rusteloosheid en gespannenheid even uitkijken. Bij kramp in je kuit: leg een stuk zeep in je bed. Vraag me niet waarom, maar het werkt! :) Je kunt je snel(ler) overprikkelt voelen door alle informatie en indrukken van buitenaf. Misschien is een paar dagen bijvoorbeeld geen nieuws kijken of je telefoon weg leggen niet eens zo'n slecht idee, zeker als je merkt dat je daar behoefte aan hebt!

Ben je in het bezit van het Ziel en Zoet Maanboekje? Ga dan aan het werk met deze Nieuwe Maan en beantwoord de vragen in je boekje!

Wil je digitaal graag deze Nieuwe Maan ontvangen? Dat kan ook! Bestel deze dan hier!

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld

In de Waterman bundel zitten de volgende stenen:

♒︎ Amazoniet - versterkt de wil, zet je weer in je eigen kracht

♒︎ Chalcedoon - bevordert de creativiteit, je luistervaardigheid en communicatie. Zorgt geestelijke flexibiliteit en welbespraaktheid

♒︎ Malachiet - versnelt de informatie verwerking en activeert de hersenen en het denken. Hij helpt bij trauma verwerking en bevordert de intuïtie.

Nieuwe Maan in Waterman - februari

Sorteren op: