• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN KREEFT ♋︎

17 januari 2022

De Kreeft is een intens Water teken en de Volle Maan schijnt haar licht hierop! In de nacht van 17 en 18 januari is de Maan op haar 'volst'. De planeten zijn onderling wat gespannen onder elkaar en dat heeft uiteraard ook zijn uitwerking.

KREEFT - HET MOEDERTEKEN

De Kreeft is gevoelig, moederlijk, warm en toegewijd. Ze hebben een ijzersterk geheugen, wat ook nostalgisch kan maken. De relatie met je moeder(figuur) speelt met dit teken altijd een rol, net zoals het oorspronkelijk gezin waar je uit komt. De Kreeft is subjectief en kan dit brengen als 'de waarheid'. Daarmee kunnen ze geregeld de woede van anderen op de nek halen. Eigenlijk zijn ze altijd op zoek naar een veilig gevoel van zekerheid. De veiligheid van moeders armen. Kunnen ze hier goed mee omgaan, heb je echt warme, lieve, toegewijde en verdomd grappige mensen. Kreeft is kampioen in het ijs breken door een grappige opmerking te maken.

Deze Maan draait om verbinding maken. Met jezelf, je omgeving en zelfs je innerlijk kind. Andere planeten spelen hier momenteel een grote rol in.

CONFRONTATIE EN TRANSFORMATIE

Pluto heeft een grote rol bij deze Volle Maan. Hij staat naast de Zon (in Steenbok) en daarom dus ook recht tegenover de Maan. Dit geeft echt een intense energie, die heel onzeker en rusteloos kan aanvoelen. Al dagen hoor ik mensen klagen over een enorme gespannenheid van het bewustzijn. That's Pluto working. Je kunt enorme krachten in jezelf voelen waar je niet omheen kunt. Je wordt door Pluto momenteel gedwongen om te kijken naar je schaduwkanten; de verdrongen en verborgen inhouden komen nu makkelijk naar boven en je voelt je genoodzaakt iets te ondernemen. Door de Maan in Kreeft kan je nu extra sterk het gevoel krijgen om te verzorgen en moederen.

Pluto doorbreekt ook taboes (kijk naar het Voice of Holland verhaal); hij gooit de boel open en de onderste steen moet boven! Je kunt een drang voelen om confrontaties aan te gaan, in ieder geval ben je er niet bang voor (kom maar op!). Omdat Pluto geen persoonlijke planeet is, kunnen confrontaties wortels hebben in het collectief onbewuste - oftewel: iets wat ons allemaal aan gaat! We gaan ons richten op zaken die ons niet aanstaan - zeker in zaken waar macht een rol speelt. Er kunnen dan heel veel problemen aan het licht komen maar Pluto wilt maar 1 ding: transformeren. Alleen dan zonder compromissen. Het is alles of niets!!

FANATIEK EN TACTLOOS

Naast de intense spanning van Pluto, is er ook nog een vierkant tussen Mercurius en Uranus (beide retrograde!!) wat de rusteloosheid en onzekerheid vergroot. Och, wat we moeten we toch met onszelf aan!? Deze combi geeft je momenteel een scherpe tong - en die kunnen mensen best vrezen. Het feit dat dit aspect ook nog een portie ongeduld meebrengt, maakt het allemaal niet gezelliger en vooral druk in je hoofd! Je kunt je helemaal identificeren met een gevoel, mening of idee en dan wordt je halsstarrig en fanatiek. Dat kan twee kanten op werken: blijf zuiver, anders kan dit aspect echt gespannenheid brengen. En pas als je helemaal 'doordraait', besef je pas waar het om gaat... Uranus gaat op 19 januari weer direct en dit kan een opleving geven in provocatiedrang.

GOED DRINKEN EN ETEN

Kreeft heerst over het waterhuishouden, dus je kunt wat meer vocht vasthouden onder een Volle Maan. Ook heerst ze over de maag, dus let goed op je eten en drinken!

Krijg je last van je maag, dan mag je gaan loslaten. Er zit iets in je geheugen wat maar blijft etteren. Kijk het aan en laat los.

Ben je in het bezit van het Ziel en Zoet Maanboekje? Ga dan aan het werk met deze Volle Maan en beantwoord de vragen in je boekje!

Je kunt ook digitaal deze Volle Maan aanvragen! Check dat hier!

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Kreeft bundel zitten de volgende stenen:

♋︎ Chrysopraas - werkt bevorderend op de zintuigen. Stimuleert de geestelijke groei, vertrouwen, geborgenheid

♋︎ Aventurijn - zorgt voor blijdschap, optimisme en maakt je (weer) levenslustig. Hij geeft je zelfvertrouwen

♋︎ Maansteen - brengt troost, rust, kalmte en liefde. Heeft een positieve werking op overgevoelige kinderen en op de hormooncycli.

Wat ook kan helpen:

♋︎ ♇ - Jaspis Kamballa - bevordert transformatie en energetische wedergeboorte. Jaspis kamballa helpt je om destructief gedrag en patronen te doorbreken

♋︎ For the Ladies - bundeltje met edelsteen voor de cyclus van de vrouw.

Volle Maan in Kreeft - januari

Sorteren op: