• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN LEEUW ♌︎

5 februari 2023

De Volle Maan staat in de trotse, charmante en vriendelijke Leeuw. Welke boodschappen mag deze Maan jou geven?

DE LEEUW - TROTS EN WARM

Leeuw is het teken van het 'Ik' en staat daarmee recht tegenover Waterman, die gaat over het 'Wij'. Leeuw maakt je bewust van het individu. De Maan in Leeuw draait om waardigheid. In hoeverre word ik gezien en gerespecteerd? Het gevoel van eigenwaarde is groot. We kunnen ons nu dan ook extra kwetsbaar voelen als die eigenwaarde aangetast wordt, als je op fouten gewezen wordt bijvoorbeeld.

Deze Maan kan wat onrustig aanvoelen door een verbinding met Uranus. Je kunt snel geïrriteerd zijn en daardoor impulsief reageren. Stilzitten is nu ook niet jouw ding en misschien weet je niet eens zo goed waarom. Het kan een motiverende energie zijn maar ook uitputtend, waarbij gespannenheid kan overslaan in overspannenheid. Dus wees lief en zacht voor jezelf. Februari kan een saaie maand zijn en daardoor kun je de behoefte krijgen om dingen te ondernemen of op stelten te zetten (carnaval anyone?). Dat is natuurlijk prima, maar vraag je af waarom. Is het omdat je je verveelt of wil je ergens echt je hart in storten? Met Leeuw als creatief schepper, kun je met deze Volle Maan erg vindingrijk zijn - maar let op onstabiele factoren. Begin niet aan dingen als de juiste beweegredenen er niet achter zitten. Zet een stap terug en bekijk of deze energie je aanzet tot het verbreken of opbouwen van dingen.

YOUR MISSION STARTS NOW

Met de Volle Maan in Leeuw geven we het startsein voor het toewerken naar de Leeuwenpoort op 8 augustus (8-8). "Grappig" genoeg start dit met het onder de loep nemen van je levensmissie, vertegenwoordigt door de Maansknopen, waar de Maan vierkant op staat (en dus spanningen meegeeft). We mogen in ieder geval bewust gaan werken aan onze levensmissie. Momenteel staat de Noordelijke Maansknoop in Stier, de Zuidelijke in Schorpioen. Deze as gaat over het contrast van de grijpbare en zichtbare wereld en het verborgene - wat in de diepte van je ziel ligt. Dit vierkant met de Maan geeft emotionele weerstand en reservekrachten als je tegenslagen of hindernissen ervaart. Dus voel jezelf niet te snel uit het veld geslagen en kijk vooral naar wat er te leren valt. De Noordelijke Maansknoop wilt je nu bevrijden van vastzittende gevoelens en verlangen en dwingt je daar enigszins mee om te veranderen. Je kunt niet van alles willen en dan verwachten dat het aan komt waaien. Je zult er actief zelf iets aan moeten doen! De Maansknoop in Stier wilt ons nu vooral leren om weer vertrouwen op te bouwen en simpelweg te genieten.

De Leeuw heerst over het hart en met een Volle Maan kun je al hartkloppingen ervaren, nu dus meer. Als het gebeurd, kijk dan ook naar de omstandigheden. Heb je het te warm? Is je hoofd aan het racen? Teveel gedaan vandaag? En bij deze zet ik er altijd de disclaimer bij dat je bij aanhoudende hartklachten nooooooooit moet wachten met naar de dokter gaan. Let er door de Zon in Waterman op dat je je wat sneller overprikkeld of gespannen kunt voelen. Neem je rust, let op je voeding!

SO WHAT NOW?

Wil jij naar aanleiding van dit weten wat jouw levensmissie precies inhoudt? Dan kan ik je helpen! Klik hier om je Karma Kompas aan te vragen en ik duik in je missies!

Ben je in het bezit van een Ziel en Zoet Maanboekje? Ga dan naar de pagina van de Volle Maan in Leeuw. Vergeet niet eerst de voorgaande Manen terug te lezen! Heb je een ritueel met een Volle Maan? Laat het me zien op Instagram!

Volle Maan in Leeuw