• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN MAAGD ♍︎

7 maart 2023

De prachtige Volle Maan staat vandaag in de dienstbare en loyale Maagd. Welke energie kun je gaan voelen deze Maan?

PUUR EN DIENSTBAAR

De Maagd staat recht tegenover Vissen, dus zo ook de Zon en Maan nu. De Maagd werkt als een soort priesteres over de aardse werkelijkheid en heeft een afkeer tegen chaos, ongeregeldheden en verspilling van materie en tijd. Vissen daarentegen is van het dromen, fantaseren en staat daarmee haaks op Maagd. Uiteindelijk heeft alles zijn levenscyclus en daarom nut en zin. De Maagd zet alles in het licht van onvolmaaktheid in een poging jezelf en je omgeving te perfectioneren. Laten we het alvast de voorjaarsschoonmaak noemen. Wat neem je mee deze nieuwe cyclus in? Wat mag je verfijnen? Maagd werkt zuiverend en ordenend. Een mooi moment om diep bij jezelf naar binnen te gaan. Samen met de Zon in Vissen mogen we ook gaan realiseren dat het leven niet ophoudt bij het Ik en dat er zoiets is als een collectief onbewustzijn. Door jezelf ‘op te schonen’, verhoog je bepaalde frequenties.

SELF CONTROL

De Maan staat vandaag vierkant met Mars. Deze Maan kan daarmee zeer onrustig aanvoelen. Je kunt moeite hebben om je energie te verdelen. Dat kan leiden tot impulsiviteit of overdreven kritisch gedrag. Je wilt jezelf bewijzen en het liefst ook een goede indruk maken. Als je deze energie voelt, ga dan vragen stellen aan jezelf, ga analyseren. Voor wie wil ik me eigenlijk bewijzen? Waarom ben ik gespannen? Leer met deze Maan een stukje zelfbeheersing. Wees niet te dominant maar sta open voor de mening en inzichten van anderen. Je kunt allerlei 'onderstromingen' voelen in je omgeving, waardoor je extra prikkelbaar kunt zijn. Het voelen speelt bij deze Maan een grotere rol dan Maagd eigenlijk wilt toelaten. Kijk of je rust kunt vinden in creatieve uitingen en geef aandacht aan je psychische toestand. Of doe lekker 'Maagds'; ga poetsen! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze wel eens, toch!

SATURNUS

Ongeveer een uur na het exacte punt van de Volle Maan draait Saturnus in Vissen. Hier blijft hij staan t/m februari 2026. De afgelopen 3 jaar stond hij in Waterman, wat een soort rem of beperking gaf op onze vrijheid, en daarmee bepaalde structuren helemaal omgooide. Saturnus ging in maart 2020 in Waterman - de maand dat Corona wereldwijd uitbrak en we allemaal in lockdown zaten. Nu gaat hij in het grenzeloze, dromerige Vissen staan en daarmee heeft hij vooral invloed op onze spirituele ontwikkeling. Al die dromen willen een vorm krijgen, dus heb je een droom waarin je bijvoorbeeld van een hobby of passie je werk wilt maken? Dan kunnen de komende 3 jaren je daarmee helpen om alles alvast in het vat te gieten. Gebruik daarbij meer dan wat je concreet kunt zien of horen - voel ook vooral, ongeacht je je hier beperkt in kunt voelen door Saturnus. Maar Saturnus is ook een strenge leermeester die groei wilt bevorderen. Dus gooi je met je pet ergens naar, dan grijpt hij in. Dan merk je ineens die beperkende kracht. Zit je vast in een hersenloze baan die je uitput? Dan kun je bijvoorbeeld rekenen op een onverwachts ontslag of een financiële tegenvaller. Of positief: je ziet ineens een leuke vacature staan zonder dat je er naar zocht. Als je hart ervoor warm loopt, ga er dan voor!! Dat is dan wel de voorwaarde van Saturnus in Vissen. Laat je beroeren, laat je meevoeren op het water (met de flow) maar blijf wel realistisch en eerlijk naar jezelf. Wees flexibel maar verantwoordelijk.

AH SHIT…

Maagd heerst over de darmen dus als je je afvraagt waarom je nu zoveel op de wc zit… Dit heeft ook te maken met het reinigen van je lichaam - in je darmen wordt heel veel opgeslagen en eventueel komt dat nu los (letterlijk en figuurlijk loslaten). Houd je rust waar je kunt, Maagd kan snel overspannen of overprikkelt zijn.

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Stem dan af op de Maan, maak er een momentje van en ga schrijven!

Volle Maan in Maagd