• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN RAM

9 oktober 2022

De Volle Maan staat deze maand in Ram - het actieve, impulsieve en felle Teken.

READY SET GO

Ram is het eerste Teken van de dierenriem. Daarmee is hij de bevruchter, bezaaier en vernieuwer. Ram wilt impuls geven aan het leven en daardoor kun je met deze Maan de drang voelen om actief te zijn. Een heerlijk moment om eens naar buiten toe te gaan en lekker te bewegen. Alles wat de Maan in ons triggert qua veiligheid en zekerheid, kan nu actief aangepakt worden.

HUMAN NATURE

De Maan staat recht tegenover Venus en staat samen met Cheiron. Venus versterkt je behoefte aan affectie en emotionele geborgenheid. Daarom weet je soms gewoon niet goed wat je wilt en een ander krijgt daar ook geen hoogte van. De ene keer ben je uitbundig en de andere keer wat schichtig en vol twijfel. Let een beetje op het snoepen als je je onzeker voelt… Venus houdt van lekkernijen.

Het aspect met Cheiron kan tot emotionele onzekerheid leiden. De moeder speelt hierin vaak een sterk dominerende en/of manipulerende rol. Misschien groeide je op in een omgeving waar het voor jou niet zo veilig was om warmte te vragen. Of misschien werd je zo bemoederd dat de verzorging voor jou verstikkend was. Dit aspect geeft vaak aan dat je veelal door strijd, door de confrontatie met je eigen emoties aan te gaan, tot heelheid moet komen. En doordat Ram ook een strijdvaardig Teken is die confrontatie niet schuwt, kan dit heel erg naar boven komen - zeker als die moederrol je bekend voorkomt. Het is belangrijk te weten dat jij er ook toe doet. Je mag gezien en gehoord worden en voor veel mensen is dit een flinke stap om te zetten. Je hoeft ook niet meteen oude wonden te helen, begin bijvoorbeeld eerst met het liefdevol aankijken. Misschien kan een Volle Maan ritueel je hiermee helpen.

HEADACHE

Ram heerst over het hoofd en de bloeddruk. Dingen die kunnen opspelen als je je snel druk maakt en altijd maar vooruit gaat zonder pauze. Zorg dus voor voldoende rust en trap zo nu en dan op die rem! En zoals altijd: drink voldoende water, zeker als je een Maan ritueel hebt gedaan.

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn.

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

Volle Maan in Ram - oktober