• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Ram ♈

20 oktober 2021

Dit is één van de krachtigste Manen van dit jaar: de Volle Maan in de strijdlustige Ram! Wat kan je loslaten om vervolgens vol in de actie te gaan?

Ram vs Weegschaal

De Ram is een actief Teken, de Weegschaal is een stuk rustiger en harmonieuzer. De Weegschaal wijst Ram er op dat er meer bestaat dan alleen hij en de Ram laat Weegschaal bewust worden van wie hij is. Het is een energie van ik vs jij.

Volle Maan in Ram

De Ram geeft een enorme boost, vol vertrouwen en gedreven door ideeën. Het geeft wellicht ook een onrustige sfeer want je wilt alles nu en wel meteen. Geduld is een schone zaak, zegt de Zon in Weegschaal die er tegenover staat. De Ram is een 'primair' mens - hij is één met zijn ziel. Rammen hebben daardoor soms een grote mond maar stiekem eigenlijk nog een groter hart!

Deze Maan geeft een energie mee van ondernemen, dapperheid en toekomstgerichtheid. Alles is mogelijk, maar let op: word niet te naïef. De Ram heeft een enorme kracht maar loopt daardoor geregeld met z'n kop tegen de muur. Maar, met deze Maan: wees klaar om aan te vallen. En dat bedoel ik niet agressief, maar maak nieuwe plannen, ga er vol voor! Actie!

Aspecten

De Maan maakt wat interessante aspecten, zoals met Mercurius en Mars. De Maan staat in oppositie van beide planeten. Dit kan aardig wat innerlijke twijfel teweegbrengen waardoor je even niet meer weet wat te doen. Als gevolg wordt je besluiteloos en doe je helemaal niets. Maar het roer mag om, je mag echt actief worden in bijvoorbeeld het najagen van je dromen (Ram!!). De uitdaging hierin is dat je blijft communiceren en bewust wordt (Mercurius) van je gevoel en innerlijk leven (Maan) om vervolgens deze gevoelens om te zetten in actie (Mars).

De innerlijke strijd komt ook terug in het aspect wat de Zon met Pluto maakt. Deze combi kan wat tegenstrijdige omstandigheden creëren. Pluto wilt dat je verantwoordelijkheid neemt voor het bewust worden. Je mag dit projecteren in de buitenwereld, hoe moeilijk of pijnlijk dit ook kan zijn. Maar de harmonische relatie tussen Saturnus en de Maan maken dit mogelijk. Mars als heerser van Ram geeft je een positieve boost mee om los te laten wat je niet meer dient. Zit je nog vast in wat oude patronen? Wat houdt je nog tegen? Ga dit opschrijven, spreek het uit en laat het intergreren met je bewustzijn.

Fysieke ascentie symptomen

* slecht slapen

* rusteloosheid

* heftig of druk dromen

* duizeligheid

* hoofdpijn (zeker nu met Ram)

Door Ram kan je gevoelig zijn voor vermoeide spieren en hoge bloeddruk. Oftewel: maak je niet te druk, voordat je straks weer ergens overheen struikelt...

De Ram geeft altijd een heerlijke, optimistische vibe mee, zelfs als Ram geen (prominente) rol heeft in je horoscoop. De één gaat er heerlijk op en de ander raakt echt uitgeput van de hyper Ram energie. Rust waar je kunt. Je moet niks, je mag alles!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of volle maan:

In de Ram bundel zitten de volgende stenen:

Jaspis Rood - geeft je meer vitaliteit en uithoudingsvermogen.

Jaspis Polychroom - geeft je een nuchtere kijk op het leven wat oprechtheid en eerlijkheid met zich meebrengt.

Hematiet - helpt je om met tegenstellingen om te gaan en evenwicht/balans hierin te vinden.

Stenen die ook kunnen helpen:

Apatiet - motiveert tot actie, bevordert levenslust, geeft vitaliteit

Mosagaat - geeft rust en helderheid.

Rookkwarts - helpt je om te ontspannen en te aarden.

Jaspis Groen - brengt gelijkmatigheid met zich mee en helpt je om standvastig te zijn.

Volle Maan in Ram - oktober 2021

Sorteren op: