• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN SCHORPIOEN ♏︎ & MAANSVERDUISTERING

5 mei 2023

Deze Volle Maan wordt deels verduisterd - een maansverduistering dus. Het is geen Bloedmaan - dat is alleen als er een volledige maansverduistering is. Helaas is de maansverduistering in Nederland niet te zien. Om 19:23 uur staat de maan precies in de schaduw van de aarde. Maar of we het nu zien of niet, de effecten kun je altijd merken.

ECLIPS SEASON

Op 20 april begonnen we dit seizoen met een zonsverduistering in Ram (Nieuwe Maan) en nu sluiten we dit seizoen af met een maansverduistering. Je kunt deze Maansverduistering zien als een uitwerking van waar je 20 april mee begonnen was, of mee worstelde etc. Zie het als de cliffhanger want het is nog niet afgelopen… In november komt er weer een maansverduistering en dan komt aan het licht wat er deze periode speelde en waar je mee bezig was. So still more to come!

SCORPIO - SHOW ME YOUR SECRETS

De Schorpioen, het mysterieuze teken die jouw zwakheden bloot kan leggen zodat hij het bij zichzelf niet hoeft te doen. Zet daar een stabiele en veiligheid zoekende Zon in Stier tegenover en je kunt je conflicterend voelen. Schaduwkanten kunnen naar boven komen en je kunt daar van weg willen rennen. Maar dan heb je toch een beetje pech want Schorpioen wilt de onderste steen boven hebben.

WHAT MOVES IN THE SHADOWS?

De Maan maakt op 5 mei aspecten met de Noordelijke Maansknoop, Mercurius, Saturnus en Lilith. Dingen die onder ogen worden gezien onder een Schorpioen maan, transformeren in je bewustzijn. In de psyche bestaat er een meegebrachte kwestie rond de thema's gevoelens en geborgenheid, de verbinding tussen moeder en kind. Diep in het onbewuste sluimert een diepe angst voor verlating, genegenheid en anonimiteit (niet gezien worden). Het gevoel nergens echt veilig en geborgen te zijn. Je aandacht is scherp en je kunt ineens zien wat er gebeurd - of gebeurd is. Door de nervositeit van deze Maan kun je wat concentratieproblemen ervaren. Daardoor kun je geneigd zijn je niet voldoende te oriënteren en te snel een (voorbarige) conclusie te trekken en eruit te flappen. Maar let vooral op overhaaste conclusies en subjectiviteit. Ga schrijven als dit je kan helpen.

Overigens staan schaduwkanten niet alleen voor angsten, trauma’s en oud zeer. In je schaduwkanten liggen ook talenten en gaven die je misschien niet toelaat of nog niet ontdekt hebt. Daarom is deze Volle Maan en haar verduistering ook goed om dus bepaalde angsten los te laten en daarmee ruimte en licht te creëren voor je talenten. Waar ben je nu echt goed in? Waar liggen je passies? Wat zou je graag willen doen of bereiken? En waarom ga je er niet voor? Schorpioen is degene die je op kan rapen als je het even niet meer ziet zitten. Een maansverduistering kan een keerpunt voor je zijn; maak daar gebruik van als je verandering wilt!

PLUTO RETROGRADE

Op 1 mei is Pluto Retrograde gegaan. Deze energie is vooral collectief voelbaar en niet zo zeer persoonlijk. Pluto is verbonden met de Noordelijke Maansknoop de komende tijd en gaat heen en weer dansen over de lijn van Steenbok en Waterman. Er willen dingen afgerond worden maar voordat er dingen 'geboren' kunnen worden, moet er eerst iets 'sterven' - dat is immers Pluto's kracht. Door de verbinding met de Maansknoop voelt dit als een periode aan waarin dingen uit je onderbewuste naar boven kunnen komen. Herinneringen die je op zich nog wel weet, maar heel lang niet aan gedacht hebt, of juist herinneringen die verdrongen waren. Ze komen ineens in je op! En dat kunnen we ook in de maatschappij gaan zien.

De Volle Maan staat in Schorpioen, het teken waar Pluto over heerst - Pluto gaat dus nog even verder als het eclips seizoen eindigt met dezelfde soort thema's. Alleen zul je dit eerder in het groter geheel gaan zien. Dingen die ineens aan het licht komen, bedrijven die omvallen of geheel op z'n kop gezet worden (getransformeerd), in de politiek kan het gaan rommelen, etc! Pluto staat t/m oktober retrograde en in november volgt er weer een eclips seizoen - het kan zomaar eens een jaar worden waarbij we popcorn nodig hebben. Er willen dingen veranderd worden, de energie verschuift, er is steeds minder ruimte voor hoe bedrijven, politiek en wij als mensen werken. Alles wat achterhaalt, verrot, bedorven of ouderwets is, gaat veranderen onder Pluto in Waterman de komende jaren - maar eerst maar eens dit jaar bekijken.

TINKLE, TWINKLE

Door Schorpioen kun je wat last krijgen van je blaas, zeker als de Maan nu door je 6e Huis loopt. Ook op seksueel gebied kun je even geen zin hebben, zeker vrouwen kunnen door het Maan/Saturnus aspect wat moeite hebben om hun vrouwelijkheid uit te drukken. Geef je over aan wat je voelt en geniet als deze Maan in Schorpioen wel je seksualiteit prikkelt.

TIP: laad je edelstenen niet op met een maansverduistering! Ondanks dat we de maansverduistering niet zien, wil je liever niet 'duistere' dingen opladen. Wil je ze toch even ontladen en opladen? Sommige stenen kunnen prima onder kraan, stop ze in de aarde of gebruik een pendel of palo santo stick om ze te reinigen!

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Volle Maan in Schorpioen.

Volle Maan in Schorpioen