• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN SCHORPIOEN ♏︎ & MAANSVERDUISTERING

16 mei 2022

Deze Volle Maan wordt ook wel een Bloedmaan genoemd; er vindt namelijk een volledige maansverduistering plaatst. Helaas is deze in Nederland niet zo goed of mooi te zien als in andere delen van de wereld. Tussen 5.29 uur en 6.55 uur staat de maan precies in de schaduw van de aarde. Die totale maansverduistering is maar heel kort in Nederland te zien, omdat de zon rond 5.45 uur opkomt en de maan 2 minuten later alweer ondergaat. Bovendien wordt er veel bewolking verwacht. Maar je zou tussen 5:30 en 5:45 een rode gloed op de Maan kunnen zien! Astrologisch heeft dit natuurlijk ook zijn uitwerking!

ECLIPS SEASON

Op 30 april begonnen we dit seizoen met een zonsverduistering in Stier (Nieuwe Maan) en nu sluiten we dit seizoen af met een maansverduistering. Je kunt deze Maansverduistering zien als een uitwerking van waar je 30 april mee begonnen was, of mee worstelde etc. Zie het als de cliffhanger want het is nog niet afgelopen… In november komt er weer een maansverduistering en dan komt aan het licht wat er deze periode speelde en waar je mee bezig was. So still more to come!

SCORPIO - SHOW ME YOUR SECRETS

De Schorpioen, het mysterieuze teken die jouw zwakheden bloot kan leggen zodat hij het bij zichzelf niet hoeft te doen. Zet daar een stabiele en veiligheid zoekende Zon in Stier tegenover en je kunt je conflicterend voelen. Schaduwkanten kunnen naar boven komen en je kunt daar van weg willen rennen. Maar dan heb je toch een beetje pech want Schorpioen wilt de onderste steen boven hebben.

DAPPER MAAR KWETSBAAR

De Maan maakt een aantal aspecten: met Mars, Saturnus en Neptunus.

Mars en Neptunus maken je moedig, dapper, dromerig en overal het algemeen kun je je met deze aspecten goed uitdrukken. Het zou daarmee makkelijk(er) kunnen zijn om te praten over de dingen die onder je huid geslopen zijn, of angsten waarmee je geconfronteerd wordt. Neptunus kan je overigens extra gevoelig maken voor ‘stromingen’ en vibraties uit je omgeving. Kijk of je goed gefilterd kunt krijgen wat bij jou hoort en wat niet.

Saturnus daarentegen confronteert je onherroepelijk met je zwakke plekken - niet altijd even handig met een maansverduistering waar dat toch al gebeurd. Vaak speelt angst en wantrouwen een rol hierbij. Maar de Maan staat ook in oppositie met de Noordelijke Maansknoop - zielsmissies zijn hier dus bezig. En je kunt niet groeien of verder ontwikkelen als je bepaalde angsten niet durft aan te kijken. Wees lief voor jezelf en durf met de dappere Mars je emoties toe te laten. Laat tranen stromen, ook al weet je niet eens waarom ze komen. Vertrouw erop dat Schorpioen hier hard bezig is om je ‘keldertje’ op te schonen.

LIKE A MOONLIGHT SHADOW

Overigens staan schaduwkanten niet alleen voor angsten, trauma’s en oud zeer. In je schaduwkanten liggen ook talenten en gaven die je misschien niet toelaat of nog niet ontdekt hebt. Daarom is deze Volle Maan en haar verduistering ook goed om dus bepaalde angsten los te laten en daarmee ruimte en licht te creëren voor je talenten. Waar ben je nu echt goed in? Waar liggen je passies? Wat zou je graag willen doen of bereiken? En waarom ga je er niet voor? Schorpioen is degene die je op kan rapen als je het even niet meer ziet zitten. Een maansverduistering kan een keerpunt voor je zijn; maak daar gebruik van als je verandering wilt!

Door Schorpioen kun je wat last krijgen van je blaas, zeker als de Maan nu door je 6e Huis loopt. Ook op seksueel gebied kun je even geen zin hebben, zeker vrouwen kunnen door het Maan/Saturnus aspect wat moeite hebben om hun vrouwelijkheid uit te drukken. Geef je over aan wat je voelt en geniet als deze Maan in Schorpioen wel je seksualiteit prikkelt. Je menstruatie kan wat heftiger zijn, of eerder of later beginnen door deze Maan. Zie je menstruatie als iets vrouwelijks en als een manier van loslaten en reiniging.

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Tof! Lees dan de voorgaande Manen terug en ga dan verder met deze Volle Maan in Schorpioen.

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld

In de Schorpioen bundel zitten de volgende stenen:

♏︎ Labradoriet - staat voor zelfreflectie, waarheid en intuïtie. De steen heeft een beschermende werking en bevordert spiritualiteit op alle niveaus. Labradoriet helpt om in contact te komen met je onderbewustzijn waardoor patronen en overtuigingen die een negatieve invloed hebben op je functioneren doorbroken kunnen worden.

♏︎ Toermalijn - helpt tegen elektro-stress, wat een veroorzaker is van lusteloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en/of depressie.

♏︎ Aquamarijn - bevordert zelfexpressie, verscherpt waarneming, maakt volhardend, doelgericht en succesvol, brengt helderheid bij verwarring, bevordert ordelijkheid, geeft luchthartigheid en een vreugdevolle, ontspannen gevoel, zorgt voor afronden van zaken

Volle Maan in Schorpioen - mei

Sorteren op: