• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN STEENBOK ♑︎

13 juli 2022

We hebben deze keer weer een Super Maan! Ze staat dichterbij de Aarde waardoor je ze groter en feller is! En dat geeft natuurlijk ook een extra energie, zelfs als je er allemaal niet in gelooft. Deze keer staat ze in Steenbok, met recht daar tegenover de Zon in Kreeft.

IT'S MY PARTY AND I CRY IF I WANT TO

Steenbok is een aards teken. Het geeft een sterke geest, is helder en verstandig. Hij neemt altijd zijn verantwoordelijkheid en verwacht dat van een ander ook. Zijn geweten speelt altijd op: doe het juiste, doe het naar waarheid en het liefst nog perfect. Emoties zijn vaak geremd en Steenbok neemt bewust afstand van alles zodat hij het objectief kan bekijken. Gevoelens tonen doet hij liever niet - dat verbergt hij onder gereserveerdheid en zwijgzaamheid. Het kan niet haakser staan op de Zon in Kreeft. Waar juist de warmte opgezocht wordt. Een conflict tussen subjectief en objectief is snel gebeurd. Wat we mogen leren onder deze Volle Maan in Steenbok, is dingen loslaten. Gooi alles eruit, gooi onuitgesproken dingen op tafel en laat in hemelsnaam je tranen gewoon vloeien als je dat wilt. De drang om weg te rennen en gewoon maar door te werken zal groot zijn, terwijl je eigenlijk even wilt coconnen. Alleen - dan kun je ongestoord jezelf zijn. En dat is oke! Goed zelfs. De Steenbok leert je vooral dat je rug altijd recht kan wanneer nodig, geeft doorzettingsvermogen en houdt het hoofd koel. Maar denk niet dat er eer te behalen valt in het verbijten van pijn.

CROSSROADS

De Maan maakt best een paar aspecten en wel met Jupiter, Lilith, Chiron, Mercurius, Uranus en de Noordelijke Maansknoop. Dus voel je je onrustig en gaan je gevoelens ALLE kanten op? Niet gek! Wat ga je vooral merken? De verbinding met Mercurius geeft ook nog eens slapeloze of onrustige nachten omdat je zoveel indrukken kunt vasthouden… Dat moet verwerkt worden. Dit kan dus ook overdag wat concentratieproblemen geven. En dan hebben we Jupiter, die alles uitvergroot - dus je gedachten kunnen een loopje met je nemen. Misschien zijn dingen in je hoofd erger (of groter) dan ze daadwerkelijk zijn. Grijp dan de energie van Steenbok om een stap terug te doen en objectief de situatie te bekijken. Ook Lilith kan je hiermee helpen, door ook je derde oog open te zetten.

Levensbeschouwelijke vragen kunnen je ineens enorm bezig houden, of je wordt er zelfs mee geconfronteerd: wat wil ik nu eigenlijk? Dit kan dus ook erg vruchtbaar zijn! Ga eens wat dingen opschrijven: wat wil ik? Wat mag ik daarvoor loslaten en/of aantrekken? Uranus geeft de drang naar vrijheid en ontplooiingsmogelijkheden en met de verbinding met de Maan dient dit zich vaak ook aan. Je kunt behoefte hebben aan verandering, vernieuwing - in welk patroon zit je vast? Als je dit wilt, dan moet je van Uranus je wel op de voorgrond stellen om je individualiteit uit te drukken. Dit kan nog eens extra naar voren komen door Chiron in Ram, waar de Maan ook mee verbind. De angst om naar voren te komen kan je nu tegenhouden. Maar bedenk dan ook: het hoeft niet allemaal nu meteen. Maar met deze Volle Maan kun je absoluut dingen gaan loslaten en met de energie van Steenbok dingen op een rijtje gaan zetten.

ON BENDED KNEE…

Steenbok heerst over je nagels, huid, haar en de gewrichten (met name knieën) kunnen kwetsbaar zijn met deze Maan. Dus neem goed je rust want als je hier last van krijgt, ben je eigenlijk al over je grenzen gegaan. Met een Volle Maan kun je extra vocht vasthouden, zeker omdat Kreeft (waar de Zon in staat) daarover heerst. Dus echt goed water drinken om het allemaal af te voeren.

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld

In de Steenbok bundel zitten de volgende stenen:

♑︎ Onyx - helpt je om je focus en aandacht te houden bij waar je mee bezig bent. Hij schenkt je wilskracht en maakt je standvastig. Onyx stimuleert zelfverwezenlijking en het analytisch denken, de logica.

♑︎ Granaat - vaak gebruikt als steen tegen futloosheid en vermoeidheid. Het versterkt het doorzettingsvermogen

♑︎ Aragoniet - geeft flexibiliteit en tolerantie, helpt om je te concentreren op een zaak, brengt geestelijke ontwikkeling, versterkt het immuunsysteem, verbeterd vitaliteit en uithoudingsvermogen

Volle Maan in Steenbok - juli