• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Stier ♉

19 november 2021

We hebben niet alleen te maken met een Volle Maan maar ze wordt ook (gedeeltelijk) verduisterd. Dit kan, samen met de aspecten die de Maan maakt momenteel, best intense gevoelens opwekken.

Maan ☍ Mercurius en Mars

De Maan staat in Stier met daar tegenover de Zon in Schorpioen. Het draait deze Maan vooral om veiligheid van je gevoelens en de eventuele bedreiging daarvan. De Maan maakt twee opposities: met Mercurius en Mars, beiden in Schorpioen. Dit kan je je behoorlijk rusteloos maken en door Mercurius sta je op scherp: je doet veel indrukken op en dat is niet altijd even makkelijk om te verwerken. Je kunt deze dagen dus slapeloosheid ervaren. Het levert ook concentratieproblemen en door irritatie (van al die indrukken) kun je impulsief en ondoordacht te werk gaan. Onzekerheid en emoties doen een vechtlust opwaaien waardoor je zeer prikkelbaar en fel uit de hoek kunt komen. Ook de conjunctie met Uranus helpt hier niet bij. Doordat de Maan in Stier staat kan je ontploffen als je te lang uitgedaagd of getart wordt. Dus let deze dagen op zelfbeheersing, trek niet te snel conclusies en vat niet alles persoonlijk op! En let op kleine ongelukjes, er zit hier een 'brokkenaspect' tussen. Dus bescherm die kleine teentjes!

Maan □ Jupiter en Saturnus

Versterkt door de maansverduistering kun je een confrontatie met je zwakke plekken ervaren. Angsten, onzekerheden of oud trauma komen naar boven borrelen. Je gevoel kan geremd zijn en het geeft een sober en eenzaam gevoel. De huidige lockdown helpt daar ook niet bij! Jupiter wilt groeien en je wilt momenteel graag anderen adviseren. Vraag je vooral af wat jouw triggers zijn. Waarom vind je het bijvoorbeeld vervelend als iemand niet meegaat in jouw ideeën? Let er op dat je rusteloosheid niet de overhand krijgt, want anders sla je misschien goede adviezen in de wind en ga je uit verveling en eenzaamheid (te) veel geld uitgeven. Focus op duurzaamheid en uithoudingsvermogen! Waar je nu misschien ineens tijd voor hebt, kan uitgroeien tot succes in de toekomst!

Overige planeten

Venus brengt gelukkig ook liefde, warmte, vriendelijkheid en verfijning. Je kunt het gevoel krijgen jezelf te willen onderdompelen in luxe en gezelligheid. Niets mis mee, maar sluit je ogen niet voor eventuele (innerlijke) confrontaties! Door de connectie met Pluto en Neptunus mag je diep gaan, grenzen wat oprekken. Neptunus brengt vele spirituele inzichten en daar kan je succesvol mee aan de gang.

Maansverduistering en Stier

Bij de Stier draait het om vastigheid, dus zeker ook financieel. Je gevoel voor veiligheid kan wat angsten en onzekerheid kennen. Angst voor tekort en verlies. De Stier is traag en dat is misschien nu juist wel goed. Bekijk alles gewoon op je gemakje voordat je een keuze maakt en blijf vertrouwen. Kijk naar meerdere oplossingen of investeer in iets duurzaams. En kijk ook hier naar triggers: wat of wie zijn jouw spiegel? Wat zegt dat over jou? We hebben de Schorpioen tegenover staan, dus graaf gerust wat dieper. Grote kans dat dit vanzelf naar boven komt door de Maansverduistering. Kijk naar wat jouw belangen én verlangens zijn en stem af op je intuïtie. Uranus en Pluto kunnen je daar momenteel mee helpen en daarmee kun je ook transformerende processen ervaren.

Fysieke verschijnselen:

* slecht slapen - slapeloosheid

* rusteloosheid

* heftig of druk dromen

* duizeligheid

* hoofdpijn

Door Stier kun je gevoelig zijn voor keel, nek,- en stemklachten. Door de rusteloze energie kunnen je benen en onderrug ook gevoelig zijn.

Het klinkt allemaal misschien wat sober maar het gaat hier voornamelijk om jezelf leren kennen en waar de grenzen van veiligheid ligt. Waar voel jij je fijn bij? Wat gebeurd er als iemand over je grens gaat, hoe reageer je dan, wat voel je? Maar hoe voel je je als je zelf grenzen durft te verleggen? Laat naar boven komen wat er innerlijk gebeurd, diep het aan te kijken en stop het niet weg. Wat je nu in de ogen kijkt, kan losgelaten worden. Focus op liefde, voor jezelf en anderen.

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of volle maan:

In de Stier bundel zitten de volgende stenen:

Bergkristal - werkt zuiverend en beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt ze weer in balans.

Rozekwarts - staat voor liefde en harmonie. Het bevordert relaties tussen geliefden en vriendschap, maar ook naar jezelf toe.

Lapis Lazuli - bevordert de creativiteit, objectiviteit, optimisme. Hij maakt eerlijk en oprecht en helpt je om op een waarheidsgetrouwe wijze te communiceren

Andere stenen die kunnen helpen:

Groene Aventurijn - geeft je zelfvertrouwen ten aan zien van nieuwe situaties waarin je je begeeft.

Labradoriet - geeft je meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Hij helpt je te om vergeten herinneringen naar boven te halen en de waarheid onder ogen te zien.

Volle Maan in Stier - november

Sorteren op: