• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN VISSEN ♓︎

10 september 2022

De Volle Maan staat deze maand in Vissen en het kan best een beladen energie zijn dit keer. De Maan maakt veel aspecten, gelukkig ook harmonische, en Mercurius gaat ook op 10 september retrograde.

DREAMS CAN COME TRUE

Vissen is een dromerig teken, een moeilijk te omschrijven energie. Het is alles en toch ook niets - het is iedereen en niemand tegelijk. Ze leven vooral in het onderbewuste, in hun de diepte van de zee als het ware, waar ze rustig aan met de golven van het leven meegaan. Daar tegenover staat de Zon in een zeer Aards teken: de Maagd - kritisch, analyserend maar beide tekens leven vanuit dienstbaarheid - in dienst van en voor een ander.

I FEEL YOU

Er zijn nogal wat aspecten die de Volle Maan maakt. En net zoals de vorige Volle Maan staat ze nu ook in een vierkant met Mars - dus dat geeft weer extra prikkelbaarheid, onrust en scherpe tong. Maar de Maan maakt mooie verbindingen met Lilith en Uranus - dat zou je kunnen merken doordat je "aan" staat. Je kunt plotseling ineens creatieve en originele inzichten krijgen of zelfs boodschappen doorkrijgen. Maar dingen kunnen ook ineens plotseling veranderen - je weet hoe Uranus kan zijn, maar door de harmonische verbinding kan het wat soepeler uitvallen.

's Avonds maakt de Maan nog een conjunctie met Neptunus, ofwel die staan gelijk. Neptunus is de heerser van Vissen en daardoor kan deze Maan dus een extra boost Vissen energie geven. Aan de ene kant: creativiteit, fantasie en dromen kunnen een geweldige piek ervaren en zeker als je daar een (Neptunische) uitlaatklep voor heb (fotograferen, schilderen, muziek maken, etc), kun je daar fantastisch mooie dingen mee maken. Of lekker met een groepje even 'zweefteven', dat is allemaal een stuk makkelijker nu.

Aan de andere kant: Neptunus is ook de planeet van illusie, vervagen, sluiers en eventueel een roze bril. Bedrog of bedrogen worden ligt hier sneller op de loer, zeker als je je onzeker voelt. Dus probeer je koppie erbij te houden. Klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.

MERCURIUS RETROGRADE

Mercurius was nog niet eens begonnen of de klachten stroomden al binnen. Auto's die het niet doen, social media die hapert, computers die niet meewerken en zelfs verkeerslichten die het niet doen.

Mercurius draait terug tot 2 oktober en begint in Weegschaal en draait daarna nog even terug in Maagd. Een retrograde kijkt terug naar het verleden en werkt vooral op je innerlijk leven. Al het haperen van die apparaten is vaak een teken dat je rustiger aan moet doen, dingen anders moet bekijken of doen.

Doordat er een romantische Volle Maan is en een Mercurius die in Weegschaal loopt, kun je je dingen wat mooier voorstellen dan ze daadwerkelijk zijn. Een telefoontje of berichtje van je ex of oude vriend zien we dan ook regelmatig.

YOU SHOULD BE DANCING

Vissen heerst over de voeten, wat voor nu zeker wijs is om daar aandacht aan te besteden. Zorg dat je goed geaard blijft (er is tenslotte ook altijd nog Maagd energie aanwezig) en bij vermoeidheid ga je rusten.

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen (Vissen!!), duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn.

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

Volle Maan in Vissen + Mercurius Retrograde