• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN WATERMAN ♒︎

12 augustus 2022

De Volle Maan staat deze keer in Waterman, de rebelse en het inventieve teken. De focus ligt bij Waterman op broederschap, eerlijkheid, verdraagzaamheid en wilt daarin wel ongebonden blijven, onafhankelijk. Daar tegenover staat de Zon in Leeuw, die zich focust op het Ego, met flair en trots. Een conflicterende energie.

UNDER PRESSURE

De Maan maakt deze keer een aantal spanningsaspecten en niet met de meest rustige planeten: Saturnus, Mars en Uranus.

Het is het ene conflicterende gevoel op het ander, wat gepaard gaat met rusteloosheid. De conjunctie met Saturnus geeft namelijk geen flexibiliteit en geeft een sluimerende kwetsbaarheid die voor de buitenwereld overigens niet te zien is. Je kunt een bepaalde druk ervaren om dingen te moeten doen, om vorm te geven, en spontaniteit is dan hetgeen wat verloren kan gaan. Durf je echter ergens vol voor te gaan, ondanks die kwetsbaarheid, dan geeft Saturnus ook stabiliteit en ruggengraat. En dan komt Mars en Uranus om de hoek kijken - beide in vierkant met de Maan. Mars is impulsief, Uranus gespannen.

I SPEAK FLUENT SARCASM

De Maan zoekt altijd een gevoel van veiligheid en als je je nu onzeker over iets voelt, kan Mars een vechtlust laten opwaaien, waardoor je iets feller en scherper kan reageren (afbijten). En Uranus gooit daar nog eens een sarcastisch sausje overheen, met irritatie als kers op de taart. Uranus geeft breekneigingen en kan hiermee meer omgooien dan eigenlijk nodig is. Uranus is de heerser van Waterman, waar de Maan nu in staat, dus je gevoel en emoties kunnen nu echt op spanning staan. Dit kan (mentale) vermoeidheid met zich meebrengen.

STOP! HAMMERTIME!

Echter, alle 3 de planeten en de Maan zijn vindingrijk! Je kunt echt ontzettend veel werk verzetten als je dat wilt en geestelijk flink verder gestuwd worden! Alles wat naar boven komt onder deze Maan mag onder een vergrootglas. Mars vraagt om actie en eigenlijk vragen zowel Saturnus als Uranus of je nog wel op het goede pad zit, of dingen nog voor je werken op de juiste manier. Is het antwoord nee, dan zijn dit óók de planeten die voor verandering zorgen. Zoek je een doorbraak of verandering in iets? Stem dan af op deze Maan en luister wat ze je mag vertellen!

RELAX!

Waterman heerst over het zenuwstelsel, enkels en benen. Met deze spanningsaspecten zou ik daarom lekker in de zon of zwembad gaan en niets meer doen 😅. Een letterlijke misstap is zo gemaakt!

Daarnaast gaan je chakra's behoorlijk open staan, wat onrustige slaap kan geven, flink dromen, duizeligheid, buikpijn en hoofdpijn

(disclaimer: vertrouw je iets niet fysieks? Ga dan altijd naar de dokter and don’t blame the Moon!)

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Waterman bundel zitten de volgende stenen:

♒️ Amazoniet - versterkt de wil, zet je weer in je eigen kracht

♒️ Malachiet - versnelt de informatie verwerking en activeert de hersenen en het denken. Hij helpt bij trauma verwerking en bevordert de intuïtie. 

♒️ Chalcedoon - bevordert de creativiteit, je luistervaardigheid en communicatie. Zorgt geestelijke flexibiliteit en welbespraaktheid.

Volle Maan in Waterman - augustus