• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Volg de cursus Basis Astrologie!!
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Volg Ziel & Zoet op social media

WAT DOET EEN VOLLE MAAN?

Een Volle Maan geeft ons elke maand weer de gelegenheid om los te laten.

De Maan laat haar volledige schoonheid zien en de energie die ze geeft, laat onze wateren heen en weer wiegen, ofwel eb en vloed. Omdat wij mensen grotendeels uit water bestaan, voelen wij ook deze krachten, al dan niet bewust.

Veel mensen ervaren ascentie symptomen zoals duizeligheid, prikkelbaar zijn, kippenvel langs de nek en rug, hoofdpijn, slecht en/of onrustig slapen en druk dromen. Het beste wat je kunt doen, is eraan overgeven en accepteren dat dit door de Maan kan komen, ook als je niet openstaat voor astrologie.

Een Volle Maan betekent een hoogte,- of eindpunt, het afronden van een cyclus. Daarom vinden heel veel mensen het fijn om (eventueel met een ritueel) stil te staan bij de energie van een Volle Maan, terug te kijken op de afgelopen maand en los te laten wat je niet meer dient. Met het loslaten van gedachten, gevoelens en emoties creëer je ruimte voor nieuwe dingen. En over 2 weken kun je dan weer vol goede moed intenties zetten onder een Nieuwe Maan.

Deze maand staat de Volle Maan in Weegschaal, en daar recht tegenover staat de Zon in Ram. Weegschaal focust zich meer op het 'Wij' en Ram op het 'Ik'. Welke energie kun je gaan voelen deze Maan?

VOLLE MAAN IN WEEGSCHAAL ♎︎

6 april 2023

HARMONIE EN BALANS

De Weegschaal is een vriendelijk en warm teken. Zoals de naam al zegt, is deze energie altijd op zoek naar balans en gerechtigheid. Je kunt met deze Volle Maan vooral je relaties onder de loep kunnen nemen. Weegschaal brengt ook twijfel en een gebrek aan kiezen. De Zon in Ram vraagt om voor jezelf te gaan en de Maan in Weegschaal wilt dat iedereen het goed heeft. Balans zoeken hierin in belangrijk. Soms kun je je even willen terugtrekken, zodat je je gedachten op een rijtje kunt zetten. Neem die tijd dan ook.

CHIRON

De Maan ook recht tegenover Chiron, de oude wondenplaneet. Daardoor kun je het gevoel hebben extra open of 'aan´ te staan. Je kunt wat moeite hebben met het aangeven van grenzen hierin. Je kunt emotionele onzekerheid voelen, zeker als je vroeger niet de ruimte had om warmte te vragen. Eventuele issues met je moeder kunnen hier omhoog komen. Je kunt geconfronteerd worden met je eigen emoties en die strijd mag je aangaan om tot heelheid te komen. Communicatie kan hier een belangrijke rol in spelen - misschien willen er bepaalde dingen uitgesproken worden. Twijfel niet teveel of je je moet uitspreken over iets. Laat iets niet sluimeren als het uitgesproken kan worden. Wees bereid om bergen te verzetten en geef vorm aan je gevoelens. Als je merkt dat je onrustig of snel prikkelbaar wordt, trek je dan terug! Sowieso heeft Weegschaal energie veel slaap en rust nodig om in balans te blijven.

FYSIEK

Weegschaal heerst over de nieren. Niet dat we nu meteen allemaal met nierstenen lopen maar let gewoon wat extra op je drinken. Drink liever een glas water in plaats van frisdrank, koffie of alcohol. De Weegschaal is geneigd niet snel zijn gevoelens te uiten, of zijn emoties te verwerken verwerken. Daarom kan deze Volle Maan een extra sterke trigger zijn van oud zeer dat loskomt en eruit wilt! Dus als je rituelen, meditaties of visualisaties doet bij deze Volle Maan, drink daarna veel water! Al het oude mag je loslaten en wegspoelen.

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Stem dan af op de Maan, maak er een momentje van en ga schrijven!

Volle Maan in Weegschaal