• Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Vind je Zielsmissie via Karma Kompas
  • Elke maand updates over Volle en Nieuwe Maan
  • Ontdek jezelf via een Birth Chart
  • Edelstenen en orakelkaarten webshop
  • Volg Ziel & Zoet op social media

VOLLE MAAN IN WEEGSCHAAL ♎︎

16 april 2022

De Maan staat vandaag in het harmonische Weegschaal en de Zon in de actieve Ram. Weegschaal focust zich meer op het 'Wij' en Ram op het 'Ik'. Welke energie kun je gaan voelen deze Maan?

HARMONIE EN BALANS

De Weegschaal is een vriendelijk en warm teken. Zoals de naam al zegt, is deze energie altijd op zoek naar balans en gerechtigheid. Je kunt met deze Volle Maan vooral je relaties onder de loep kunnen nemen. Weegschaal brengt ook twijfel en een gebrek aan kiezen. De Zon in Ram vraagt om voor jezelf te gaan en de Maan in Weegschaal wilt dat iedereen het goed heeft. Balans zoeken hierin in belangrijk. Soms kun je je even willen terugtrekken, zodat je je gedachten op een rijtje kunt zetten. Neem die tijd dan ook.

SATURNUS

De Maan maakt een driehoek met Saturnus. Ook al is dit een harmonisch aspect, kun je toch het besef krijgen van je kwetsbaarheid. Je kunt je wat sober voelen met toch een grote drang om werk te verzetten en je verantwoordelijkheid te nemen. Het uiten van je gevoelens is hier wat lastig, het ratio van Waterman (waar Saturnus in staat) kan in de weg zitten. Je kunt jezelf erop betrappen dat je

je verschuilt achter een masker van hard en gedisciplineerd werken - waar je wel waardering voor kunt krijgen. Deze verbinding geeft een serieuze en praktische kijk op dingen en geeft je de energie om af te maken waar je aan begonnen bent én om duidelijk te kiezen - iets waar Weegschaal liever niet aan begint. Maar je kunt met dit aspect goed vormgeven en prima opbouwend werk doen (lekker klussen dit weekend?).

CHIRON

De Maan staat ook in oppositie met Chiron en daarmee kun je het gevoel hebben extra open of 'aan´ te staan. Je kunt wat moeite hebben met het aangeven van grenzen hierin - ook op andere niveaus mag je grenzen aangeven. Momenteel is er ook de conjunctie tussen Jupiter en Neptunus, wat je ook extra gevoelig kan maken. Het kan je zenuwstelsel wat overprikkelen. Dus als je merkt dat je onrustig of snel prikkelbaar wordt, trek je dan terug! Sowieso heeft Weegschaal energie veel slaap en rust nodig om in balans te blijven.

FYSIEK

Weegschaal heerst over de nieren. Niet dat we nu meteen allemaal met nierstenen lopen maar let gewoon wat extra op je drinken. Drink liever een glas water in plaats van frisdrank. De Weegschaal is geneigd niet snel zijn gevoelens te uiten, of het verwerken van emoties. Daarom kan deze Volle Maan een extra sterke trigger zijn van oud zeer dat loskomt en eruit wilt! Dus als je rituelen, meditaties of visualisaties doet bij deze Volle Maan, drink daarna veel water! Al het oude mag je loslaten en wegspoelen.

Heb je een Ziel en Zoet Maanboekje? Stem dan af op de Maan, maak er een momentje van en ga schrijven!

EDELSTEEN ONDERSTEUNING

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld.

In de Weegschaal bundel zitten de volgende stenen:

♎︎ Mosagaat - geeft rust en helderheid, maakt bevalling makkelijker, stimuleert wilskracht en werklust, zorgt voor meer uithoudingsvermogen, opent het hart voor universele liefde, geeft energie en helpt om beter te aarden.

♎︎ Jaspis, groen - goed voor het afweersysteem en verhoogt de weerstand. Hij brengt gelijkmatigheid met zich mee en helpt je om standvastig te zijn. Groene jaspis werkt kalmerend en geeft emotionele stabiliteit.

♎︎ Rookkwarts - vermindert depressie en de angst om te falen. Hij helpt je verslaving te boven te komen en werkt goed tegen nachtmerries en suïcidaliteit. Helpt je om te ontspannen en te aarden.

Volle Maan in Weegschaal - april

Sorteren op: