• Spiritueel platform
  • Check Astrologie bij Artikelen & Blogs
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Spiritueel platform
  • Check Astrologie bij Artikelen & Blogs
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Maagd

27 februari 2021

De Volle Maan van februari staat deze keer in Maagd, met de Zon in Vissen. Dat kan nogal heftig aanvoelen: de aardse, kritische, analytische Maagd tegenover de 'zweverige' Vissen, die leeft vanuit gevoel en moeite heeft met aarden.

Het is dan ook niet voor niets dat ik al dagen mensen hoor klagen over pijntjes of innerlijke conflicten... Ze zijn allemaal terug te leiden naar deze aanstaande Volle Maan. En dan hebben we ook nog Venus en Uranus in het spel. Wat gaat dit allemaal brengen?

Maagd vs. Vissen

Deze twee tegenovergestelde sterrenbeelden kunnen elkaar helpen, want het is nu het moment om belangrijke beslissingen te nemen en daadwerkelijk knopen door te hakken. Je kunt hierbij de twee sterrenbeelden fantastisch combineren - hoofd en hart.

De Maagd is nuchter, analyserend, trouw, ordelijk, praktisch en leeft vooral in dienst voor de ander. Dit komt allemaal voort uit het verlangen zo puur en rein mogelijk te leven. Ze zijn intellectueel en hebben oog voor detail.

De Vissen zijn de dromers, daardoor vinden ze het moeilijk om te aarden en daardoor praktisch te zijn. Ze hebben (onbewust) het gevoel dat ze niet zo op Aarde thuishoren. Je kunt je door deze Vissen energie wat chaotisch voelen, niet geaard en niet productief.

Maar met de levendige fantasie van Vissen, kom je tot nieuwe ideeën en hartenwensen. Laat de Maagd dan niet alles kapot analyseren en zorg dat je hart en hoofd op 1 lijn komen.

Venus en Uranus

Deze Volle Maan staat ook in het teken van (liefdes-)relaties en financiën. Dat komt door Venus, die samen met de Zon recht tegenover de Maan staat. Venus is de planeet van de liefde, schoonheid en harmonie. Dingen die toevalligerwijs ook erg bij de Maagd passen. Maar door deze stand van de planeten kan je wat spanningen voelen in je liefdesleven en financiën. Of je voelt je juist alleen.

Venus gaat er deze dagen ook voor zorgen dat je ineens alles over een andere boeg wilt gooien. Je wilt een metamorfose in je huis of aan je uiterlijk. Je wilt er in ieder geval meer aandacht aan besteden. Dus ga letten op je eetpatronen, ga (online) shoppen. Wil je de bank eigenlijk ergens anders zetten? Ga je gang. Dat verandert ook weer de energie in je huis!

Uranus heeft hier ook een vinger in de pap. Deze planeet gaat je de komende dagen meer inzichten geven, je intuïtie is sterker. En dan voel je misschien ook heel sterk de drang voor iets nieuws! Een nieuwe baan, een nieuw huis, nieuwe contacten of inderdaad dus metamorfoses.

Er staan wellicht wat inzichten voor je klaar. Deze kunnen doorkomen als je goed naar je gevoel en intuïtie luistert.

Deze planeten kunnen ook wat jaloezie teweeg brengen, bij jou of bij iemand anders die jaloers is op jou.

Wat kan je fysiek gaan merken?

De typische Volle Maan symptomen: rusteloosheid, slecht of onrustig slapen, hoofdpijn, duizeligheid, grieperig voelen. Door de invloed van Maagd kun je ook last krijgen van je darmen.

Maagden zijn angstig voor ziektes en besmettingen, wat in extreme gevallen kan leiden tot smetvrees of bijvoorbeeld nergens anders dan thuis willen eten, of naar de wc gaan. Maar het kan onder deze maan dus geen kwaad om wat extra op je hygiëne en gezonde voeding te letten. Ga lekker bewegen, zeker als je het gevoel hebt dat je je lichaam wilt reinigen.

En tot slot

De Maagd is kritisch, dus je kunt je dit weekend even gewoon minder voelen. Je kunt geconfronteerd worden met minderwaardigheidsgevoelens. En oh jee, als iemand een kritisch punt op jou levert... Dan voel je je echt even helemaal ruk. En je uiten vind je moeilijk.

Het geeft niet, misschien sluimert die minderwaardigheid al een tijdje en wil je nu écht iets veranderen? Do it! Zeker onder deze Maan!!

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of Volle maan.

♍︎ Carneool - goed voor de spijsvertering, en verhoogt de motivatie, creativiteit, vertrouwen.

♍︎ Seleniet - geeft inzichten, bescherming, rust, balans en vrede in lichaam en geest.

♓︎ Amethist (Gouden Driehoek) - spirituele steen, helpt bij concentratie en intuïtie.

Venus: Rozenkwarts - bevordert inlevingsvermogen, fijngevoeligheid. Steen van liefde en harmonie, opent je hart. stimuleert de creativiteit en laat je schoonheid zien

Volle Maan in Maagd - februari

Sorteren op: