• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Schorpioen

26 april 2021

De Volle Maan van deze maand is een zogeheten Supermaan! Dit betekent dat de Maan dichterbij de Aarde staat en ja... Er komen superkrachten bij vrij :)

Alle symptomen kunnen wat heftiger zijn en daardoor ook beter voelbaar. Wat kun je verwachten van een Super Volle Maan in het intense waterteken Schorpioen?

Transformatie & groeien

Bij Schorpioen draait het om leven en dood, in de zin van wedergeboorte. Oftewel: transformatie. Dat thema speelt al een aantal volle manen en met deze Volle Maan in Schorpioen komt er een einde aan die cyclus van transformatie. Alle kennis, ervaringen, emoties en ook trauma's worden verzameld in de donkere 'kelder' van de Schorpioen. Het ligt daar te wachten totdat jij je bewust wordt van deze zogenoemde schaduwkanten! Als je nare dingen kunt trotseren, kan je zomaar op een heuse schat botsen. Al je onbekende of niet bewuste talenten en mogelijkheden liggen verborgen in Schorpioen.

Met deze Supermaan kan je er op rekenen dat dit los gaat komen, zeker omdat de afgelopen Manen dit proces al hebben gestart. Nu gaan we de kelder in en gaan we onbewust met bewust verbinden! Dat betekent pijn helen, trauma's verwerken en loslaten!

Zon in Stier

Als de Maan in Schorpioen staat, dan staat de Zon in Stier. En deze twee tekens staan niet alleen astrologisch gezien recht tegenover elkaar, ook psychisch. De Stier houdt van vastigheid, zekerheid en houdt niet van verandering. Terwijl de Schorpioen je hiertoe toch een beetje dwingt. Je kunt dus een conflict krijgen tussen verstand en gevoel. De Stier is wel geduldig, trouw en bedachtzaam. Ze hebben een liefde voor de natuur en lekker eten. En zo nu en dan hebben ze een natuurlijke soort luiheid. Een Stier richt zich vooral op het hij heeft in plaats van wat hij is of voelt (- Schorpioen).

Supermaan & Pluto retrograde

De Supermaan werkt krachtig en dan staat het ook nog in Schorpioen. Het mysterieuze, intens voelende, gecompliceerde en hartstochtelijke Schorpioen. Veel mensen vrezen Schorpioenen door deze eigenschappen (en hun ongenuanceerde eerlijkheid) maar wat een onzin. Wil je de waarheid? Wil je onder de oppervlakte van je gevoel kijken? Zoek je een vriend(in) die je uit de put kan trekken? Dan bel je de Schorpioen. Met hun loyaliteit, oproep tot groei en donkere humor heb je een vriend voor het leven.

Schorpioenen zijn wel goed in het verbergen van hun eigen emoties. Ze weten feilloos wat de kwetsbaarheden van anderen zijn omdat ze het onbewust herkennen. Ze zorgen er dus wel voor om zelf niet gekwetst te worden. En als ze dan gekwetst worden, kost het heel veel moeite om dat vertrouwen te herstellen, een belediging of onrecht wordt NIET vergeten (... of vergeven). Een Schorpioen verdraagt geen ontrouw en verraad. Het is alles of niets!

Door deze Supermaan kan je je wat opstandig, onrustig en gespannen voelen. Je wilt meer vrijheid en vernieuwing al kan dit soms ineens grillig verlopen. Zaken die in de doofpot zaten, komen ineens uit (hou het nieuws maar eens in de gaten...). Er kunnen deze periode heftige en intense situaties voor doen waar de emoties hoog kunnen oplopen.

En dan gaat Pluto ook nog retrograde. Pluto is de heersende planeet van Schorpioen. Deze combinatie kan je een persoonlijke crisis opleveren. En omdat het een einde van een cyclus is, zoals hierboven beschreven, kan het dus betekenen dat er een einde komt aan bijvoorbeeld relaties, werk of andere situatie. Belangrijk om te onthouden is dat je nu overal spiegels voorgehouden krijgt, maar dat jij dus ook een spiegel voor iemand anders kunt zijn. Dus gaat iemand helemaal 'los' op jou in woede of jaloezie, verplaatst je in zijn/haar schoenen en probeer het te begrijpen in plaats van in de verdediging te schieten. Grote kans dat er een oud trauma uit die kelder omhoog gekomen is... Wees lief. En als het écht geen zuivere koek is, dan loslaten en contacten verbreken. Dat zul je nu ook veel om je heen kunnen gaan zien.

Je kunt standaard ascentie-symptomen ervaren:

* hoofdpijn

* duizeligheid

* vermoeidheid

* onrust voelen en slecht slapen.

* vocht vasthouden

Door de Schorpioen kan je ook last krijgen van je blaas, geslachtsorganen en darmen. Bij veel verdrongen emoties, kun je obstipatie krijgen of problemen ervaren op seksueel gebied. Let deze dagen extra goed op wat je eet en drinkt!

Het klinkt allemaal heftig en misschien wordt dat het ook. Maar we gaan nu echt in de spiegel kijken en afdalen in die donkere kelder. Alle nare emoties mogen geheeld gaan worden. Wanneer je je losmaakt van verwachtingspatronen, oude denkpatronen en gedrag, maak je ruimte voor gezondere keuzes. Dit alles om meer zelfliefde te creëren. En dat proces is altijd meer dan de moeite waard! Go Scorpio Power!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of volle maan.

♏︎ De bundel van sterrenbeeld Schorpioen bestaat uit Aquamarijn, Toermalijn en Labradoriet.

♏︎ Labradoriet zorgt voor zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, beschermt tegen negatieve energie.

♉︎ De bundel van sterrenbeeld Stier bestaat uit Bergkristal, Rozekwarts en Lapis Lazuli.

♉︎♏︎ Water agaat - stabiliseert, helpt bij psychische spanningen en geeft een gevoel van veiligheid

♉︎♏︎ Gouden Driehoek - voor harmonie in lichaam, geest en ziel.

Volle Maan in Schorpioen - april

Sorteren op: