• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Steenbok ♑

24 juni 2021

Op 24 juni staat de Maan in Steenbok en de Zon in Kreeft. Deze twee sterrenbeelden staan op dezelfde as en boy, wat mij betreft staan deze twee in ALLES lijnrecht tegenover elkaar! Dus dat kan wat interne conflicten opleveren. Dus wat kun je verwachten deze Volle Maan, want er is ook nog een Engelenpoort die open gaat!

Steenbok vs Kreeft Energie

De Steenbok is een streber met een groot doorzettingsvermogen. Ze hebben een sterke geest, zijn helder, verstandig en vasthoudend. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, werken hard en maken daarom af waar ze aan begonnen zijn. Ze zijn wat serieus, nemen het leven zwaar op en stellen hoge eisen maar desondanks kan je énorm lachen met de Steenbok door hun droge humor.

In tegenstelling tot de Kreeft vindt de Steenbok dat hij het niet kan permitteren om zich te laten meeslepen in gevoelens en emoties en graven ook liever niet te diep. Gevoelens zijn vaak geremd wat soms een gebrek aan spontaniteit kan opleveren. Wat dat betreft echt alles wat een Kreeft niet is; die zwemmen in emoties en zoeken gevoel op tot elke prijs. En waar een Kreeft uiterst subjectief is, neemt een Steenbok liever afstand en bekijkt hij alles objectief (en doen dit het liefste alleen!).

De Maan staat zwak in Steenbok en sterk in Kreeft. Dit kan dat conflict geven. De Kreeft wilt dat je naar binnen gaat, de Steenbok focust liever op aardse zaken. Ze kunnen hun hoofd goed koel houden in chaotische tijden en worden daarmee grote steunpilaren voor zijn omgeving. De Steenbok geeft ruggengraat en steun er gerust op: ze hebben een enorm uithoudingsvermogen!!

Een Volle Maan draait altijd om afsluiten en loslaten. De Steenbok is altijd op zoek om zijn toekomst veilig te stellen (daarom zijn ze soms zo enorm gierig). Met deze Volle Maan wil je dus vooral veiligheid creëren en je richten op je maatschappelijke doel. Dat kan je omgeving of werk zijn. De Kreeft wilt het vooral thuis goed hebben dus het is deze Maan vooral even zoeken naar de balans tussen werk en privé .

Engelenpoort 6-6 en Planeten

Door de dubbele getallen van deze Engelenpoort (2+4-6) heeft de Volle Maan een sterke uitwerking op financiën (Steenbok), relaties (Kreeft) en bezit. Ook Jupiter (geluksplaneet!) maakt een mooie verbinding met deze Volle Maan. Dit gaat er allemaal voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je wilt groeien, zowel zakelijk als privé. Je ziet allerlei mogelijkheden, je voelt je optimistisch, kunt nieuwe ideeën krijgen en plannen vorm gaan geven. Je wilt hier ook hard voor werken. Kijk hoe je je energie mooi kan laten stromen. Steenbok vraagt plannen te maken (tot in detail desnoods), Kreeft wilt dat je je dromen gaat najagen!!

Je kunt het gevoel krijgen dat je energie veranderd, wellicht heb je hier en daar al wat tekens mogen ontvangen dat je voorbereid wordt voor een nieuwe transformatie (denk aan veren, liedjes, piepende oren etc.) Het kan wel veel losmaken: angsten en zorgen uit het verleden borrelen ineens op en slaan je om de oren. Zie dit meer als een hoofdstuk wat je nog niet uitgelezen hebt. "Lees" het nog eens een keer goed door en als dat je verdrietig maakt, dan nodigt Kreeft je uit om dit te doorvoelen. Ga er maar doorheen zodat je dit hoofdstuk écht af kunt sluiten. De Steenbok zal alles onder controle willen houden. Mijn advies: combineer het aardse met het water! Voel, ga diep en zorg dat je ratio er ook bij kan. Ga nadenken over wat je wilt de komende periode. Nieuwe baan, nieuwe functie, nieuwe passie of hobby zoeken?

Mercurius loopt vanaf 23 juni weer direct dus we willen weer naar buiten en gezellig met vrienden gaan afspreken. De zomer ziet er ook rooskleurig uit en daar willen we van gaan genieten en vooral écht voelen!

Je kunt standaard ascentie-symptomen ervaren:

* hoofdpijn

* duizeligheid

* vermoeidheid

* onrust voelen en slecht slapen.

* vocht vasthouden

Door Steenbok kan je ook wat last krijgen van je huid, haar of nagels. Gewrichten (en met name knieën) zijn wat kwetsbaarder.

Het is een Volle Maan van wat wikken en wegen, balans zoeken tussen werk en privé, gevoel en denken. Zowel de Kreeft als Steenbok zijn erg gebaad bij meditaties. De Steenbok kan goed concentreren en kunnen zich goed afsluiten. Zoek tijdens de Volle Maan een mooie meditatie of visualisatie om je dromen wat duidelijker te krijgen of zelfs al te manifesteren. Al met al eigenlijk een zeer positieve en stimulerende Maan!! Enjoy creating your dreamlife!!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij deze sterrenbeelden of volle maan:

♑ De Steenbok edelsteenbundel bestaat uit de prachtige Onyx, Granaat en (witte) Opaal.

Onyx - helpt je om je focus en aandacht te houden bij waar je mee bezig bent. Hij schenkt je wilskracht en maakt je standvastig.

Granaat - Het versterkt het doorzettingsvermogen en vaak gebruikt als steen tegen futloosheid en vermoeidheid.

Opaal - bevordert het zelf genezende vermogen en werkt zuiverend. De steen heeft een positieve werking op het geheugen.

♋ De Kreeft edelsteenbundel bestaat uit een Chrysopraas, Aventurijn en Opaliet

Chrysopraas - Stimuleert de geestelijke groei, vertrouwen, geborgenheid.

Aventurijn - past ook bij Jupiter ♃ omdat het een gelukssteen is, helpt met het verwezenlijken van je dromen. Stimuleert de levendigheid.

Opaliet - zorgt dat je op een heldere manier de dingen kunt benaderen, verlicht en werkt opbeurend.

Volle Maan in Steenbok - juni

Sorteren op: