• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Vissen ♓

21 september 2021

De Volle Maan staat vandaag in het mystieke en spirituele Vissen ♓. Een gelegenheid om alles los te laten en tijd om je talenten in te gaan zetten.

Vissen vs. Maagd

Bij een Volle Maan staan de Zon en Maan recht tegenover elkaar en zo staan ook 2 sterrenbeelden tegenover elkaar. In dit geval staat de Zon in Maagd en de Maan in Vissen. Maagd is door haar dienstbaarheid en nederigheid wat serieuzer dan de dromerige Vissen.

Door de Volle Maan in Vissen wordt er ruimte gemaakt en voorbereiding getroffen voor het nieuwe door het oude los te laten. De Vissen geeft daar een energie aan mee: je staat wijd open voor allerlei soorten indrukken, je kunt overal in meegaan en je bent daarin onbegrensd. Maar let op: wordt niet egoïstisch of 'back-stabbing'.

Vissen is een spiritueel teken en zijn zeer verbonden met het 'onzichtbare'. Ze hechten zich ook niet aan materiële dingen of bezit. Ze hebben de neiging om de realiteit te ontvluchten door zich mee te laten nemen in een droom-, muziek-, of fantasiewereld. Heerlijk is dat, alhoewel je dan wel wat sneller gaat 'zweven'. Maar deze eigenschappen zorgen ook voor een ongelofelijke dosis creativiteit en een drive om de wereld mooier te maken (voor jezelf). Deze Volle Maan vraagt of je de verbinding met jezelf wilt maken. Dit kan gepaard gaan met oud zeer dat omhoog komt. Herinneringen van vroeger en misschien zelfs uit vorige levens springen ineens in je hoofd. Hoe kunnen de planeten je hiermee gaan helpen?

De Maan en Planeten op dit moment

De Maan maakt een mooie verbinding met Venus op dit moment. Dit aspect zorgt ervoor dat je lekker in vel zit en dat je talenten benut mogen worden. Deze combinatie zorgt voor creativiteit en de planeten versterken elkaar daar in. Dus voel je een drang om aan de slag te gaan, te creëren en te ondernemen - do it.

Jupiter maakt ook een mooie verbinding met Mercurius, wat er voor zorgt dat je gestimuleerd wordt in je persoonlijke ontwikkeling (wederom die verbinding maken). Omdat je met een Volle Maan (en haar aspecten) intens veel kunt voelen, heb je Mercurius die zijn koppie erbij houdt. Op een speelse en open manier mag je op zoek naar je eigen levensvisie.

En dan hebben we Mars en Pluto, die ook een harmonische verbinding maken. Deze krachten profiteren van elkaar. Wat houdt dat in? Nou, dat kan twee kanten op. Je kunt de realiteit ontlopen door met het dromerige Vissen mee te gaan, met daar tegenover de serieuze en 'aanpakker' Maagd. Het kan zijn dat wat gezondheidsklachten aan het licht komen en daarom wil je rust! (vooral degene met Maagd of Vissen sterk in hun horoscoop voelen dit).

Maar het kan ook zijn dat je juist ontzettend die drive voelt en aan de slag gaat. Samen met de Zon vraagt Mars om dingen aan te pakken, om uit je comfortzone te stappen en je levenskracht terug te pakken. Pluto zet hierin de nodige maar vooral noodzakelijke groei,- en bewustwordingsprocessen in. Dit doet Pluto door bijvoorbeeld oude patronen te elimineren. Het draait hier om transformatie. Door de mooie verbinding met Mars, kan je dit gaan aanpakken en in het gunstigste geval krijg je een diepgaande innerlijke of uiterlijke verandering wat vervolgens weer verwerkt kan worden in je bewustzijn. Zie het zo: alles wat ziek, verrot, dood of zinloos is, wordt opgeruimd. Maar je voelt het al aankomen: dat brengt soms overweldigende emoties met zich mee. Je kunt daarom snel geïrriteerd of ongeduldig zijn (en dan willen vluchten in fantasie). Veel oude boosheid, jaloezie en angsten mogen losgelaten en meegegeven worden aan de liefdevolle Maan, die het van je overneemt. Vissen hebben een fascinatie voor alles wat op zijn eind loopt, wilt daar iets mee doen. Dus dat geldt zeker ook voor oud zeer. Dus voel deze emoties helemaal door en laat je steunen door andere planeten. Alle planeten en de Maan stimuleren je nu intens om je levensmissie voort te zetten door al het oude achter te laten en hier bewust van te worden.

Fysieke ascentie symptomen

* slecht slapen

* rusteloosheid

* heftig of druk dromen

* duizeligheid

* hoofdpijn

Door Vissen kun je momenteel wat vatbaarder zijn voor infecties en zin hebben in allemaal lekkere dingen. Let goed op je voeding, maak van jezelf geen vuilnisbak maar eet veel groenten met ijzer! Vissen moeten goed 'doorspoelen' van alle indrukken die opdoen en de nieren zijn hierin gevoelig. Dus veel water drinken. Vissen heerst over voeten, zijn over het algemeen slecht geaard. Dus wellicht kun je deze week elke ochtend een Zonnegroet doen om weer met beide benen op de Aarde te blijven.

Al met al, staan alle planeten best gunstig om nu dingen aan te pakken! Ga samen met Mars in de aanval, neem de Maan en Venus mee voor creativiteit, neem je verantwoordelijkheid met Saturnus en groei en transformeer met Jupiter en Pluto. De Vissen weet (onbewust) heel goed hoe dit werkt, ze nemen je aan de hand mee. En heb je nog geen idee? Stem dan af op de Maagd: ga lijstjes maken en neem baby steps vooruit. You can do it!

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij dit sterrenbeeld of volle maan:

In de Vissen bundel zitten de volgende stenen:

Amethist - bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid.

Labradoriet - geeft zelfreflectie, waarheid en intuïtie. De steen heeft een beschermende werking en bevordert spiritualiteit op alle niveaus.

Aquamarijn - bevordert zelfexpressie, verscherpt waarneming, maakt volhardend, doelgericht en succesvol

♓♍ Woestijnroos - wanneer je met spiritualiteit bezig bent zal Woestijnroos je helpen om te aarden, maar ook zal deze je mediamieke gave vergroten en je inzichten geven

Lavendelkwarts - zeer spirituele en liefdevolle steen die emotionele rust geeft.

Volle Maan in Vissen - sept 2021

Sorteren op: