• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Waterman ♒

22 augustus

Deze maand staat de Volle Maan wederom in Waterman. Daarom noemen we het ook wel een Blauwe Maan, omdat zoiets zelden of niet zo vaak voorkomt. Denk aan de uitdrukking Once in a Blue Moon - de Maan kleurt dus niet daadwerkelijk blauw. Maar ondanks dat we deze maand de Volle Maan in hetzelfde teken staat als de vorige maand, is er wel degelijk verschil in energie. We gaan namelijk nu afronden, loslaten. Wel worden de eigenschappen van de vorige Volle Maan en Waterman versterkt. Dus wat kan je verwachten?

Waterman

In de blog van de vorige Volle Maan kan je alles lezen over de Leeuw en Waterman as en de tegenstrijdige energieën die hier bij horen. Deze kun je hier teruglezen! Deze energie van conventioneel versus nieuwe idealen is een thema wat ook bij deze Volle Maan speelt. Dat blijft hetzelfde, dus ga ik niet herhalen. Maar wat is er anders deze Maan, of beter gezegd: wat wordt er versterkt?:

Een Volle Maan is de laatste fase van de cyclus dus dat betekent dat we mogen gaan afronden en loslaten. Het kan daarom zijn dat oud zeer, trauma's of andere dingen uit je verleden ineens naar boven komen. Dat gebeurd zodat je ze kunt erkennen en ermee aan de slag kunt. Het gaat erom dat dit door mag dringen in je bewustzijn zodat je ervan kunt leren, groeien en zelfs transformeren. Door Waterman én Venus in Weegschaal ben je nu op zoek naar gelijkheid. In je relatie, vriendenkring, op werk etc. Let op de patronen die er onbewust rondcirkelen. Passen die wel bij jou? Waterman-energie is patronen en denkwijzen doorbreken, openen en vernieuwen. Door de Leeuw - Waterman as kan je hierdoor het gevoel krijgen alsof je moet kiezen - tussen wat was en hoe je het nu wilt. En vergeet niet, wat is geweest, is geweest. Je kunt daar niets meer aan veranderen. Maar wel accepteren en het daarmee loslaten. Er is een soort drang om het echt zelf te gaan onderzoeken en te gaan doen. Tradities? Leuk... Maar past dat wel bij je? Waterman wilt je laten voelen dat we allemaal hetzelfde zijn en toch uniek. Dus het is niet alleen tijd om patronen en tradities te doorbreken maar ook een tijd om nieuwe te zetten, zeker als bijvoorbeeld systemen waarin je opgegroeid bent niet meer passen. Je verraadt hier niemand mee, je bent alleen maar eerlijk naar jezelf.

Samen met Jupiter vraagt Waterman deze keer: wat zijn jouw toekomstplannen? Hoe ga jij het indelen en vormgeven? Waterman houdt niet zo van vastgeroeste systemen dus misschien wil je het nu wat anders doen? Iets wat anderen misschien 'raar' vinden maar wat helemaal jouw jasje is. Leer in dat proces vooral dat je écht op jezelf kunt vertrouwen. Ben of ken je een underdog? GOOD! Juich voor de onderschatte, onverwachte, niet-aangemoedigde mensen en/of jezelf. Versterk jezelf en elkaar, want dat is ook waar Waterman omdraait: verbroedering. En daarin is geen ruimte voor jaloezie of afgunst. Gun elkaar de wereld en vooral: gun elkaar het zijne. Jouw pad, doel of wensen zijn niet hetzelfde als van je vriendin, moeder, zus, broer, tante, buurman etc. Jij bent jij. So be you!

Retrograde planeten

Er draaien best een aantal planeten retrograde, namelijk Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Retrograde planeten zorgen er eigenlijk voor dat de krachten van een planeet niet naar buiten werken maar naar binnen. Er kan een gevoel van eenzaamheid naar boven komen en dat is best spannend. Want het voelt alsof je alles alleen moet doen. Guess what? You're not alone. Want we gaan hier allemaal doorheen. Maar wel eerlijk gezegd: jij bent wel de enige die iets concreet kan veranderen als jij dat wilt. Geen vingers wijzen of de schuld afschuiven maar je eigen verantwoordelijkheid nemen. Retrograde betekent ook dat je niet per sé uiterlijk succes moet verwachten maar dat je actief bent in het onzichtbare, het onbewuste. Dus wederom: het bewust worden van het onbewuste en daarin liggen grote mogelijkheden, zeker wat betreft het verwerken en loslaten van wat innerlijk nog leeft. Uiteindelijk heeft dat natuurlijk zijn invloed op de uiterlijke omgeving maar we mogen dus eerst even naar binnen duiken en daarin vrijheid en verlossing zoeken en vinden. Zie dit als prachtige maar noodzakelijke groeiprocessen. Jupiter zorgt dat je spirituele ontwikkeling kan doorzetten en hiermee kan je bewuster worden van wie je bent, wat je voelt en wat je levensdoelen zijn. Het streeft naar aanvulling van alles wat onvolledig is.

Je kunt standaard ascentie-symptomen ervaren:

* hoofdpijn

* duizeligheid

* vermoeidheid

* onrust voelen en slecht slapen.

* vocht vasthouden

* heftig dromen

Door Waterman kan je wat last krijgen van je benen, kramp of zenuwpijn (trekken of trillen van je oog bijvoorbeeld). Let er op dat je niet overprikkelt raakt, neem echt je rust wanneer je kan!

Waterman wilt je deze Volle Maan de liefdevolle herinnering geven dat je mag vergeven en loslaten in liefde. Wees niet te streng voor jezelf maar laat jezelf ook niet omver lopen. Wees vrij en ongebonden zodat je je vleugels mooi en zacht kunt uitslaan. Waterman is de levenskunstenaar die de waarheid, originaliteit en natuurlijkheid zoekt. So find yours

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij deze sterrenbeelden of volle maan:

In de Waterman edelsteenbundel zit:

♒ Amazoniet - versterkt de wil en zet je in je eigen kracht. Werkt bij klachten op zenuwstelsels.

♒ Malachiet - stimuleert de seksualiteit, de fantasie en het gevoelsleven.

♒ Chalcedoon - bevordert de creativiteit, je luistervaardigheid en communicatie.

Wat ook kan helpen deze periode:

♒ Tijgeroog - versterkt de concentratie en intuïtie.

♒ Labradoriet - vermindert angst en illusies

♒ Amethist - bevordert de spirituele groei en geeft inzichten. Goed voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede

♒ Gabbro - bevordert de snelheid van denken en werkt inspirerend en aardend.

Volle Maan in Waterman - augustus

Sorteren op: