• Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden
  • Edelstenen en orakelkaarten
  • Check Astrologie
  • Volg Ziel & Zoet op social media
  • Rust nodig? Check de visualisaties!
  • Retourneren? Lees eerst de voorwaarden

Volle Maan in Waterman ♒

24 juli 2021

Er is wat bijzonders dit jaar, want de Volle Maan staat niet alleen deze maand in Waterman, maar ook in de volgende maand augustus. Dus we hebben 2 Volle Manen in Waterman en we zitten momenteel ook in het tijdperk van Waterman (de welbekende Age of Aquarius). Houd de Ziel en Zoet instagram in de gaten voor meer informatie hierover. Al met al betekent dit dat de energie van Waterman extra sterk voelbaar kan zijn, zeker als Waterman sterk aanwezig is in je geboortehoroscoop. Daarom kan het zijn dat je al dagen vóór en na de Volle Maan deze energie voelt. Maar wat is die energie en wat ga je merken deze Volle Maan?

Leeuw vs Waterman

De zon staat in Leeuw en de Maan in Waterman. Deze twee tekens staan lijnrecht tegenover elkaar: de Leeuw is wat conventioneler en autoritair, de Waterman is de rebel die zich daar juist tegen verzet. Het is gevoel versus verstand. Rond deze Volle Maan is het dus zoeken naar de balans daar in en dat kan zeker (innerlijke) conflicten geven.

De energie van Waterman zal je voelen doordat je intuïtie ineens echt aan staat, je kunt er eigenlijk niet om heen. Plotseling vallen ideeën en gedachten in je hoofd. Waterman denkt niet langs bekende, uitgesleten paden en is origineel. Ineens floepen er wijze uitspraken uit je mond. Dit kan verhit gaan, discussies kunnen hoog oplopen maar de Waterman energie zorgt er voor dat je juist nu ineens je mond niet meer wilt houden. Je kan dit weekend bijvoorbeeld ontzettend boos worden als iemand ouderwetse, traditionele gedachten op je los laat waar je het niet mee eens bent. Waterman is niet voor niets de rebel onder de dierenriemtekens en zal je dit laten weten. Eigenlijk een goed moment om op te komen voor je wie bent, wat je wilt en oud zeer los te laten.

Waterman Energie

Je kunt je deze periode wat onrustig voelen doordat je intuïtie nu zo goed werkt. Waterman kan je het gevoel geven dat je dingen, patronen en systemen wilt doorbreken, vernieuwen of openen. Je wilt vrij en onafhankelijk zijn en je kunt de drang voelen om het echt helemaal op je eigen manier te gaan doen. Maar de Waterman is wel eerlijk en zal de draak met je steken als jij dat niet bent (al is het maar als je niet eerlijk naar jezelf bent).

Je geest kan hoog gestuwd worden tot zelfs bovenbewuste niveaus, zoals paranormaal vermogen. Alhoewel Waterman een onwijs sterke intuïtie heeft, staat hun bewustzijn toch ver van hun gevoel af. Vraag een Waterman naar zijn gevoel, dan gaat hij eerst nadenken en vertelt je daarna wat hij DENKT te moeten voelen. Let hier op, maar de Zon in Leeuw kan je absoluut helpen om wel bij je gevoelens te komen.

Waterman is ook hét teken van groepsbewustzijn. Zijn sociale gevoel (en begrip voor de medemens) is zeer sterk ontwikkelt. Ze koesteren hoge idealen van verdraagzaamheid, eerlijkheid, gelijkwaardigheid en democratie. Broederschap staat bovenaan elke lijst van Waterman. De Waterman wilt niet iedereen hetzelfde geven, maar ieder het zijne - en dat is prachtig! Ik zie het ook steeds meer om me heen dat mensen strijden voor het algemeen belang, elkaar opzoeken in tijden van verdriet en angst. Des te belangrijker is het in deze tijd om dat te stimuleren.

Want waar je ook onrustig van kunt worden, is de ietwat gevaarlijke kant van Waterman: soms volgen ze zichzelf niet meer en hebben daardoor geen beheer over zichzelf en werkt zichzelf in rampzalige situaties. Je kunt flink wat spanningen voelen, fanatiek worden en dus felle discussies aangaan met iedereen die je tegen de haren instrijkt.

Je kunt standaard ascentie-symptomen ervaren:

* hoofdpijn

* duizeligheid

* vermoeidheid

* onrust voelen en slecht slapen.

* vocht vasthouden

* heftig dromen

Door Waterman kan je wat last krijgen van je benen, kramp of zenuwpijn (trekken of trillen van je oog bijvoorbeeld). Let er op dat je niet overprikkelt raakt, neem echt je rust wanneer je kan!

Belangrijk tijdens deze Volle Maan is de balans zoeken tussen gevoel en verstand. Want beide kunnen een loopje met je nemen. Dus voel je je meegesleept worden door bijvoorbeeld een nieuwsbericht, ga dan eerst bij jezelf na wat jijzelf nou echt voelt. Wat je er nu echt van denkt? Waterman houdt niet van meelopers, ze handelen op eigen gezag! Besef dat de Waterman geen Ik-persoon is, het is een gemeenschapsmens. Hij wilt dat je wordt wie je oorspronkelijk hoort te zien. Een prachtig en inspirerend sterrenbeeld!

Lees hieronder welke edelstenen je ondersteuning kunnen geven in deze periode.

Edelsteen ondersteuning

Hieronder vind je de edelstenen die je kunnen helpen bij deze sterrenbeelden of volle maan:

In de Waterman edelsteenbundel zit:

Amazoniet - versterkt de wil en zet je in je eigen kracht. Werkt bij klachten op zenuwstelsels.

Malachiet - stimuleert de seksualiteit, de fantasie en het gevoelsleven.

Chalcedoon - bevordert de creativiteit, je luistervaardigheid en communicatie.

Wat ook kan helpen deze periode:

Tijgeroog - versterkt de concentratie en intuïtie.

Labradoriet - vermindert angst en illusies

Amethist - bevordert de spirituele groei en geeft inzichten. Goed voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede

Scroll naar beneden voor de stenen.

Volle Maan in Waterman - juli

Sorteren op: